Religions

2,392 views

Published on

powerpoint sobre les religions

Published in: Spiritual
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,392
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
25
Actions
Shares
0
Downloads
70
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Religions

 1. 1. Religions
 2. 2. En l’hinduisme la vaca és sagrada. És considerada un símbol de la deessa-mare, de la Terra, d’on han nascut tots els éssers vius. També representa la generositat de la mare que alimenta tots els seus fills. Donar-los menjar és un acte de culte i la seva llet, i fins i tot la seva orina, són considerats sagrats. Els excrements de la vaca, un cop secs, serveixen per a encendre foc, i en determinades condicions tenen propietats desinfectants.
 3. 3. Símbol del Dharma
 4. 4. aprendre Disposició per
 5. 5. Generositat
 6. 6. Meditació
 7. 7. No tingueu por
 8. 8. Absència de por
 9. 9. Dorkhé Es fa servir per a meditar mentre es fa moure amb la mà. Representa un llam, és a dir, la llum que vol trobar la persona que està meditant.
 10. 10. Molinets Es fan girar per tal que els missatges dels textos escrits es converteixin en una pregària a favor de tots els éssers vius.
 11. 11. Mala Està format per 108 boles unides per un fil. Es passa entre els dits de les mans mentre es reciten les fórmules sagrades, mantres.
 12. 12. Phurba S’utilitza per a trencar, de forma simbòlica, la ignorància i per a obrir pas al coneixement.
 13. 13. Quipà És el casquet de roba que porten els homes jueus per no oblidar que Déu és per sobre seu. S’utilitza més sovint perquè és més còmoda per a portar-la tot el dia.
 14. 14. Talit És el mantell de color blanc amb el qual els homes jueus es cobreixen el cap per fer les seves pregàries. És obligatori. Té serrells que pengen de les quatre cantonades que s’anomenen tzitzit i serveixen per a recordar els manaments de Déu.
 15. 15. Tefilin També s’anomenen filactèries. Són dues capsetes de cuir negre que contenen quatre passatges de la Llei de Déu escrits en un pergamí. Es posen l’una sobre el braç esquerre i l’altra enmig del front. Destaquen la identificació de la persona amb Déu: la intel·ligència, els sentiments i les accions de la persona estan guiats pels manaments de Déu. Se’ls posen a partir dels 13 anys tots els dies, excepte dels dissabtes i les festes.
 16. 16. El color blau El color blau és el color del cel, el color de Déu. Tradicionalment, els tzitzit eren de color blau; actualment són de color blanc, com ho és tot el talit, i el color blau només apareix en les franges que hi ha en paral·lel a les vores del mantell. Antigament, el color blau s’aconseguia amb el tint d’un mol·lusc anomenat múrex de les platges de Fenícia, al nord de Palestina. Per a aquest motiu la bandera de l’actual Israel conté dues franges blaves.
 17. 17. Mezuzà És un estoig o capsa que conté un pergamí amb un fragment d’una pregària de la Bíblia. Es guarda a l’entrada de les cases jueves, al costat dret de la porta.
 18. 18. Menorà És un canelobre de set braços, que cadasun recorda un dels set dies de la Creació, com el que antigament es trobava al temple de Jerusalem. Els soldats romans van emportar-se’l després de sufocar la revolta jueva de l’any 70 d. C.
 19. 19. Fatiha
 20. 20. Alcorà <ul><li>Hi ha diverses maneres de cobrir-se: </li></ul><ul><li>Amb un simple mocador al cap que cobreix els cabells i que es diu xador. </li></ul><ul><li>Amb un vestit llarg des del cap fins als peus que només deixa al descobert el centre de la cara i les mans, i que és conegut com a abaia. </li></ul><ul><li>Amb un vesit que només té una petita obertura per als ulls i que s’anomena burca. </li></ul>
 21. 21. Natura En contemplar la seva bellesa, la seva força o l’ordre amb el qual està regulada, la persona pot interrogar-se sobre com s’ha originat i descobrir-hi la intervenció de Déu, la seva generositat, el seu amor i el seu poder.
 22. 22. Història És expressió de la voluntat de Déu. Els grans esdeveniments històrics poden ser entesos com a signe d’allò què Déu vol. Els pobres, en un sentit molt ampli, com a persones necessitades de béns materials, socials, morals, afectius, espirituals... Són un símbol de la crida o invitació de Déu a col·laborar en la transformació positiva d’aquest món.
 23. 23. Persona humana La vida és un regal de Déu: les capacitats de la persona, les seves possibilitats, els seus somnis i projectes, les experiències que van constituint una identitat personal única i irrepetible..., tot prové de Déu.
 24. 24. Bíblia És el llibre que recull un gran nombre d’experiències humanes sobre la natura, la història i la vida de les persones que han estat interpretades a la llum de la fe en Déu. També és considerada Paraula de Déu, que cal llegir per a descobrir el que Ell ens ha volgut fer conèixer i per a respondre a nous reptes d’avui.
 25. 25. Jesucrist És la màxima manifestació de Déu. És conegut com el Fill de Déu fet home. Tot el que Ell va dir i va fer, era Déu mateix qui ho deia i ho feia. Ell dóna el sentit últim a la història i a la vida humana.
 26. 26. Ciri pasqual És un gran ciri decorat amb la creu que s’encén per primera vegada la nit de Pasqua i que és en un lloc destacat durant els 50 dies que dura la festa. Representa Jesús ressuscitat: Ell és la llum per al creient.
 27. 27. Pa En l’Eucaristia, el pa fa present el cos de Jesucrist.
 28. 28. Vi Fa present la sang, la vida, de Jesucrist. Se serveix amb una copa, calze.
 29. 29. És oli perfumat, beneït en una celebració especial que fa el bisbe de cada diòcesi. Es fa servir per a ungir, s’escampa sobre la pell, per exemple en el front durant la celebració del Baptisme. Representa la presència de la força i la santedat de Déu. Crisma
 30. 30. Creu És present de moltes maneres i en molts llocs. Recorda la mort de Jesús i la seva generositat, ja que va acceptar de morir per salvar la humanitat.

×