"Expressió, cos i art"

526 views

Published on

Projecte que varem dur a terme amb els infants arrel d'un curs que varem fer sobre l'expressivitat i el cos.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
526
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
219
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

"Expressió, cos i art"

 1. 1. EXPRESSIÓ, COS I ART Activitat realitzada per na Xisca i na Sefa amb infants de P3 del CEIP Àngel Ruiz i Pablo d’Es Castell.
 2. 2. 1ª sessió : dilluns 16 de gener. <ul><li>Aquesta activitat es vol introduir amb una història. Curiosament avui n’Axel ha portat un mapa d’un tresor dibuixat en un fol. La mestra aprofita aquest mapa per enllaçar-lo amb l’inici de la història: </li></ul><ul><li>En aquest mapa hi ha una casa on hi viu una fieta . La seva casa està molt lluny del poble i els únics amics que té per jugar són els animals. Als arbres hi ha formigues, mosques, abelles... A les tanques del voltant hi ha bens i vaques. En un ossoll hi viu una família de porcs i a l’estable hi ha un cavall preciós i molt gros de color negre. A aquesta nena li agrada sortir a jugar i cada dia descobreix coses noves. Un dia agafa la bici i marxant per un caminet arriba a una casa . Al moment surt un nen i es presenta. Ell viu amb els seus pares i no té massa amics. A ella li passa el mateix. Decideixen fer-se amics i anar a jugar cada dia. </li></ul><ul><li>Així passen els dies i els dos nens estan feliços d’haver-se conegut. Una tarda descobreixen un arbre molt gran i vell. Pujen per les rames i des de dalt veuen un animal que entra dins el tronc de l’arbre. </li></ul><ul><li>Amb els ulls ben oberts els dos fillets esperen a que l’animal surti del tronc i l’observen. Qué estrany! Mai no han vist un animal com aquell! És alt com ells, camina a dues pates i té molt de pel per tot el cos. Els seus ulls són molt grans i la boca petita. Les orelles també són molt grans. Esperen en silenci que l’animal marxi i després baixen de l’arbre. Els nens tenen una mica de por, però aquell animal no sembla perillós. A l’endemà tornen al mateix lloc i poc a poc es fan amics d’aquest estrany animal. </li></ul>
 3. 3. Objectius de la història: -Donar-lis un fil conductor per encetar les properes activitats. La història queda oberta a la creativitat dels infants. -Després de l’explicació de la història els oferim plastelina per jugar. -La mestra també participa creant el seu animal misteriós. -La mestra contextualitza les creacions dels infants dintre de la història. Mira Sefa! És una fruita de l’arbre! Es guarden en un racó totes les creacions que ells han fet.
 4. 4. 2ª sessió: 18-01/2012 Avui na Xisca ha recordat la història als infants. Ells anaven fent aportacions del que recordaven. Al finalitzar els hem donat l ’ opció de jugar amb plastelina o bé fer un dibuix. En Diego ha fet un pastís d’aniversari. En Rubén ha fet una casa i na Xisca li ha afegit una barrera.
 5. 5. En Wadie ha dibuixat una casa. Na Sara Gayón ha Dibuixat un fiet que seu.
 6. 6. Na Francina també ha dibuixat una casa.
 7. 7. 3ª sessió: 23/01/2012 Hem recordat ràpidament la història. Aquesta vegada els infants han participat més anomenant molts animals que potser viuen al camp. Amb arena i una palangana hem jugat a fer Art efímer , sempre cercant el context de la història. “ ES CAMINS DE SA TANCA” “ ES CAMÍ PER ALLÀ ON VAN ELS FILLETS”
 8. 8. “ ES CAVALL DE SA TANCA I SA SELLA” “ SA CARA DE SA FIETA I UNA BICICLETA”
 9. 9. DIBUIXEN SA TANCA FENT UNA MUNTANYA D’ARENA
 10. 10. Mentres uns jugaven amb arena els altres dibuixaven els personatges de la història …
 11. 12. 4ª sessió: 25-1-2012 Avui han seguit jugant amb l’arena els infants que encara no ho havien pogut fer. Mentres, la resta, jugaven en un racó amb els personatges que apareixen a la història. Prèviament dibuixam un arbre molt gran a la pissarra i parlam dels animals que hi viuen…
 12. 13. És una vaca que hi havia dins sa tanca. El fiet i la fieta amb la bicicleta.
 13. 14. És sa fieta del conte. És sa fieta del conte i la seva casa.
 14. 15. Després del pati un grupet tenia ganes de treballar. Hem començat a pintar l’arbre gegant de la història…
 15. 17. 5ª sessió: 26-1-2012 : hem preparat imatges de diferents animals: formiga, mosca, abella, cuc, tortuga, poriol…Després d’observar-les hem pintat animals que poden viure a l’arbre, els hem retallat i aferrat. També n’hem fet alguns de plastelina.
 16. 18. Aquest és l’arbre on viu l’animal misteriós de la nostra història.
 17. 19. 6a sessió: 30-01-2012 Avui hem començat a treballar amb les ombres. Intentam crear un animal amb les mans. Na Xisca copia l’ombra i després la pintarem.
 18. 23. 7a sessió: 1-2-12 Seguim amb les ombres i començam a pintar les que havien fet a l’altre sessió. El resultat és una mena de corona.
 19. 25. 8ena sessió: 13/02/2012 Començam a assatjar el “Ball de la Reina” per grups…
 20. 26. I després tots junts…
 21. 28. 9ena sessió: 15-02-2012 “Ball de la Reina” final…

×