MALETES VIATGERES

1,779 views

Published on

 • Be the first to comment

MALETES VIATGERES

 1. 1. ANIMACIÓ LECTORA CEIP BALADRE MALETA BROMERA PER A INFANTIL
 2. 2. L’Editorial Bromera i el Cefire de Sagunt disposen per a l’animació lectora d’un material “les maletes” amb més de 100 títols cadascuna de llibres de poesia, aventura, teatre,... per a Infantil i Primària. A la nostra escola, dins del nostre Pla de Foment Lector, hem realitzat una activitat per presentar al nostre alumnat d’Infantil la maleta de Bromera. Aquesta maleta porta, a més dels llibres, gran quantitat de recursos per al professorat així com un llibre cooperatiu on recollir les experiències de les diferents escoles per on ha passat la maleta.
 3. 3. Hem preparat una activitat per presentar la maleta. Tracta de crear un poc de misteri al voltant d’un avi mussol que es dedica a contar contes, per tal d’incitar als xiquets i xiquetes a que s’interessen per llegir els diferents llibres de la maleta. A nosaltres ens ha funcionat. Voleu conèixer-la? La presentació està programada per a 7 dies. La disposició de la maleta està limitada al temps pactat amb el Cefire.
 4. 4. 1er dia: arriba un gran sobre a l’escola. Ningú sap d’on ha eixit. Es convoca a tots els xiquets i xiquetes per tal de veure què hi ha dins. Quan l’obrim veiem que hi ha dues peces que semblen d’un puzzle. Entre tots tractem de col·locar-les en un mural i pensem què pot ser.
 5. 5. 2n dia: de nou avui ha aparegut un altre sobre. Fem el mateix del dia anterior, intentem col·locar les peces. Pot ser ja es pot endevinar quin animal és, on i com viu, i perquè ens estarà enviant açò. 3er dia: la mateixa operació. Quina figura és la que està apareguent ara?
 6. 6. 4t dia: de nou arriba un altre sobre amb dues peces més. Ja tenim el puzzle del mussol sencer. Ja sabem cert quin animal és i veiem què és el que porta a les mans. Però que hi farem amb tot açò? Qui és aquest personatge? Entre tots pensem i tractem d’endevinar-ho.
 7. 7. 5è dia: Ha arribat un altre sobre! Encara que semblava que ja no faltava res avui tenim una altra sorpresa. L’obrim però aquesta vegada no hi ha cap peça de puzzle sinó un missatge del mussol. Entre tots el llegim i escoltem el que vol dir-nos. L’avi mussol ens pregunta si el volem ajudar a recuperar els seus nets. Un donyet envejós se’ls ha emportat. Entre tots ho pensem i decidim si volem o no ajudar-lo. Esperem que ens envie més missatges per tal de saber com podem fer-ho.
 8. 8. 6è dia: Arriba un altre sobre. L’obrim per si és un altre missatge de l’avi mussol. En obrir-lo comprovem que no és del mussol sinó de la lluna. Ella que ho observa i ho escolta tot sap com podem ajudar a l’avi mussol a recuperar als seus nets. Llegim i escoltem el seu missatge. Entre tots decidim si volem fer el que la lluna ens diu. Tot el que necessitem està a la maleta. Volem fer-ho?. Ensenyem als xiquets i xiquetes l’arbre titella al qual li falten els nets de l’avi mussol.
 9. 9. Ací acabaria la presentació, per a la qual hem necessitat: <ul><li>Els contes de la maleta. </li></ul><ul><li>Sobres amb les peces dels puzzles i els mitssatges </li></ul><ul><li>Relació de pictogrames </li></ul><ul><li>Arbres grans fets amb paper continu </li></ul><ul><li>Targetes amb els títols dels contes </li></ul><ul><li>Targetes amb els desitjos dels xiquets i xiquetes </li></ul><ul><li>Titella dels mussolets i l’arbre. </li></ul>
 10. 10. ACÍ TENIU UNA IDEA PER ALS MISSATGES...
 11. 11. CARTA DE PRESENTACIÓ DE L'AVI MUSSOL.
 12. 12. CARTA DE PRESENTACIÓ DE LA LLUNA.
 13. 13. CARTA D'AGRAIMENT DE L'AVI MUSSOL.
 14. 14. Resulta molt interessant ambientar un espai al voltant del qual desenvoluparem tota l’activitat i on deixarem la maleta i els seus llibres per poder gaudir de la seua lectura en qualsevol moment.
 15. 15. Es pot llegir un o dos contes per classe. Entre tots pensem un desig per a eixos contes o que s’esdevinguen d’ells. Quan ho tenim clar anem al primer arbre i peguem els títols dels contes que totes les classes ha llegit amb els corresponents desitjos. També poden els xiquets i xiquetes copiar els títols en una cartolina i pegar-ho després. Així l’arbre ple de desitjos i contes es podrà quedar al centre tot el temps que vulgam. Al costat de l’arbre ple dels nostres desitjos pengem l’arbre titella.
 16. 16. A l’endemà quan tornem hi ha un petit mussol a l’arbre titella. Ara ve amb nosaltres a la classe per tal d’escoltar els contes. Repetim l’operació fins que estan els tres mussolets.
 17. 17. A l’endemà d’aparèixer l’últim mussol (o fins i tot el mateix dia) tornem a rebre un altre missatge. És la carta d’agraïment de l’avi mussol.

×