Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Facebook 2009 Käytön Aloittaminen

11,359 views

Published on

Kurssimateriaalia Entressen kirjaston syksyn 2009 Facebook-koulutuksiin.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Facebook 2009 Käytön Aloittaminen

 1. 1. Facebook Käytön aloittaminen ja lopettaminen
 2. 2. 1. Luo käyttäjätili osoitteessa: http://fi-fi. facebook.com/ 2. Rakenna itsellesi käyttäjäprofiili 3. Etsi ystäväsi Facebookista 4. Opettele käyttämään Facebookia ystäviesi kanssa 5. Säädä Facebook sellaiseksi, kuin haluat 6. Pidä hauskaa ystäviesi kanssa
 3. 3. Luo käyttäjätili
 4. 4. http://fi-fi.facebook.com/
 5. 5. Jos en ole varma, aionko ottaa uuden verkkopalvelun oikeasti käyttöön, en kutsu kaikkia kavereitani mukaan heti profiilinluomisvaiheessa. Samoin koulutushistorian muistelemisen jätän siihen vaiheeseen, kun tiedän että aion olla palvelussa ja haluan löytää vanhoja koulukavereitani. Facebookissa aloitan nimestä ja kuvasta. Lisään informaatiota itsestäni sitä mukaan, kun varmuus jäämisestäni palveluun kasvaa.
 6. 6. Vahvista käyttäjätilin luominen käymällä sähköpostissa.
 7. 7. Jos pidän mahdollisena, että olen kohta etsimässä puolisoa, työpaikkaa, poliittista asemaa tai jotain muuta vastaavaa, omia tietoja kannattaa miettiä huolella. Jos en ajattele Facebook-profiilia CV:ni osana, se on osa elämäni tarinaa. Rakennan suosikkielokuvillani ja muilla antamillani tiedoilla kuvaa itsestäni. Jos Pikkukakkonen tv-sarjasuosikkina sopii kuvaan, jonka haluan toisille antaa, ei ole väliä, katsonko sarjaa oikeasti.
 8. 8. Facebookia voi käyttää myös ilman ystäviä. Facebookia voi käyttää ihmisten, taiteilijoiden, yritysten, organisaatioiden jne. seuraamiseen. Facebookia voi käyttää kansalaisvaikuttamiseen. Facebook on kuitenkin tarkoitettu yhteyden pitämiseen. Jos en halua hankkia Facebook-ystäviä, Facebook ei ehkä ole minun juttuni.
 9. 9. Etsi ystäväsi
 10. 10. Opettele käyttämään Facebookia ystäviesi kanssa
 11. 11. Käyttöohjeiden lukeminen on hyödyllistä. Mutta hauskempi tapa oppia on, jos kysyy neuvoa kokeneemmalta Facebookia käyttävältä ystävältä. Kuvien ja linkkien jakaminen, sähköposti ja chat ovat asioita, joita on helppo opetella yhdessä toisen kanssa.
 12. 12. Säädä Facebook sellaiseksi, kuin haluat
 13. 13. Juuri käyttäjäprofiilin luotuaan, harva osaa sanoa, mihin asentoon erilaiset asetukset haluaa. Säätöihin kannattaa kiinnittää enemmän huomitoa, kun alkaa ymmärtämään, mihin ja millä tavalla Facebookia haluaa käyttää. Toisille Facebook on hauskoja sovellutuksia. Ajanvietettä minun lepohetkiini. Toisille Facebook on monipuolinen väline pitää yhteyttä ystäviin. Toisille Facebook on väylä jakaa kokemuksia, linkkejä, tekstejä, kuvia, mielipiteitä.
 14. 14. Pidä hauskaa
 15. 15. Facebookin käyttämisen pitää olla hauskaa. Kun kyllästyt Facebookiin, lähde pois. Jos minä lähden pois Facebookista, menetän yhteyden hyvin moneen ihmiseen. Olenko valmis tähän menetykseen? Onko Facebook muuttunut samanlaiseksi välttämättömyydeksi kuin sähköposti? En käytä sähköpostia sen takia, että sähköpostin käyttäminen on hauskaa. Sähköposti on väline muiden päämäärien edistämisessä.
 16. 16. Facebookin käytön lopettaminen
 17. 17. Mene ohje- ja tukikeskukseen.
 18. 18. Vaihda kieleksi englanti.
 19. 19. Minä en yleensä poista käyttäjätilejäni lopullisesti. Palaan usein takaisin jo hylkäämiini palveluihin. Minä kestän sen, että verkossa on vaikka kuinka paljon käytöstä jääneitä profiileita, joissa on luultavasti vanhentunutta tietoa minusta.

×