Nallepäivä entressen kirjastossa

555 views

Published on

Miten Nallepäivä toimi kirjaston verkkotiloissa ja yhteisöissä?

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
555
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Nallepäivä entressen kirjastossa

  1. 1. Yksi päiväEntressenkirjastossa
  2. 2. Eilen Entressen kirjastossa vietettiin Nallepäivää.Päivä oli kirjaston lastenosaston järjestämä.Tärkeintä päivässä oli, että saimme talontäyteen ihmisiä ja ihmisillä näytti olevan todellahauskaa.Mutta miten päivä näkyi Entressen kirjastonverkkotiloissa?
  3. 3. Olimme julkaisseet tapahtumasta ilmoituksen Entressen kirjaston kotisivulla.Tilaisuuden yleisö hankitaan muita reittejä pitkin, mutta koska Entressenkirjasto on profiloitunut tekemään työtä lasten, nuorten jamaahanmuuttajien kanssa, näille ryhmille tarkoitettujen palveluiden pitäänäkyä myös kirjaston kotisivulla.Karhupäivän aamuna toin linkin kotisivumme tapahtumaan kirjastonFacebook-sivulle. Ei ole järkevää mainostaa tapahtumaa tunti ennen sen alkua, mutta halusin linkin kotisivulle näkyviin. Oletin, että kohta alamme tuomaan valokuvia tapahtumasta Facebook-sivullemme. Oletin, että kuvat tuovat kiinnostavuutta myös linkkiin, joka yleensä ei innosta ihmisiä.
  4. 4. Nallepäivä alkoi, lapset pitivät hauskaa ja me postasimmeFacebook-sivullemme 5 kuvaa.Yhteensä postasimme Facebook-sivullemme 6 kertaa. Meillä olisiollut eilen myös toinen iso uutisaihe, uusi digitointikeskus, muttaosasimme keskittyä vain yhteen teemaan päivässä.Postasimmeko liikaa?Mitä Facebook-ystävämme tykkäsivät?Saiko kotisivumme lisää näkyvyyttä?
  5. 5. Olin jakanut Nallepäivä-linkkiä myös kirjaston Twitterissä jaGoogle+sivulla. Eilen kotisivullemme tultiin poikkeuksellisen paljonsosiaalisen median kautta. Kotisivun sisällön jakaminen toimi tälläkertaa. Sisältö oli tarpeeksi kiinnostavaa. On hyvin mahdollista, ettäsaimme myytyä kotisivuamme myös ihmisille, jotka eivät olleet sivullavielä käyneet.Koska haluamme panostaa kotisivuumme, meidän on tehtäväkaikkemme, jotta sivulla julkaiseminen olisi kannattavaa.
  6. 6. Miten Facebookimme pärjäsi? Normaalisti julkaisemme 1-3 kertaapäivässä. Tällä kertaa kaksinkertainen julkaisumäärä ei syönyt yksittäistenjulkaisujen näkyvyyttä. Me emme tavoita koskaan kaikkia tykkääjiämme.Päätavoitteemme, vuorovaikutus toimi hyvin. Kommenttien jatykkäämisten määrä oli huomattavasti normaalia suurempi.
  7. 7. Nallepäivä oli suuri menestys. Entressen kirjaston verkkotoiminnalla ei ollut suurtakaan osuutta tässä menestyksessä, mutta me onnistuimme hyödyntämään hyvää tapahtumaa ja luomaan hyvää mieltä myös kirjaston verkkoyhteisöön.Jaakko Sannemann Entressen kirjasto

×