Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Трети март
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

училище (1)

Download to read offline

DG i ushilishe

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

училище (1)

  1. 1. Преходът от детската градина към училище трябва да бъде плавен, основан на приемственост и зачитащ индивидуалните особености на вяска дете. Приемствеността предлага безболезнена смяна на стереотипа от едни условия към нови. Тя осигурява съответен интерес към учението, организираност, развитие на учебната дейност, което в първи клас на началното училище позволява да се пристъпи към методи и форми, активизиращи психическите процеси. При наличието на приемственост се извършва по- резултатен и бърз преходът от нагледно образно към понятийно мислене. За изграждане на тази приемственост и този плавен преход се работи най – вече в – та и – та група на детската градина. На децата се предлагат задачи с различна степен на трудност и се въвеждат нови методи за тяхното решаване, както и се изграждат нови модели на поведение съобразени в бъдещата учебна среда, в която ще попадне детето. ПРЕХОДЪТ ДЕТСКА ГРАДИНА - УЧИЛИЩЕ
  2. 2. Един различен час заедно с първокласниците от Iа клас на СУ „Йоан Екзарх Български“ с класен ръководител Розалина Симеонова
  3. 3. Като истински кандидат – ученици децата на възраст, 6 -7 години, от ДГ „Космонавт“ - развиват фината си моторика – чрез писане на елементи на букви и цифри Който заслужава, печат за старанието получава!
  4. 4. По традиция децата от подготвителните групи, заедно със своите учители и родители, посещават училище, в което ще има прием на първокласници. Те се запознаят с атмосферата и преподавателите. Визитата има за цел да улесни родителите в избора им на училище за тяхното дете.
  5. 5. Забавно и интересно е в училище под напътствията на учителя Пепа Колева от ОУ „Петър Берон“. Децата от групите „Пеперуди“ и „Калинки“ проведоха един различен час по Околен свят и показаха, че са почти готови за първи клас. 06.04.2017 г.
  6. 6. Заедно с учителя Елена Боянова децата от ДГ „Космонавт“ сътвориха своето приключение в страната на Математика. Още по забавно е когато са включени интерактивни технологии. Те получиха поздравления за своите знания от директора на училището г – н Павел Павлов.
  7. 7. Децата от подготвителните групи и техните родители посетиха и, така нареченото, училище по изкуствата в Шумен или СУ „Сава Доброплодни“, където посетиха в час по хореография на учителя Пламен Гецов. Децата с готовност се включиха в часа и под звуците на музиката, унесени в песен и танц, овладяха един от основните български танци – право хоро.
  8. 8. ДЕТСКАТА ГРАДИНА УСПЕШНО ПЪРВО СТЪПАЛО ЗА ДЕЦАТА КЪМ УЧИЛИЩЕ
  9. 9. ДЕТСКАТА ГРАДИНА УСПЕШНО ПЪРВО СТЪПАЛО ЗА ДЕЦАТА КЪМ УЧИЛИЩЕ

DG i ushilishe

Views

Total views

1,485

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

37

Actions

Downloads

5

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×