Minä syön nyt eilistä pastaa

595 views

Published on

Pari tapaa keskustella Facebookissa.

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
595
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Minä syön nyt eilistä pastaa

 1. 1. Minä syön nyteilistä pastaa!Elämää FacebookissaJaakko Sannemann Syksy 2012
 2. 2. Facebookissa voin kertoa asioitamonella tavalla.Minä voin käyttää Facebookiamiten huvittaa. Käyttöehtojenrajoissa.Mutta Facebookin käyttöäkannattaa myös harjoitella.Miten minun kannattaakertoa tämä tarina?
 3. 3. Seinä. Mitä asioita haluan kertoa itsestäni ystävilleni? Mitä haluankertoa kaikille Facebookin käyttäjille? Sillä, että kerron syöväni eilistäpastaa, kerron olevani nuuka ja vaatimaton ihminen. Mutta haluavatkoystäväni kuulla tämän? Entä maailma? Facebook aikoo julkaista kaikki päivitykseni seinällä julkisina. Minun profiilini perusasetuksena on siis julkinen. Pitäisikö minun muuttaa asetusta niin, että vain kaverini näkevät, mitä Facebookissa teen?
 4. 4. Kun Hugo kertoo elämästään, hänen Facebook-ystävänsä pystyvät elämään mukana. Hugonpäivitykset näkyvät hänen ystäviensä uutisvirrassa.
 5. 5. Uutisia minulle!Ystäväni Jaakko ontykännyt jakommentoinutpastapäivitystäni!
 6. 6. Menneet ateriat eivätvälttämättä ole maailmankiinnostavimpia Facebook-päivityksiä, mutta joskerron puhelimeniFacebookissa valokuvankanssa, mitä syön juuri nyt,se on kiinnostavampaa.Ainakin niin kauan, kunkameralla varustetuissaälypuhelimissa on jotainuutuuden viehätystä.
 7. 7. Kuva pasta-ateriasta tekstin kanssa onkiinnostavampi, kuin pelkkä teksti.
 8. 8. Sähköpostikirje.Voin lähettää Facebookissa myös yksityisviestejäFacebook-ystävilleni. Jos muiden kuin Jaakon ei tarvitsetietää, mitä tein eiliselle pastalleni.
 9. 9. Chat. Jos ystäväni on juuri nyt koneen äärellä, voin käydähänen kanssaan kesksutelua. Voimme jutella kahdestaaneilisestä pastasta.
 10. 10. Ryhmä. Jos minulla on kavereita, joiden kanssa haluanjutella tietystä aiheesta, voimme perustaa ryhmän. Tämä onsuljettu ryhmä, jossa jäsenet voivat jutella rauhassa ruuasta.
 11. 11. Sivu. Jos olen innostunut jostain aiheesta, kuten eilisestä pastasta, voinperustaa teeman ympärille sivun, jossa aiheesta kiinnostuneet voivatkeskustella ja jakaa kokemuksia. Sivun tykkääjät saavat sivun päivityksetuutisvirtaansa.
 12. 12. Voin tehdä Haluan kertoa syömästäni pastasta!tilapäivityksenseinälleni.Voin lisätäpäivitykseenkuvan. Voin perustaaVoin tehdä ryhmänpäivityksen keskutelemaanpuhelimella. aiheesta.Voin kirjoittaa Voin perustaaystävälleni sivun, jotaaiheesta viestin. aiheesta kiinnostuneetVoin keskustella voivat tykätä jaaiheesta koneen jossa aiheestaäärellä olevan voidaanystäväni kanssa. kesksutella.

×