Update 55 fam. bloomwood.

343 views
251 views

Published on

Update bij Rick & Fay + Tweeling!
Veel plezier!
xxPareltje

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
343
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Update 55 fam. bloomwood.

 1. 2. Het was woensdag avond, het was best fris buiten en de tweeling was binnen aan het darten. Fay was aan het werk bij haar nieuwe baan in de Sport & Rick was zijn skills aan het verbeteren. Het waren spannende dagen want morgen avond zouden Jaiden en Joshua opgroeien tot tiener…
 2. 3. Rick was even met zijn hoofd niet bij zijn twee mooie zoons. Hij had eindelijk een gaatje in zijn drukke leven gevonden om aan zijn vaardigheden te werken. Wat puntjes voor lichaam en hij zou promotie krijgen en dat konden ze goed gebruiken!
 3. 4. Na een halfuurtje spelen, nam Jaiden het wijze besluit om aan zijn huiswerk te beginnen. Zijn broertje liep de woonkamer in. ‘ Zou jij niet eens beginnen?’ vroeg hij aan Joshua. ‘ Ja, papa komt me zo helpen, ik vind het moeilijk.’ zei Joshua eerlijk. Jaiden knikte en ging verder.
 4. 5. ‘ He jongens.’ zei Rick die de kamer in kwam lopen. ‘ Hoi pap.’ zei Jaiden en ging snel verder met zijn huiswerk. ‘ Hé pap!’ zei Joshua met een glimlach. ‘ Zo waar kon ik je mee helpen knul?’ vroeg zijn vader. ‘ Met deze sommetjes..’ zei hij met een zacht stemmetje.
 5. 6. En terwijl Rick Joshua hielp, kwam Fay terug uit haar werk. Ze had nooit echt een goede baan kunnen hebben omdat ze voor de kinderen zorgde. Een tweeling was veel werk en ze vond het heerlijk om te doen! Maar nu moest ze toch echt een baantje gaan zoeken en die had ze meteen gevonden! In de sport. Het lag haar niet echt en haar werk outfit was niet echt geweldig maar het leverde wat geld op.
 6. 7. Ze stuurde haar collega die mee was gekomen naar huis en liep naar binnen. ‘ He lieffies.’ zei ze en gaf iedereen een kusje. ‘Ik ben douchen.’ Jaiden was inmiddels klaar met zijn huiswerk en ging op de bank zitten. Wat zou hij eens gaan doen?
 7. 8. Fay liep de badkamer binnen, trok het lelijke lama-pak uit en liet haar ondergoed op de grond vallen. Ze draaide de douche open en genoot van het heerlijke warme water dat haar spieren ontspande. Het leek misschien niet zo zwaar werk maar dat was het zeker. En warm dat het was in dat pak!
 8. 9. Toen Fay klaar was met douchen begon ze aan het avond eten. ‘Wat vinden jullie van een lekker groentesoepje?’ vroeg ze liefjes. ‘ Lekker mama!’ zei Joshua en richtte zich gauw weer op zijn papa. Jaiden was met de raceauto aan het spelen en reed tegen zijn moeders voeten. Hij lachte. ‘Lekker ja.’ ‘ Hé deugniet hou jij eens op.’ lachte zijn moeder.
 9. 10. a Nadat Rick eindelijk klaar was met het helpen van Joshua, nam hij een douche. Hij was moe en bezweet van het trainen. En Joshua iets uitleggen is ook geen makkie. Hij vond het heel rot voor zijn zoontje dat hij minder goed met school was dan zijn broer, maar wist dat er ergere dingen op de wereld waren. ‘ Het eten is bijna klaar!’ hoorde hij van uit de woonkamer en hij zette de douche uit.
 10. 11. Hij ging naast zijn vrouw staan en waste wat bestek af. ‘Het ruikt echt heerlijk schat.’ zei Rick. ‘ Bedankt liefje. Ik krijg echt honger van die geur..’ lachte ze. ‘ Ik ga alvast mijn pyjama aandoen, dit zit veel te strak.’ lachte hij. ‘ Doe wat je niet laten kunt.’ grinnikte Fay.
 11. 12. Jaiden en Joshua hadden gespeeld bij het Dartbord tot dat hun moeder ze had geroepen voor het eten. ‘ Eetsmakelijk!’ klonk het uit alle vier de monden. ‘ Jullie vader en ik hebben leuk nieuws.’ lachte Fay. ‘Door dat ik nu ben gaan werken vind er morgen een kleine verbouwing plaats en krijgen we een hele mooie tv!’ riep ze blij uit. De tweeling keek elkaar aan.
 12. 13. Je zag het geluk in hun oogjes. Zo blij dat ze waren! ‘ Wat super cool!’ riep Joshua. ‘ Echt heel leuk! Eindelijk!’ riep Jaiden.
 13. 14. Na het vrolijke nieuws bracht Fay alle drie haar mannetjes naar bed. ‘ Weltrusten.’ had ze bij elk bed gezegd.
 14. 15. In de keuken stond nog wat afwas op haar te wachten. En dat kon ze beter vandaag doen dan morgen, ook al was ze nog zo moe. Ze waste alles netjes af en droogde ook nog. Ze zette alles terug op zijn plek en liep daarna naar de badkamer om haar tanden te poetsen.
 15. 16. Nu kon ze eindelijk tegen haar mannetje aankruipen.. Ze sloeg haar armen om zijn middel en legde haar hoofd vlak naast dat van hem. ‘ Slaap zacht liefje.’ fluisterde ze.
 16. 17. Nog geen vijf uur later moest Rick hun warme bedje alweer verlaten. Op naar zijn werk!
 17. 18. Wat later die ochtend werd ook de tweeling wakker, wat een spannende dag! Vandaag was hun laatste dag op deze school. Of beter nog, vanavond werden ze tiener!
 18. 19. Nadat ze allebei mama hadden wakker gemaakt, niet op de liefste manier; lekker op haar bed gesprongen maar goed, hadden ze snel ontbeten en gedoucht. En nu stond de schoolbus er. ‘ Schiet nou eens op slome.’ riep Jaiden lachend. ‘ Ik kom al. Ik moest nog plassen!’ riep Joshua.
 19. 20. De hele dag verder was Fay in de weer met schoonmaken. Het hele huis moest heel schoon zijn als de verbouwers kwamen. Na een lang bad hoorde ze een claxon, Rick was thuis.
 20. 21. Een paar uur later, was Rick net klaar met zijn middagdutje en stond Fay te bellen. ‘ Wie is dat?’ vroeg Rick. Fay gebaarde dat het haar broer was. ‘ Oh gefeliciteerd broertje!’ ‘… ..’ ‘ Ja is goed, doe ik! Groetjes aan Magda en de kindjes! Doeidoei!’ zei Fay en hing op.
 21. 22. ‘ Waar moest je hem mee feliciteren?’ vroeg Rick en gaf zijn vrouw een zoen. ‘ Ik heb er een neefje bij.’ lachte ze. ‘ Oh wat leuk! Gefeliciteerd mopje. Hoe heet het jochie?’ ‘ Mees. Leuk hé?’ ‘ Ja, een leuke naam is het zeker. Is met Naud ook alles weer goed gekomen?’ ‘ Ja! Alles is weer helemaal in orde. Ze zeiden dat we gauw eens langs moesten komen.’
 22. 23. Ondertussen kwam buiten de schoolbus weer aan. Het luide gejoel, gelach en gepraat van kinderen denderde door de straat. Ze hadden vandaag allebei een vriendinnetje mee naar huis genomen.
 23. 24. ‘ Euh hoi.’ zei Jaiden en besefte dat dit echt geen knap meisje was. ‘ Hoi Jaiden.’ zei het meisje verlegen. ‘ Ik heb eigenlijk niet zo’n zin om te spelen ik ben vanavond jarig en wil met mijn broertje spelen.’ zei Jaiden. ‘ Oh.’ zei het meisje gekwetst. ‘Doei dan maar.’ ze rende de straat uit. Had hij iets verkeerd gedaan?
 24. 25. Joshua had ook een meisje mee genomen uit school. Hij was al een poosje heel erg naar haar aan het kijken en ze was het sportiefste meisje van de hele klas. Het voelde heel raar als ie met haar was! Ze had van die mooie bruine ogen en straalde als ze lachte..
 25. 26. ‘ Hoi Noëlle.’ stamelde Joshua. ‘ Hé Josh.’ zei ze lachend. ‘ Zullen we overgooien?’ vroeg hij. ‘ Leuk! Ik heb wel zin in een balspelletje.’ zei ze weer met een glimlach. Joshua rende naar binnen om zijn balletje te halen.
 26. 27. Hij gaf de bal aan Noëlle. ‘Jij mag beginnen.’ zei hij lief. ‘ Dankjewel.’ zei ze en gooide de bal heel hoog en héél hard. ‘ Jij bent goed!’ zei hij toen hij de bal ving. ‘ Weer bedankt.’ zei ze nu blozend.
 27. 28. Na een uurtje met de bal te hebben gespeeld werd het saai en zei Noëlle dat ze dansen erg leuk vond. Stijldansen om precies te zijn.. ‘ Zullen we het proberen?’ vroeg ze. ‘ Jahoor.’ ‘ Oké kijk jij doet je arm zo en ik leg mijn hand zo en nu moet je in mijn ogen kijken, ik zal wel leiden.’ zei ze en ze danste. Wat voelde het fijn om haar aan te raken!
 28. 29. Na het dansen praatte ze over vanabovond. ‘Ik ga vanavond opgroeien.’ zei Joshua. ‘ Ik ook!’ lachte ze. ‘ Dan zie ik je morgen wel.’ ‘ Is goed het was echt heel gezellig met je, Joshua.’ zei Noëlle oprecht. ‘ Ik vond het ook gezellig.’ zei hij en zwaaide haar uit.
 29. 30. Binnen was Fay aan het koken, alleen het vloog in de brand. Het alarmsysteem begon te loeien en de brandweer was snel ter plaatse.
 30. 31. De jongens vonden het eerst wel eng, dat vuur. Maar toen de brandweerman kwam was het ‘cool’. ‘ Heel erg bedankt.’ zei Fay nadat de man het vuur had geblust. ‘ Graag gedaan, let in het vervolg wat beter op.’ zei de man vriendelijk en verliet het huis. ‘ Zo dat was heftig. Nou snel opruimen de verbouwers komen!’ riep Fay vrolijk.
 31. 32. En een kleine drie uur later was het huis heel mooi verbouwd. Het was niet zo’n grote klus maar wel met een heel mooi eindresultaat. En het beste was nog het zithoekje met de TV!
 32. 33. Terwijl de verbouwers aan het werk waren hadden Fay en haar gezinnetje buiten gepicknickt. Alleen Fay had nog best wel honger en begon aan het avond eten. Terwijl Jaiden van de gloednieuwe tv genoot. ‘Mam dit is echt geweldig.’ zei hij zó gelukkig. ‘ Fijn lieverd.’ zei ze. ‘ Josh! Kom gauw kijken!’ riep hij.
 33. 34. Joshua plofte naast zijn broertje en zijn moeder die alvast een klein beetje chili in een kommetje had gedaan op de bank. ‘ Mama dit is zo vet.’ zei hij lachend en gaf haar een zoen. ‘ Mooi zo, vanavond worden jullie alweer tiener!’ zei ze. ‘ Ja dan worden we groot.’ zei Jaiden.
 34. 35. Rick werd erbij geroepen en om 7 uur zaten ze eindelijk aan het avond eten. Het ging de hele tijd over de verjaardag van de tweeling en over hun plannen van wensen. ‘ Ik hou het lekker geheim.’ zei Jaiden, maar iedereen wist het toch al. ‘ Ik twijfel.’ zei Joshua.
 35. 36. Na het eten deed Joshua een dutje en maakte Jaiden zijn huiswerk. Fay en Rick hadden afgeruimd en de taarten klaar gezet. ‘ Tijd voor een feestje.’ zei Rick en zoende zijn lieftallige vrouw. ‘ Inderdaad.’ lachte Fay.
 36. 37. De tweeling werd geroepen en gingen bij de taart staan. Ze werden flink aangemoedigd door hun ouders. Joshua blies de kaarsjes eerder uit als Jaiden.
 37. 38. En terwijl Jaiden zijn kaarsjes uitblies, voelde Joshua de gloed al door zijn lichaam stromen.
 38. 39. Jaiden blies de kaarsjes uit en zijn ouders zongen een verjaardags liedje. ‘ Kom op slome.’ lachte nu Joshua. ‘ Ik kom eraan.’ lachte Jaiden.
 39. 40. Joshua sprong in de lucht en kwam terug als een stoere tiener. ‘ Wow wat ben ik groot pa!’ riep hij. ‘Kijk dan mam, die handen! Kom op broertje dit is geweldig.’ lachte hij. ‘ Ik heb een familie wens. Ik twijfelde tussen Familie of Romantiek, maar koos voor Familie omdat iemand me heeft overtuigd.’ zei hij geheimzinnig.
 40. 41. Jaiden volgde het voorbeeld van zijn broer en sprong de lucht in om terug op de grond te komen als…
 41. 42. Een prachtige tiener! ‘ Wat ben ik groot, jeetje! Ik heb zo’n zin in mijn toekomst!’ riep hij. ‘Ik heb een Kennis wens.’ voegde hij er aan toe. ‘ Gefeliciteerd lieverd.’ riepen zijn ouders. ‘ Gefeliciteerd broertje.’ zei Joshua. ‘ Dankjewel, jij ook!’ lachte hij.
 42. 43. ‘ Mam, kunnen Joshua en ik zo met je praten? En met pap?’ vroeg hij. Hij had een heel plan en het zóu lukken. Kosten wat kost. ‘ Is goed hoor lieverd, roep me maar als je me nodig hebt.’ ‘ Dankje mam.’
 43. 44. Joshua had intussen zijn pyjama aan gedaan. ‘Nou, waarom wou je me spreken?’ zei hij. ‘ Ik ga naar de universiteit. Ik wil het zó graag! Ik ga morgen bellen voor informatie.’ ‘ Echt? Stoer hoor. Leuk voor je, dat is namelijk wat je wil, maar als je het niet erg vind, ik ga slapen.’ zei hij en liep weg. Jaiden trok hem terug. ‘Ik heb een vraag.’
 44. 45. ‘ Pap en mam weten er nog niks van. Maar dat wou ik niet zeggen.. Ik wou je vragen of je meegaat..’ zei hij. ‘ Wat? Je wilt dat ik ook naar de universiteit ga?’ zei hij. ‘Dat dacht ik dus niet, ik ben al zo slecht op school. Weet je wel niet hoe hard je daar moet leren?’ ‘ Waarom niet! Ik help je toch, je kunt het heus!’ riep Jaiden nu.
 45. 46. ‘ Je hebt er studentenhuizen, leuke meiden, feesten, kamers, winkels echt veel leuke dingen! En als je dat diplomaatje hebt vind je echt een goede baan.’ zei Jaiden. Joshua’s gezicht klaarde wat op bij feestjes, kamers en een diploma maar bleef bij zijn standpunt. Hij wou bij Noëlle blijven en dat hoefde zijn broer niet te weten. ‘ Je kunt toch gewoon meegaan? Ik snap je punt niet, je kunt het, daar ben ik van overtuigd. Ik zal je overal mee helpen, waar ik kan. Het zou echt fantastisch worden, wij met z’n tweeën. Twee broers! Hoe cool?’ overtuigde hij.
 46. 47. ‘ Beloof je dat je me zult helpen Jai?’ vroeg hij. ‘ Ja, écht. Met het diploma kun je zoveel kanten op! En je hoeft geen wiskunde te specialisatie te kiezen.’ ‘ Zijn er ook leuke specialisaties dan?’ ‘ Er zit vast wat voor je tussen!’
 47. 48. ‘ Geloof me broertje, ik bel ze morgen en alles is duidelijk. Je vind er heus een leuke specialisatie en een leuke kamer. Je zult op je plekje zijn. Ik weet dat ik altijd meer met school heb gedaan maar dit is echt een kans. Ik heb gelezen dat jij met je vmbo/havo advies wat minder keus hebt maar die dingen zijn meestal zonder wiskunde dus leuk, voor jou dan. Geef het een kans broertje.’ smeekte hij.
 48. 49. ‘ Oké. Ik ga met je mee!’ lachte hij. ‘Je hebt me overtuigd broertje.’ ‘ Ik wist het!’ lachte Jaiden. ‘ Maar op een voorwaarde..’ ‘ Wat?’ ‘ Dat jij het pap en mam verteld.’ ‘ Akkoord.’ lachte hij,
 49. 50. Jaiden had zijn ouders geroepen en ze zaten eindelijk alle vier aan tafel. Fay legde haar hand op die van Rick. ‘Nou wat wouden jullie bespreken?’ vroeg ze. ‘ Nou uhm..dat gaat Jaiden uitleggen.’ zei Joshua blozend. ‘ Oke, dat klinkt geheimzinnig.’
 50. 51. ‘ Kijk mam, ik heb kennis wens en heb voor ik opgroeide van mijn juf allemaal folders van de universiteit meegekregen. Ik heb ze gelezen en uitgevonden dat ik al beginnen kan! Dus ik ga naar de universiteit. Ik bel morgen voor beurzen en informatie en waarschijnlijk ben ik morgen weg.’ zei hij. ‘ Maar..’ probeerde Fay. ‘ Ik ben nog niet klaar. Ik heb net met Josh gepraat en hem veel uitgelegd, ik heb gezegd dat ik het ging doen en hij gaat nu ook. Ik zal hem helpen waar ik kan en met dat diploma heeft ook híj kans op een goede baan later.’ zei hij.
 51. 52. ‘ Ik vind dat..’ ‘ Maar hoe kan..’ Fay en Rick begonnen tegelijk. ‘ Zeg jij het maar eerst lieverd.’ zei Rick. ‘ Hoe kan je dat zo snel hebben besloten Josh, jij bent toch juist niet zo van school?’ ‘ Er zijn ook specialisaties waar ik op mijn plek ben mam. Echt!’ zei hij nu. ‘ Ik vind het een goed plan, twee jongens samen, twee broers. Jullie kunnen het, ik ben er van overtuigd.’ zei Rick.
 52. 53. ‘ Bedankt pap.’ zei Jaiden. ‘En mam, maak je geen zorgen ik zal hem helpen waar nodig. Dit is wat hij wil. Toch Josh?’ ‘ Ja mam. Ik wil dit en ik kan het, zo heb ik later een goede baan en misschien ontmoet ik daar wel een leuk meisje. Wie weet, ik heb er echt zin in.’ stelde hij haar gerust. ‘ Goed dan. Ik ga jullie wel heel erg missen.’ zei ze snikkend. ‘ Wij jou ook mam en pap ook. Maar er bestaat een telefoon.’ zei Jaiden lachend.
 53. 54. Na een dikke knuffel zocht iedereen zijn nestje op en viel in slaap. Iedereen droomde over de universiteit die avond, allemaal positief. Zelfs Fay, dat zei wel iets.
 54. 55. De volgende morgen was Fay opvallend vrolijk, ze liep de kamer van Jaiden in. ‘ Goedemorgen lieverd. Ik dacht dit is vast je laatste ochtend thuis, laat ík je eens wakker maken.’ ‘ Goedemorgen mam. Ha, wat lief van je.’ zei hij tussen twee gapen door. ‘ Opstaan dus, de schoolbus komt.’
 55. 56. ‘ Goedemorgen lieverd. Ik dacht dit is vast je laatste ochtend thuis, laat ík je eens wakker maken.’ herhaalde Fay. ‘ Mogge mam.’ zei Joshua. ‘ Opstaan, de schoolbus is er bijna.’ ‘ Ik ga niet naar school, waarom maak je me nou verdomme wakker!’ tierde hij opeens. ‘ Pardon?’ zei Fay.
 56. 57. Hij sloeg de dekens open en sprong uit bed. ‘Niets pardon. Waarom maak je me verdomme wakker?’ ‘ Het was lief bedoeld hoor.’ ‘ MAAR IK VOEL ME KLOTE WAAROM MAAK JE ME WAKKER VERDOMME MAM!’ schreeuwde hij nu. ‘ Oke, je voelt je niet zo lekker, dan hoef je niet boos op me te worden. Ik probeerde je lief wakker te maken.’ zei ze.
 57. 58. Joshua werd wat rustiger. ‘ Als je je niet goed voelt blijf je toch lekker thuis mop.’ zei ze. ‘ Oke, sorry dat ik zo uitviel, volgens mij heb ik koorts ofzo. Ik ben ook zo zenuwachtig!’ riep hij.
 58. 59. ‘ Het komt allemaal goed. Ik zal schoolbellen dat je ziek bent en een lekker ontbijt maken.’ zei ze en gaf hem een kus. ‘ Oke bedankt mam. Ik ga nog even liggen.’
 59. 60. Inmiddels vertrok de schoolbus met daarin, Jaiden!
 60. 61. Fay had pannenkoeken gemaakt en Rick ruimde het bordje van Jaiden op. ‘ Josh kom je eten?’ ‘ Ja.’ zei hij, hij was gedoucht en keek nu tv. Ze ontbeten en waren de hele dag een beetje lui allemaal, ze deden niet echt veel.
 61. 62. Jaiden kwam om 1 uur uit school en had weer een meisje meegenomen. (Serieus ze nemen elke dag een meisje mee xD) Het was best leuk geweest op school en hij had naast Magda gezeten, maar de uni was toch wel beter hoor.
 62. 63. Jaiden keek naar het meisje wat er vandaag was meegekomen, hij vond haar gezicht een beetje angstaanjagend. ‘ Uh, ik denk dat het beter is als je gaat.’ ‘ Waarom ik ben er net?’ zei ze met haar ‘enge’ glimlach. Hij wou eigenlijk zeggen dat ze op een schaap leek en kleding uit de vorige eeuw droeg maar dat deed hij niet. ‘Ik moet..vanmiddag naar de tandarts.’ loog hij. ‘ Oke, doei dan maar he.’ lachte ze en liep weg.
 63. 64. Hij liep naar binnen en zag dat zijn broer hem had afgeluisterd. ‘ Sukkel dat je er bent! Zag je hoe lelijk ze was!’ lachte hij. ‘ Dat heb ik er ook verteld hoor.’ lachte Jaiden en gaf zijn broer een okkernoot. ‘ Ja dat heb ik gemerkt echt hard.’ Joshua kwam niet meer bij. ‘ Kom we bellen twee écht leuke meiden.’ stelde Jaiden voor.
 64. 65. Noëlle was de eerste die aanbelde, voor Joshua. Ze had niet zulke leuke kleren maar het was nog steeds dat sportieve meisje, maar nu met vrouwelijke vormen.
 65. 66. ‘ Hé.’ zei Joshua. ‘ Hé.’ ‘ Ik heb een beetje domme kleding, excuse moi.’ zei Joshua. ‘ Oh ik ook dat geeft niet.’ Joshua wou zijn vinger op het bloemetje midden op haar boezem leggen maar ze duwde hem weg. ‘ Sorry?’ zei ze beledigd.
 66. 67. ‘ Oh sorry hoor dame, er zat alleen een pluisje.’ lachte hij en hij kietelde haar. ‘ Haha tuurlijk meneer, hormoontjes!’ lachte ze. Wat was ze mooi als ze lachte. ‘ Ik ga vanavond naar de universiteit verhuizen.’ zei hij opeens. ‘ Echt?’ vroeg ze. ‘ Ja, het spijt me.’ zei hij en nam haar mee naar binnen.
 67. 68. Ondertussen kwam er een zeker mooi meisje aanlopen, voor Jaiden. Jaiden liep naar buiten. ‘ Marsha, wat fijn dat je er bent.’ lachte hij. ‘ No problem. Ik vind het gezellig met je.’ lachte ze.
 68. 69. ‘ Ik moet je iets vertellen en dat ga je niet leuk vinden.’ zei Jaiden. ‘ Wat dan?’ vroeg Magda. ‘ Ik ga vanavond naar de Universiteit verkassen.’ zei hij. ‘ Echt? Dat is geweldig! Dat wil je toch zo graag?’ vroeg ze liefjes. ‘ Ja, ik vind het jammer want ik ga je nu niet meer zo vaak zien hoor. We kunnen wel bellen en ik ben blij dat je het fijn oor me vind. Je bent een echte vriendin!’
 69. 70. Hij kietelde haar. ‘ Ik meen het. Je bent belangrijk voor me.’ zei hij. ‘ Jij ook voor mij dat weet je toch.’ Hij bloosde. ‘ Kom we gaan naar binnen.’
 70. 71. Binnen begon hij met haar te flirten. ‘ Er lopen wel veel meisjes op de uni.’ zei Marsha. ‘ Ja, maar die zijn écht niet zo mooi als jij bent hoor.’ zei hij flirterig. ‘ Meen je dat?’ ‘ Ja!’
 71. 72. ‘ Ik ga je zo missen Noëlle.’ ‘ Ik jou ook.’ snikte ze een beetje. Joshua pakte haar heup en knuffelde haar. ‘ Je bent het mooiste en liefste meisje dat ik ken.’ fluisterde hij in haar oor.
 72. 73. Zo stonden ze daar. Jaiden en Marsha, heavy aan het flirten. En Joshua en Noëlle die wat meer succes hadden, dicht tegen elkaar aan. Het werd langzamer hand tijd om afscheid te nemen. ‘ Doei vriendinninetje..’ zei Joshua. ‘ Dag vriendje van me, ik ga je zo missen! Wel vaak bellen he..’
 73. 74. En toen, heel plotseling, zoende ze elkaar. Joshua voelde haar zachte lippen en haar zachte tong. Wat was ze perfect. ‘ Dat zal ik zeker doen. Ik hou van je geloof ik.’ ‘ Ik hou ook van jou.’ zei ze en verliet het huis.
 74. 75. Jaiden hoopte ook op zijn afscheid maar dat zat er niet in. ‘ Dag Mars. Ik ga je bellen he!’ ‘ Doei Jai, is goed. Veel plezier! Maak er wat van!’ zei ze en ook zei verliet het huis.
 75. 76. Na een lekker avondmaal, frietjes, hadden ze hun koffer ingepakt. Iedereen knuffelde elkaar en ze namen afscheid, Rick en Fay allebei met tranen en de tweeling ook wel. ‘ Dag mam! Dag pap!’ ‘ Doei jongen.’ ‘ Dag lieverd.’ ‘ Dag dag!’ Allemaal afscheid galmde door het huis.
 76. 77. Met de gierende zenuwen belde Jaiden de universiteit. ‘ Hallo met Jaiden Kannebrij.’ ‘…… .’ ‘ Ja, wat fijn! Dan vertrek ik direct.’ ‘…… .’ ‘ Oké, tot dan dankuwel! Daag!’ riep Jaiden.
 77. 78. ‘ Ze geven me een beurs van 1000 simdollars! De taxi komt eraan en dan vertrek ik.’ zei hij spijtig. ‘ Sorry maar dit is iets wat ik wil en moet doen.’ ‘ Het is goed jongen.’ zei Fay. ‘ We zijn trots op je.’ zei Rick.
 78. 79. De claxon van de taxi klonk. ‘ Dag broertje.’ zei Joshua. ‘ Tot zo bedoel je. Wel komen he!’ schaterde Jaiden. ‘ Ik kom, hoe ik er kom kom ik maar ik kom!’ ‘ Dan is het goed.’
 79. 80. Jaiden werd uitgezwaaid en Fay hield haar tranen met moeite binnen. ‘ Dag lieverd!’ ‘ Dag jongen!’ ‘ Dag broertje.’
 80. 81. En zo ging Jaiden op weg naar de universiteit, zijn droom.
 81. 82. Nu was het aan Joshua de beurt, hij drukte op ‘laatste oproepen’ en het groene telefoontje. ‘ Hallo, u spreekt met Joshua Kannebrij.’ zei hij. ‘…… .’ ‘ Ja ik ben zijn tweeling broer. Ik wil ook graag naar de universiteit. Welke beurzen zijn er? ‘…… .’ ‘ Oh, oke. Ja dat is jammer. Oké dagdag!’ zei hij teleurgesteld.
 82. 83. ‘ Wat?’ vroeg Fay. ‘Mag je niet?’ ‘ Jawel, alleen er zijn geen beurzen voor mij. Door mijn lage rapport.’ ‘ Ach, wedden dat Jaiden jou zijn helft geeft?’ zei Rick. ‘ Weet ik. Dus ik ga maar eens…Dag pap, dag mam.’ zei hij met een trillig stemmetje.
 83. 84. ‘ Dag schatje!’ ‘ Dag zoon!’ ‘ Doei!’ zei hij nog en tilde zijn koffer in de taxi. Door de ruit zwaaide hij nog..
 84. 85. En nu reed ook hij de straat uit, op naar de universiteit, op naar zijn broertje.
 85. 86. Fay ging op bed zitten. Tranen overspoelde haar wangen en vielen in haar schoot. Ze keek naar haar buik, waar die twee ooit vandaan kwamen, wat waren ze gelukkig. Ze was nu ook gelukkig maar ze zou ze zó missen. Maar dit was wat zij wouden en als zij gelukkig waren, was zij dat ook.
 86. 87. En terwijl Rick een middag dutje deed, lag zij naast hem op bed. Te denken aan haar jongens en hoopte ze dat het allemaal goed ging. Wat een bezorgde, lieve moeder.
 87. 88. Universiteit de Keizer ‘ Hehe! Ben je daar eindelijk.’ lachte Jaiden. ‘ Ja, mam was echt emotioneel. Ziet er wel een beetje kaal uit hoor, dat studentenhuis.’ lachte hij en knuffelde zijn broer. ‘ Van binnen is het hartstikke vet!’ ‘ Kom we gaan kijken.’ zei Josh met een smile.
 88. 89. Na een rondleiding vonden ze allebei een mooie kamer op de eerste verdieping. Ze namen de kamer naast elkaar, nouja, er zat een badkamer tussen.
 89. 90. Jaiden liep binnen en wat ie zag was afschuwelijk, dus veranderde hij alles naar een leukere sfeer. Veel hout en lichte kleuren met grijze vloerbedekking.
 90. 91. Ook Joshua gaf zijn kamer een andere stijl, zwart wit en ook met een computer, net als zijn broer. Ja, hier voelde hij zich wel thuis.
 91. 92. Jaiden startte de computer op en begon een specialisatie uit te kiezen. Hij twijfelde tussen Wiskunde en Biologie. En hij koos; Een van de twee. ( ik weet het nietmeer :’))
 92. 93. Joshua deed het zelfde en zocht ook iets wat hem boeide. Filosofie was wel leuk, beetje mensen kennis. Ja, dat vond hij wel wat, dus hij koos Filosofie.
 93. 94. Hij had met zijn broertje gauw wat gegeten in de kantine en belde nu een taxi om naar de stad te gaan voor nieuwe kleren.
 94. 95. Al gauw was de taxi er en gingen ze op weg. 
 95. 96. Allebei zochten ze naar een geschikt setje en erg snel vonden ze allebei iets leuks.
 96. 97. Joshua had, hoe kan het ook anders, een witte blouse met een zwart vestje en een spijkerbroek.
 97. 98. Jaiden had iets wat wel bij hem paste gevonden, een wit shirt met een gekke print en een roze ruitjes broek.
 98. 99. Hij liep naar de kassa en betaalde allebei de setjes. ‘ Kom Josh, we gaan weer.’ zei hij en keek de winkel rond.
 99. 100. Hij vond hem bij een vrouw met rood haar, volgens mij valt ie op rood haar, Noëlle had ook rood haar. ‘ Aangenaam!’ zei Joshua. Jaiden tikte op zijn schouder. ‘We moeten gaan.’ gebaarde hij. ‘ Ik ben bezig.’ gebaarde Joshua.
 100. 101. ‘ Ik moet nu gaan maar wil je een keer iets afspreken?’ vroeg hij. ‘ Uhh nee.’ zei de vrouw en liep weg. ‘ Nou lekker dan.’ zei Joshua en liep teleurgesteld naar de telefoon.
 101. 102. Hij belde dat de taxi weer mocht komen en bedacht zich dat Noëlle leuker was dan wie dan ook. ‘ Kom ff op het bankje zitten.’ zei Jaiden. Joshua keek op zijn horloge. ‘Moet jij niet naar college?’
 102. 103. ‘ Shit!’ riep Jaiden en de taxi arriveerde. ‘ Succes broertje!’ lachte Joshua en stapte in de taxi.
 103. 104. Tot de volgende update! <3

×