El dogmatisme

2,984 views

Published on

Lara, Pau S., Inés, alumnes de Filosofia i ciutadania de Florida CES

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,984
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
327
Actions
Shares
0
Downloads
22
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El dogmatisme

 1. 1. EL DOGMATISME Lara Durbà Inés Belda Pau Sendín 1 er BAC - B
 2. 2. Abans de començar amb el treball ... Qui cregueu què és eixe home? AL FINAL HO DESCUBRIREM !!
 3. 3. ÍNDEX <ul><li>És possible el coneixement? </li></ul><ul><li>Resposta del dogmatisme </li></ul><ul><li>Què és el dogmatisme? </li></ul><ul><li>Dogmatisme ingenu o acrític </li></ul><ul><li>Relació del dogmatisme ingenu amb l'església </li></ul><ul><li>Dogmatisme filosòfic o crític </li></ul><ul><li>Plató com a representant d’aquesta corrent </li></ul><ul><li>El Mite de la caverna </li></ul><ul><li>Conclusió </li></ul><ul><li>Bibliografia </li></ul>
 4. 4. És possible el coneixement? DOGMATISME ESCEPTICISME El coneixement no és possible: No podem arribar a saber ninguna veritat. RELATIVISME Hi ha veritats però aquestes són sempre relatives, no absolutes, no objectives ni universalment valides. CRITICISME Afirma la possibilitat d’un coneixement universal vàlid, el màxim de cautela i d’anàlisis crític per tal d’admetre’l.
 5. 5. SÍ ROTUND Podem conèixer la veritat. Existeix una implicació entre: SUBJECTE OBJECTE El subjecte pot aprendre l’objecte en la seva realitat i formular sobre aquest judicis que són vertaders d’una forma objectiva i absoluta.
 6. 6. Corrent filosòfica que considera la raó humana capaç de conèixer la veritat. Hi ha dos tipus Dogmatisme ingenu o acrític Dogmatisme filosòfic o crític
 7. 7. DOGMATISME INGENU O ACRÍTIC No es planteja el coneixement com a problema. Aquesta corrent s’ha donat al llarg de la història i actualment es dona. SENTIT COMÚ I ESGLÈSIES Lo que vec és lo que crec.
 8. 8. Les diverses religions solen ser dogmàtiques ja que estan en possessió de veritats avalades per Déu. Les veritats fonamentals de les religions són dogmes: Revelades directament per la divinitat. Miguel Àngel. Moisés
 9. 9. Realitza una reflexió de com coneguem el món La veritat es basa en la raó. PLATÓ Podem saber veritats absolutes
 10. 10. (Atenes, -427— -347) Màxim representant de la filosofia grega . Naix en un context de crisi, i ho plasma realitzant una crítica. Pretén alliberar els enganys MÓN IDEAL Creant un procediment educatiu per a fer descobrir als homes la veritat absoluta i viure en una societat justa.
 11. 11. Consisteix en una explicació metafòrica Realitzada pel filòsof grec, Plató. Es troba al principi del VII llibre de la República. Explica la situació en la que es troba l’esser humà respecte al coneixement. Existència de dos coneixements: El coneixement sensible El coneixement racional El mite de la caverna
 12. 12. Ja ho teniu clar?
 13. 13. Conclussions És possible el coneixement? DESDE EL PUNT DE VISTA DEL DOGMATISME LA RESPOSTA ÉS UN SÍ ROTUND CONEIXEMENT SENSIBLE CONEIXEMENT RACIONAL Doxa (OPINIÓ) De les coses sensibles, sols es pot opinar . L’opinió representa un nivell inferior de coneixement. Tracta d’un coneixement relatiu, superficial i aparent: POC FIABLE . Epistemes (SABER) Representa el nivell superior de coneixement i ens mostra l’autèntica veritat, perquè versa sobre lo autenticament real, es a dir, sobre les IDEES: ÉS INFALIBLE I UNIVERSALMENT VÀLID.
 14. 15. BIBLIOGRAFIA http://www.authorstream.com/Presentation/arlinesrodriguez-96723-los-cinco-problemas-de-teor-del-conocimiento-aconocimiento-arlines-urbe-doctorado-education-ppt-powerpoint/ - Informació del Dogmatisme   http://www.youtube.com/watch?gl=ES&hl=es&v=nxVwsKNv08Q - Mite de la caverna   http://www.geocities.com/upanichad/indicedefilosofia.html - Diccionari de termes filosòfics   Llibre de Filosofia – Per extraure informació dels tipus de dogmatisme   Un horari d’atenció, per aclarar dubtes.   http://www.bipedosimplumes.es/   Llibre VII de la República: PLATÓ   http://www.e-torredebabel.com/Historia-delafilosofia/Filogofiagriega/Platón/TeoriadelasIdeas.htm   … Les altres pagines webs les hem possat en el word.

×