ihminen kirjasto sosiaalinen media

770 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
770
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
13
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

ihminen kirjasto sosiaalinen media

 1. 1. Pari haja-ajatusta sosiaalisen median ja kirjaston välisestä suhteesta
 2. 2. Löytäminen Leikkiminen Kirjastopalvelu Opettaminen Kertominen Näyttäminen Opettaminen Yleissivistys Oppiminen Osallistuminen
 3. 3. Löytäminen Leikkiminen Kirjastopalvelu Opettaminen Kertominen Näyttäminen Opettaminen Yleissivistys Oppiminen Osallistuminen Tuntosarvet maailmassa Leikkimällä uusilla ilmiöillä kirjasto oppii, mikä ilmiö voidaan muuttaa kirjastopalveluksi tai sen osaksi. Leikkimällä uusilla ilmiöillä kirjasto oppii käyttämään uusia välineitä ja sen jälkeen opettamaan uusia asioita toisille. Tuotanto
 4. 4. Löytäminen Leikkiminen Kirjastopalvelu Opettaminen Kertominen Näyttäminen Opettaminen Yleissivistys Oppiminen Osallistuminen Kirjasto vinkkaa mielenkiintoisia uusia juttuja. Blogit, Twitter, Facebook,... Ilmiö kontekstissä Tietoisku, luento, Artikkeli, ... Kirjasto opettaa tietoyhteis-kunnan kansalaistaitoja Kurssit, henkilökohtainen opetus
 5. 5. Löytäminen Leikkiminen Kirjastopalvelu Opettaminen Kertominen Näyttäminen Opettaminen Yleissivistys Oppiminen Osallistuminen Kun ihminen hahmottaa kulttuurissamme tapahtuneen muutoksen ja näkee mahdollisuudet, joita aikamme tarjoaa, ihminen voi valita, mitä uusia taitoja hänen pitää oppia, jotta hän pystyy osallistumaan yhteiskunnan ja yhteisönsä toimintaan niin vahvasti kuin hän haluaa.
 6. 6. Löytäminen Leikkiminen Kirjastopalvelu Opettaminen Kertominen Näyttäminen Opettaminen Yleissivistys Oppiminen Osallistuminen Ihminen löytää. Ihminen kertoo. Ihmiselle. Voiko kirjasto löytää uutta?
 7. 7. Löytäminen Leikkiminen Kirjastopalvelu Opettaminen Kertominen Näyttäminen Opettaminen Yleissivistys Oppiminen Osallistuminen Ihminen leikkii. Työyhteisö leikkii. Voiko kirjasto leikkiä?
 8. 8. Löytäminen Leikkiminen Kirjastopalvelu Opettaminen Kertominen Näyttäminen Opettaminen Yleissivistys Oppiminen Osallistuminen Entressen kirjaston maailma?
 9. 9. Löytäminen Leikkiminen Kirjastopalvelu Opettaminen Kertominen Näyttäminen Opettaminen Yleissivistys Oppiminen Osallistuminen Kirjaston palveluiden pitää tukea kansalaisten tarvetta omaksua uusia tietoyhteiskunnan kansalaistaitoja, jotka ovat tärkeitä kansalaisyhteiskunnassa vaikuttamisessa ja syrjäytymisen ehkäisemisessä.
 10. 10. Disclaimer: Kaikki edellä ollut oli yksityishenkilön pohdiskelua hämärtyvässä lauantai-iltapäivässä.  Sillä ei ole mitään yhteyttä minkään organisaation toiminnan kanssa. Ehkä minä yritän toimia noiden ajatusten mukaisesti Entresen kirjastossa, mutta se on eri asia.

×