Advertisement

More Related Content

Slideshows for you(20)

Advertisement

Similar to Животните около нас - 2 клас - В. П.(20)

More from Veska Petrova(20)

Advertisement

Recently uploaded(20)

Животните около нас - 2 клас - В. П.

 1. Веска Петрова, ОУ”проф. Д. Димов”, гр. Ловеч
 2. ж
 3. В гората, на полето, в реките и морето, във фермите, в зоопарковете и у дома живеят различни животни. Те са част от живата природа. Животинският свят е много разнообразен.
 4. Сами намират храната си.
 5. Сами отглеждат малките си.
 6. Дивите животни живеят свободно в природата. Те не зависят от човека. Сами търсят храна и подслон. Сами отглеждат малките си. Човекът им осигурява храна само през тежките мразовити зими.
 7. Какво знаете за тези животни? Къде живеят? Кой се грижи за тях?
 8. Селскостопанските животни живеят в дворовете и фермите. Хората се грижат за тях. Хранят ги, чистят им, лекуват ги. Помагат им да отглеждат малките си. Селскостопанските животни дават храна на човека.
 9. Домашните любимци живеят в дома на човека. Те се нуждаят от постоянни грижи – хранене, къпане, разходки, грижи за здравето. Даряват ни приятни мигове, радост и обич.
 10. В специално уредени зоопаркове живеят най – различни животни. Специалисти се грижат за тях и отглеждат малките. Хранят ги, чистят им, лекуват ги. Целта е да можем да ги опознаваме, да ги изучаваме и да им се любуваме.
 11. Познай животното: А останалите са: домашен любимец диво животно селскостопанско животно Кликни до него.
 12. Познай животното: А останалите са: животно от Зоопарк селскостопанско животно диво животно Кликни до него.
 13. Познай животното: А останалите са: домашен любимец диво животно животно от Зоопарк Кликни до него.
 14. Познай животното: А останалите са: селскостопанско животно животно от Зоопарк домашен любимец Кликни до него.
 15. Помогни на малките да открият семействата си. Назови имената им. 1 4 2 3
 16. Учебна тетрадка Открий номера на всяко животно 1 7 8 13 и го постави на 9 11 12 1413 мястото, където 2 10 1 живее. 3 4 5 6 1 Някои от тези животни могат да бъдат в повече от една група. Кои са те?
 17. Получават специализирани Сами се грижат грижи от хората, за себе си. работещи в зоопарка. Разкажи кой се грижи за тези животни. Получават грижи от хората, Получават грижи от своите в чиито домове живеят. стопани /фермери/.
 18. Помогни на животните да намерят своята храна.
 19. ЧЕРВЕНА За тези, които искат да видят и прочетат повече: КНИГА В нея са включени всички застрашени, изчезващи и изчезнали биологични видове, живеещи на територията на България. Том първи е посветен на растенията. Том втори е посветен на животните. http://e-ecodb.bas.bg/rdb/bg/vol2/drawings.html http://e-ecodb.bas.bg/rdb/bg/vol2/multimedia.html http://e-ecodb.bas.bg/rdb/bg/ http://e-ecodb.bas.bg/rdb/bg/vol2/photogallery.html
 20. Най – дълго живее костенурката, а най – кратко – мушицата еднодневка. Защитниците на природата не одобряват избиването на животни и използването на кожите им за дрехи. Има различни породи животни. Например има порода зайци, които са диви, други са домашни животни, а има и декоративни, които отглеждаме като домашни любимци.
 21. 1. Проучи колко време е нужно на пиленцето и на прасенцето да пораснат. - УТ стр. 25/2 2. С помощта на детски енциклопедии и Интернет проучи и разкажи за 3 застрашени (защитени) животински вида у нас. 3. Проучи и разкажи какви диви животни има в близост до твоето селище.
 22. Веска Петрова, ОУ”проф. Д. Димов”, гр. Ловеч
Advertisement