Bengvarna 13 march 2011

294 views

Published on

Aizawl Venglai Branch YMA Weekly News

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
294
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bengvarna 13 march 2011

  1. 1. VOL. XXII ISSUE NO.8 NI 13 MARCH 2011 www.bengvarna.weebly.com Vengchhung News Aizawl Venglai Branch YMA Sport Sub-Committee Pu Rosailova, Sec-I chu nimin ni 12 Meeting neih a ni.March 2011 khan mita lungte awm avanginNew Life Hospitalah zai a ni. Basketball Court vengchhung playerste tan inrinni Pi Zorengpuii W/o Pu Lalkhungliana, Aizawl Venglai, 13 March 2011: Ni 10 March 2011 zan khan Aizawl Venglai BranchSec-II chu chi kawng thalo avangin New Life YMA Sport Sub-Committee Meeting neih a ni a. Red Ribbon Inter Village FootballHospitalah zai a ni dawn. Tournament neih zawh tak review na hun hman a ni a, hruaitute inpekna leh thawhhona fak tlak a nih thute, playerste tumruhna leh tih tak zetna piahlama vengchhung mipui Np.Malsawmkimi D/o Pu Lalremruata, inphalte zara dinhmun sang taka ding thei kan nih thute sawilan a ni.Sec-I chu ni 7 March 2011 khan khawsik leh Kan veng Basketball Court enkawlluak vangin Grace Nursing Home ah admit a dan tur leh hman dan tur rel a ni a, tan cancellation fee Rs.100/- chawiinni a, ni 11 March 2011 khan dam takin a lo hetiangin: cancel theih a ni ang.chhuak. 1. Sports dress nen chauh Basketball hi 12. Vengchhungah chhiat tawk an awmin Pu Laltanpuia Zadeng, Sec-I chu a mit-a khelh tur a ni. ruang awm niah khar a ni ang.bawk awm vangin ni 5 March 2011 khan New 2. Kartin inrinni hi vengchhung player te Heng dan siamte hi Court luh hma lehLife Hospitalah zai a ni a, ni 7 March 2011 tan bik a ni ang.(Veng pawn mi tan hemi court chhungah tar ni se tih a ni.khan in lama enkawl chhunzawm turin a lo ni bik hian khelh phal a ni lo ang) Basketball Court chungchang bakahchhuak. 3. Hawn hun chhung dar 5:00A.M. – hian Badminton Court Enkawl dan tur Nl.Melody Lalmuankimi D/o Pu 6:00P.M. hetiangin rel nghal a ni bawk:Lalhmingliana, Sec-II chu Nurse Exam Result 4. A vawnfai leh dan kenkawh 1. Sports dress nen chauh Badminton hichhuakah tha takin a pass a, a pumpuiah chungchangah chawkidar in mawh a phur khelh tur a ni.pangana a ni. Kan lawmpui e. ang. 2. Hawn hun chhung 5:00A.M. - 5. Meizial leh ruitheihthil dang reng reng 10:00P.M. Nl.Dr.Lalrinawmi Chhangte D/o Pu lakluh khap tlat a ni. 3. Meizial leh ruitheihthil dang reng rengDr.C.Lalrawna, Sec-I leh Dr.Samuel 6. Thenawm hnaite tibuai lovin mahni tui lakluh khap tlat a ni.Lalthanpuia Sailo, Dam vengte chu ni 17 in tur theuh ken tur a ni. 4. Mahni tui in tur leh shuttle cock kenMarch 2011 hian Dam Veng Presbyterian 7. A chhungah dawr siam khap tlat a ni. vek tur a ni.Kohhran Biak Inah Kohhran dan thianghlimin 8. Man chawia hmang duh tan nileng hman 5. Kum khat atan Membership feean innei dawn. man Rs.500/-. Hman theih hun chhung dar Rs.100/- a ni ang. Tv.Lalfakzuala C/o Pu J.Laltanpuia, Sec- 9:00A.M. – 5:00P.M. 6. Membership fee pelo tan khelh phal aI, MCS chu Sub Deputy Commisioner hna 9. Dil hmasak dana pek a ni ang. ni lo ang.chelhin Champhaiah post a ni. Tin, a uanaupa 10. Man chawia hmangtute dan 7. Membership fee hi badminton courtTv.Chhunthangpuia chu Lunglei Civil bawhchhia an awm anih chuan hman maintenance atan hman tur a ni.Hospitalah X-Ray technician hnathawk tura phalna cancel sak theih a ni a. Refund theih 8. Badminton court chhung leh a velsawn a ni bawk. a ni lo ang. vawnfai kawngah a khel thin ten mawh 11. Man chawia book tawh sa cancel duh an phur ang. Lawmthusawina Kumin atang hian Badminton Court leh Basketball Court enkawl leh mawhphurhna Kan nau Lalrinawmi ni 25 February 2011 a kenkawh Sport Sub-Committee kuta dah a ni a. Basketball Court maintenance bik min boral san thuah Aizawl Venglai mipui, erawh Local Council kut a ni thung. Tin, Badminton khelh hun pawh sei a ni a. Zan Kohhran leh YMA ten damdawi in leh in dar 10:00 thleng a khelh theih tawh dawn a ni. lamah lainat taka min buaipuina zawng zawngah kan lawm tak zet a. Aizawl Venglai mipui leh veng pawn thleng pawhin Local Council thuchhuak/hmalakna Ni 11 March 2011 khan Local Council hmalaknain vengchhung Information System min lainattute zawng zawng chungah siamthat a ni. Tin, nikum lama bawlhhlawh paih dan chungchang ennawn niin chhungtin lawmthu kan sawi e. ten Rs.5/- an pek thin chu kumin atang hian Rs.10/- a pek tawh tur a ni. Dawr neite In khawngaihna dawngtu, leh Workshop neite erawh chuan nikum lama an pek zat ang an la pe thung ang. R.Sangthanga te chhungkua Tunah hian January leh February thla fee khawn mek a ni a, a la pelo ten retailer Section - I hnenah pek tur a ni. Mihring nungchang hriat dan tha ber chu a chunga thil tha tilet ve theilo turte a enkawl dan atangin a ni - Abigail Van Buren
  2. 2. VOL. XXII : I SSUE N O .8 N I 13 M ARCH 2011 (P ATHIANNI ) P HEK 2- NA EDITORIAL BOARDManager: Jt. Editors: News Editors: Cameraman:T.Benjamina Jimmy Lalrinkima K.Lalrinzuala H.LalthuamlianaEditor: Lalrintluanga Chhangte GS.Munga Columnists:Malsawmtluanga K.Lalnunpuia Lalrindika LalthanpuiaMembers: Cir. Managers: David Lalremruata Ellis H.PachuauLalremsangi Laltanpuia T.Lalremliana Dr.Lalawmpuia HmarLalchhandami Jonathan Lalrinkima R.Lalremsanga Lalthununa Editorial... Khaih khaih Zawhna! I lo ngaihtuah ve ngai em? Rina... Sawrkar leh Kohhran pal Hnial hrat ta na na na chu zawhna fahrah te te rilruah a rawn awm ve i nek dawn! a, heng zawhna ka rawn pho chhuah hi a chhanna a awm kher lo mai Keini’n thei. A chhanna pawh tuman an phut kher lo ang. Thianpa Lalmamat h i a n t e ngaihzawng Lalrina tihdan takin ka rilru a awm ka rawn phuh chhuak ve nuai mai dawn atakngialte pawh tihlawm loh kan ni, chawlhni zingah ngaihtuahna in sen phah chiam dawn a ni mai ang chu...hlauh laiin MHIP lam chan ni awm Hmingsak/Hmingphuah hian hlawhtlinna atak takte i la rawn khawih tel zui a! keng tel em? theih nan engemaw tiam ila, an intiamnaKa hrilh ang che.... Kan nu leh Hming hi mizote hian kan ngaihlu angreng an hlen phak loh chuan pe lo ngam ve tapate rilru sukthlek leh an inelna khawp mai a, naute hming phuah anih dawn ila.. anmahniah pawh tih that tumna chu athinte hi kan hneha kan hmin hma reng rengte hian uluk takin chhungkuaa piang ve thei mai lo maw?loh chuan kan thalaite incheina hi hnarkaitu berin emaw an phuah thin. Tunlaia kan mizo hmeichhiatea te tulh tulh anga, Fashion chan- Chhungkaw nunhluite chhui letin urhsun takin incheina hian pawngsualna hi a ti tamnel leh Cosmopolitan tih vel kan phuah tlangpui. Mahse, kan hming put hian em?buaipuia kan nulate an buai viau kan nun kawngah hian hlawhtlinna min pe em He thu hi chu tunlai nu leh pa leh kum upatawh phei chuan lo veiin lo le tih hi zawhna fing em em chu ni lo mahse, lam deuh tena kan ngaihven ber a ni theitlangaupui dum dum thin mah ila, kan inzawh ve fo thin chu a ni tho a. A sawifiah hial awm e. Kan khawvel a changkanghuat bak kan hlawh hlek lovang. deuh nan chuan entirna hmangin han sawi ta zel a, chutah kan hmeichhiate incheinaChangkanna ni tlata an hriatna a ila... Hna interview naah hian a interview tu pawhin hma a sawn ve zel a, hma a sawnrei tawh! turte tan chuan “Kawlthianga” han interview kan ti ang nge..tet lam a pan zel kan ti Hei le... Basketball Court kan ngawt ai chuan “Lalruatsanga” interview chu zawk dawn pawh a hriat loh. Incheinanei ta! Kartin inrinni apiang a chakawm zawk mai thei a ni. Anmahni hmuh lamin hma a sawn a, kan ramin hma avengchhung inkhel mite tan bik hma hauh atang hian mi hming hian engemaw sawn ve tak tak thei si lo a. Kan hmeichhiaserh hran a ni. He hun hi tangkai ngaihtuahna chu min pe ve thei a. Nula tan te TV vela an hmuh angin nalh tak takinthei ang bera hman tumin vengdang pawh, “Khuma” ai chuan “Michael-a” han an rawn inchei ve a, mahse anel phak ni tura kan inzirna hun lo message vel chu a chakawm zawk deuh lo khawngaihthlak na em em chu an rawnni rawh se. Tuna a lan dan chuan maw, hmuh loh rau rauah chuan! He zawhna inpholanna lampang hi a ni. A hmaa mizoa veng neitu zawkte hi kan hi chu, mihring rilru a in ang loh ang ang hian tlangval bawk, biak pawh an lo biak thatinkiltawih viau a ni awm e! A huna ngaihdan pawh a inang lo viau thei ve tlat a. peih loh thing an tih em em te hmaah thoin tithu thiam a, neitu chan chang Thenkhat erawh chuan hming hian kawngro khan an rawn inlan leh chu a ni lawi a.tur kan ni tih hriat a ngai. Kan engmah a su lo e an ti ve tlat thei thung. Heng tlangvalte ho lah hian en liam ve maithiamlo a ni thei, kan zeilo pawh lo Ngaihtuah peihte tana ngaihtuah chhunzawm mai ahnekin rilrua eng eng emawni raw sek sek... zah a tullo. turin kan dah mai aniang chu... ngaihtuahna pu reng chungin an lo thlir thinVengdang khel en ringawt tura Sikul naupangte hi thamna hmangin a pass a. Hetiang vang hian pawngsualte hi akalkhawm kan nilo. Kan khel tir theih angem? thlen phah thin te lo ti ve ila, a dikna chenanga, kan tisual anga... kan tih tlat US (thuziak thang ang takin US han ti ve teh chu a awm ve thei tho lo maw?chhung chuan kan thiam em em ang) lama survey an neihnaah chuan sikul Nau tihtlak(abortion) phal(legalised)ang... naupang (High school kal lai) zirna lama hi a tha zawk angem? Kha leh chen nachang hriat harsatna nei nasa deuhte an thur chhuak a, an Kan entawn ber ram an ni bawk a USloh vang leh mutthilh rei lutuk tih that leh that loh dan azirin thlatin hlawh an han ti ve leh ila! Nakin lawkah chuan anvanga an thenawm state ten an pe a, hlawhtling veklo mahse kawng tam takah buaina khu kan buaina a nih chhoh ve zelleilung hausakna an sawk sak vak hlawhtlinna hmuh tur a awm nual mai. Tunlai dawn avangin tehfungah ka rawn hmangMeghalaya ram te khu tunah nu leh pa ten an fate an sawi dan ber chu, “A ve ngawt zel a ni. Survey an neihnaahharhchhuak intiin bei ngial thin thiamthei a, mahse a zir peih lo lutuk a..” tih hi chuan an rama crime rate a hniamna chhanmahse an kang hlei thei tawhlo. a ni. Hetianga thiamthei si, zir peihlo ho hi bera an sawi chu, kum sawm vel kaltaaNachang hriat loh leh harh chhuah engtinnge kan tih tak ang? US lama an tih dan nau tihtlak an lo phalrai vang kha a ni an titlai pawizia mai chuh! chu chhawm ve maite a tha mai lo maw... ve tlat a. Naute duh vaklo chung chunga Nang pawh..tho la, ding ta che. Pawisa hmang kherlo pawn an zirnaa an tan piang kha an awm lo a, a enkawl inhuamMidang thatna tura thil kan tihte hi he leia kan In luah man kan pek tur kan pe anga ngaih tur a ni - Wilfred Grenfell
  3. 3. VOL. XXII : I SSUE N O .8 N I 13 M ARCH 2011 (P ATHIANNI ) P HEK 3- NA SEMTUTE:Bial -1 : Lalrempuia Bial -3B : Malsawmdawngzela Bial -6 : LalmuanpuiiBial -2 : Lalhumhima Bial -4 : Lalrinthanga Bial -7 : LawmsangzualaBial -3A : Malsawmdawngliana Bial -5 : Lalramdinthara Bial -8 : Laldinmawia Hriselna Huang Kan Inleng TitiNUI HIAU ANG AW: natna a tam tial tial lai hian, mi tam takin Veng chhung hmun henkhatah hian miThuhriltu chuan “nuih hi a atthlak” lo ti ruihtheih thil hmangte’n hahdamna an hawklak, a huhova hu khawm a, kawngmahse, nuih hi hriselna a ni miau si! zawng a; insum miah loa nuih hawk hawk kal lo chhaih hreh lemlo kan awm nual niin Sap ramah te, kan ram ngeiah pawh hian thluak khawl a chawlh hahdam tir a a lang a. |henkhatte phei chuan ruih anhian zing karah te mi thenkhat ni. Kan chuap tan exercise tha tak a ni nei a ni awm mange tih turte pawh an awminhmukhawmin an nui rual vak vak zel bawk. a. |hian inkawma khawilai emawa huthin a ni. Heng te hi “laughter club” Lungngaihna leh hlauhna neih ngah khawm hi han khap ngawt chi chu a nilomember an ni a. Nuih hian hriselna leh lutuk hian kan hriselna a tichhe theiin kan na a, an awm ang anga en liam mai erawhnun hlimna a pe a an rin tlat vang a ni. taksa invenna(immunity) a tihniam thei a a fel hauh lo vang. Mihringte hi inkawmEng emaw chenah chuan nuih hian kan ni. Kan Lalpa ngei pawhin “lungkhamluat” hlim tur chu kan ni nameuh mai a,rilru leh taksa tan thatna a nei thei. neilo turin min zirtir kha. Puitlingte pawh amaherawhchu, kan inkawm hlimna lamah Mizote hi fiamthu lawm hnam kan ni in “hmuam up” lovin lungkham nei miah hian midang tan zahna leh chep riaua inhriata. Tunlaiah rilru/taksa hah(Stress) vanga lova nuih i zir thar ang u. phahna a lo awm a nih chuan thil ha a ni lem lo vang. Tin, mi kawng kal lai lo auh Tunlai Thu Thar vel phei hi chu a changkang lo va, chingFacebook tangin Movie en theih Credit Card tawng thei: kan lo la awm a nih hlauh chuan sim hmakdawn: Credit card company te chuan tunah hian chi a ni ang. Tin, kan inkawm khawmnaWarner Bros chuan tun atanga reilote ah card, a neitute be thei leh pawisa awm zat hmun pawh midangte tana phurrit nihfacebook atang en theihin film a dah dawn. tilang thei siamchhuah an tum. theihna nilo hram se a ha lo’ng maw? Warner Bros hi Hollywood studio Tunah hian Mastercard chuan bank azingah chuan ti hmasa ber an ni dawn. He pawisa awm zat card-a lang thei a siam Hringnunservice hi a tan nan America rama der tawh a. Citibank pawn 2G card an tih French sipai General Louis Lyauteyfacebook hmangtute tan chauh a ni hrih mai chu a siamchhuak tawh bawk. chuan indopui I-na tawp hnu khan aanga, a hlawhtling anih chuan ram hrang Kumin chhung hian US ah hman theih huanpu hnenah a huan hmun laili takahrang atang pawn film hi facebook atangin tura siam chhuah tum a ni. He card ah hian Oak thing phun tir a tum a. Huanpuen theih a ni dawn a ni. pawisa neih zat mai bakah personal chuan Oak thing puitling tur chuan kum Mi pakhatin film pakhat a enna man information zawng zawng pawh en theihin 100 lai a ngaih thu sawiin phun loh mai ahi a tirah US dollar 1.85 a ni dawn a, a a awm dawn a ni. rawt a. General chuan, “Chutianga takaentu hian darkar 48 chhung ngeiin a en tur Tuna tanga hun reilote ah hian North hun duh rei a nih phei chuan huna ni. Hetianga film en theiha dah anih chhan East India ah hian Electronic Clearing khawhral thei pawh kan nih tawh lohchu tunlaia film duh duha internet hmanga System hman theihin a awm dawn a, chu.. tunah phun nghal ngei ngei angdanlo a download theih a nih vang a ni. Mizoramah ngei pawh Credit card/debit che” a lo ti hlauh a.Batman: The Dark Night chu film dah card hmangin thil kan lei char char theihmasak ber tur a ni. tawh dawn a ni. VDP Huang Bengvarna Crossword No.8 Ni 27 February 2011, zing dar 9-10 inkar 15. Awm tir ve(4) vel khan Pu Lalhluna, Sec-II kut atangin 16. Ni lina(7) Rakzu fun 5 man sak a ni a, VDP inah 20. Inbel(2) tlailam duty ten kovin zawhfiah an ni a. 21. Vantirhkoh(5) He zu hi heng mite: 22. Chungchuang(5) Pu PC Rosanga Pu T Zachula 23. Dilna(6) Pu Engmawia Pu Ralkalzauva CHHUK Pu Vanlalthanga Tv.Lalramchuana 1. Natna chikhat-ek lam buai(6) te ho hian thawhtawmin an laktir ni a an 2. Duhlai; Duhsak(8) sawi avangin fimkhur thuah Ni 6 March 3. “Han sawi nawn teh!”(4) 2011 tlai lam dar 3:30 ah an vaia rawn 5. Chhuk chho(4) inlan tura hrilh an ni. Hemi ni 6 March 6. Zak hnuai(3) 2011 hian an vaia lo kalin an tih anihPHEI 7. Dah; nghat(4) ngei thu an sawi a,Pu chula erawh chu1. Fanghmir te reuh te(6) 10. Ni pumpuiin(8) a lo thlen hman ve loh avangin phone4. Post office(5) 13. Thiltihtheihna thupek(6) hmanga biak a ni a,a tel ve ngei thu a8. Tak meuh(5) 14. Hmeichhe man(2,2) sawi bawk. Sawrkar leh khawtlang duh9. Chenna(2) 17. Nula(4) loh thil avanga mante chungah angkhat11. Nih loh mai bakah(7) 18. Ang(4) veka hmalak a ni. Chuvangin mitin12. “Han sawi nawn teh!”(4) 19. Hun bi(3) fimkhur tura chah kan ni e.Thuhriltuin ama thinlung a hrilh ven hmasak phawt loh chuan midang tana sermon tha a sawi thei ngailo - John Owen
  4. 4. VOL. XXII : I SSUE N O .8 N I 13 M ARCH 2011 (P ATHIANNI ) P HEK 4- NA Computer Huang (photoshop) Pawl Huang Photoshop-a Crop Tool hi raih tawh ang. Ni 15 march 2011 hian Branch YMA thlalaka duh loh lai paih nan Enter Key i hmet anga, i select chin Executive Meeting neih tum a ni a, thu emaw duh lai chauh lak nan chauh chu a lang tawh ang. thehluh duh neite chuan Secretary hnenah emaw hman thin a ni. thehluh theih a ni. Thlalak i hmuh ang hian Ni 10 March 2011 khan Committee mihring nilo thil dang a lang tel Room, YMA Hallah Sports sub committee nual a, mihring bawr vel chauh Meeting neih a ni a, member kal an tha hle. lang tura kan duh chuan CropTool hmang hian a siam theih a ni. Nimin ni 12 March 2011 khan Toolbox a Crop Tool Click la, thlalak- vengchhunga Badminton khel thinte’na i duh chin chu Mouse hmetin hrut ang thawhkhawmin Badminton Court chhuatche. I select loh chin zawng chu a lo thim rawng an hnawih thar. Pu C.Vanchhunga, kum 78 Pu Lalrinliana Infiamna Huang Hauhnar, Branch Asst. Secretary puzawnFerrari in an car hming an thlak: Kum 37 mi Tendulkar chuan a vawi chu BP sang vangin ni 7 March 2011 khan ruk nan World Cup khelin Dutch hmaah Serchhipah a boral. ball 22 a hmachhawn atangin run 27 a PUBLIC HIGHER SECONDARY vua a, World Cup history-a run 2000 siam thei hmasa ber a ni. World Cup SCHOOL (ADHOC AIDED) match 40 a khelhna niin, amah dawttu ADMISSION NOTICE chu Australian Captain Ricky PontingFerrari chuan 2011 F1 Championship a an Public Higher Secondary School, Ramhlun a ni a, vawi 42 a khelh tawhah run 1577car hman tur hmingah buaina an nei a, hriat Venglaiah kum 2011 atan Class XI & XII a vaw chhuak a ni.lar tawh Ford pickup truck hming an lo Arts Admission chu ni 28 March - 1 April Hispania Team ah Liuzzi:phuah ngawt avangin an car hming an chhungin hawn a ni dawn a. A duh tan dar Formula1 team 10:00A.M. - 1:00P.M. chhungin Schoolthlak. talbuai Hispania Office ah tih theih a ni ang. Monthly Fee a Ford in dan anga an khin avangin chuan season thara awmlo.Ferrari chuan F150 tia an lo puanzar tawh an rawih tur driver Contact:chu an ti danglam leh tih an website pakhat zawk an 9862598857/9862374853/2345045hmangin an tarlang a, ‘F150th Italia’ tiin puang lawk lo va,an thlak leh a ni. BO CHHAR Italian VitantonioSachin an mellung thar a phun: Luizzi an lalut tih an Rangkachak zungbun chhar a ni a, a tibotu Ni 9 March 2011 a puang. chuan a awmdan dik tak sawiin a hnuaia Cricket World Cup contact number-ah hian zawhfiah theih a Kum 29 Luizzi hian kum kalta khan khelhah Netherland ni e. Force India khalhin, January khan Indian tan India an khawng Contact: team-in nawr chhuakin a aiah F1 car la mah mah a, New 9862399871 khalhlo British Paul di Resta an ruai a. Delhi ah India in March 27 khian Melbourne ah season wicket 5 in hnehna tan a ni ang. Lawmthusawina a chang a, Group A Van Gaal chhuak dawn: Electric Zone Primary School Zonal Sport a sang ber niinquarter final an lut a ni. Bayern Munich neih nana ni 22-24 February 2011 chhunga chuan an coach Basketball Court phal taka min hman tirtuArticle Chhunzawmna... Louis Van Gaal an Aizawl Venglai VC/Local Council te ruai rei tawh dawn chungah lawmthu kan sawi tak meuh e.tak tak chauhin an enkawl a, nun kawng lo a, tun season Secretarydiklo, misual kan tih ang hi an tlem phah tawp rualin Allianz Electric Zone Zonal Sportan ti ve tlat...dik tak maw? Tunlai kan Arena a chhuahsanAizawl nuna han ngaihtuah hian naute FIAMTHU HUANG ang.naupang deuha pai ta nawlh nawlh an awm Bayern Munich hi Bundesliga ah 5- Inchungnu chuan a han ti leh dawn tave fo ta mai a, a nu in a enkawl that theih na niin hma hruaitu Borussia Dortmund chu a niah! - Tv.Lispuialoh leh dawn tho a naute in a seilen hnua a aiin point 19 in an hniam a, title an kawlnun a hlauh leh ai chuan US tihdan hi hman mek an hum dawnlo tih a chiang Hetia a vai tawng thiam thiam...ve mai a tha lo maw..? Kristian ram kan thawkhat tawh a, champions league Thangpuii leh Zovi ten min han chhuahsanni a, Pathian duh zawng a nilo tih chu kan pawh an khel phalo mai thei. Van Gaal dawn takah chuan Masihi lam tan chuanhre vek a..sawi nawn vak pawh a ngailo, hian 2009 atangin German club lian hi a channa nasa tak a ni e... Pu Ratisha pawhinmahse ngaihtuahna ti tam ve thei tak chu kaihruai tan a. Tunah hian inelna hrang a ui ve khawp mai! - Tv.RK-aa ni ve tlat a. Ngaihtuah peih deuh tana hranga an khelh hnuhnun vawi thumah Kan champion loh aiah kumin fur zawhngaihtuah chhunzawm turin lo dah leh Bayern tlawm vekin, 2000 hnua an hian Football camp nei nghal ang u....phawt mai ang aw... tlawm zawn rei ber a ni. - Pu Krossa Typeset at YMA Computer, Aizawl Venglai : Printed at Louis Bet, Chanmari Published by Aizawl Venglai Branch YMA, Aizawl Mizoram. 2010, Copies - 420

×