Kirjaston kotisivun lukemisesta

598 views

Published on

Snoobin käytön harjoittelua kirjaston kotisivun käytön tutkimisessa.

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
598
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Kirjaston kotisivun lukemisesta

 1. 1. Raportti kirjastonkotisivunlukemisestaHarjoittelua. Osa 4872.
 2. 2. Olen töissä Espoon kaupunginkirjastossa Entressenkirjastossa, joka on alueorganisaatiomme 5K-kirjastojensuurin kirjasto.Entresseläisenä minun tehtävänäni on tukea muidenalueen kirjastojen työtä.Jotta meidän olisi helpompi puhua yhdessä verkkotyönkehittämisestä ja kehittää kirjastojen verkkopalveluita,ryhdyin tekemään raportteja kirjastojen kotisivujenkäytöstä.Käytössäni on Snoobi-niminen kävijäseurantapalvelu.
 3. 3. Mitä teen?1. Luon Snoobiin osiot 5K-alueen kirjastoista. Etsin kunkin kirjaston sivujenurleista komponentit, joilla saan kerättyä kaikki tämän kirjaston sivut jatekstit. Kirjastoilla on suomen, ruotsin ja englanninkielisiä nimiä. Nimistä onpitkiä ja lyhyitä muotoja. Nämä kaikki pitää löytää.
 4. 4. 2. Teen osiosta oman raportin
 5. 5. Mitä asioita haluan nähdä omassa raportissani?
 6. 6. Miltä ajalta haluan tiedot? Kuinka tarkan graafin haluan?
 7. 7. Mitä teen?3. Minulla on raportti ja minun pitää jakaa se ihmisille, jotka tarvitsevattietoa tämän sivun toiminnasta. Ketkä Snoobi- käyttäjät voivat tutkia tai muokata tätä raporttia? Keille ihmisille haluan jakaa tämän raportin?
 8. 8. Kuka tarvitsee raportin? Kirjaston johtaja, minä. Ketkä muut?Aluejohtaja? Kirjaston muut verkkotyötä tekevät ihmiset?
 9. 9. Minä olen kiinnostunut kaikesta, mutta lähden liikkeelleajatuksesta, että Kauklahden kirjaston porukka on kiinnostunutsiitä, miten heidän kotisivunsa jokaista dokumenttia luetaan, muttahe eivät ole yhtä kiinnostuneita Kalajärven kirjaston jokaisensisällön käyttäjämääristä.Lähetän alussa kunkin kirjaston raportin viikoittain tämän kirjastonjohtajalle. Kun saan kirjastoista lisää kiinnostuneiden nimiä, lisäännämä onnellisena postituslistaan.Mutta haluan tarjota kuitenkin myös alueellisen yhteenvedonkaikkien alueen kirjaston johtajille.Siksi teen myös yhden kehitysraportin.
 10. 10. 4. Kehitysraportin luominen. Mitä asioita haluan mukaan tähän kehitysraporttiin?
 11. 11. 5. Yhteenvetoraportin jakaminen kiinnostuneille
 12. 12. 6. Kirjastoissa mietitään, mitä kotisivuille pitää tehdä, jotta sivujenkäyttö vastaisi niiden rakentamiseen käytettyä resurssia. Tai mitensivuja pitää kehittää, jotta ne vastaisivat laadultaan sivujenkäyttöä.5K-alueella keskustellaan alueen kirjastojen kotisivujenkehittymisestä ja toteutetaan suunnitelmia, joilla kuntalaiset saavatentistä kiinnostavammat kirjaston kotisivut ja parempaa vastinettaveroeuroille.
 13. 13. Tein tämän esityksen omaksi ilokseni, jotta en unohtaisi heti, mitä leikinäsken Snoobin kanssa. Jaakko Sannemann Entressen kirjasto

×