Kirjaston tehtävä

950 views

Published on

Yritys hahmottaa omaa tehtävää maailmassa. Roolia kirjastossa ja kirjaston paikkaa maailmassa.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
950
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
11
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Kirjaston tehtävä

 1. 1. Kirjaston tehtäväYhden ihmisen hapuilua oman henkilökohtaisen olemisensa kanssa. Tämä ei edusta tieteen tai minkään organisaation virallista kantaa. Jaakko Sannemann Entressen kirjasto
 2. 2. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänMinun tarkoitukseni ei ole löytää universaalia totuutta.Minun pitää löytää tarina, joka voi olla merkityksellinenminulle .Tänä iltana.Minä olen kirjastolainen.Kuka minä olen?Minun täytyy löytää kirjasto, johon minä mahdun.Tai sitten minun pitää löytää uusi identiteetti.Ja uusi koti.
 3. 3. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänOn olemassa Kirjasto, jonka tehtävänä on säilyttää, järjestääja tehdä löydettäväksi ihmisten luoma kulttuuri, joka ontallentunut erilaisiin dokumentteihin.Kirjasto on tila, jossa ihmiset voivat käyttää informaatiota jasaada apua informaation ja informaatioteknologiankäytössä.Minä olen kirjastolainen. Minä olen kirjasto. Minä olenauttaja, löytäjä, suodattaja, elämysten rakentaja.
 4. 4. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänOn olemassa Kirjasto, jonka tehtävänä on säilyttää, järjestääja tehdä löydettäväksi ihmisten luoma kulttuuri, joka ontallentunut erilaisiin dokumentteihin. olla Entressen kirjaston tehtävä ei voi kulttuuriperinnön säilyttäminen.Kirjasto on tila, jossa ihmiset voivat käyttää informaatiota ja Entressen kirjasto on tila ja ihmisiä.saada apua informaation ja informaatioteknologian Ihmisten kohtaamisia tilassa.käytössä. Entressen kirjasto on paikka, jossa voi saada apua kirjastolaiselta.Minä olen kirjastolainen. Minä olen kirjasto. Minä olenauttaja, löytäjä, suodattaja, elämysten rakentaja.
 5. 5. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänSuuri osa ihmisten välisestä kanssakäymisestä onauttamista.Pelkkä auttaminen ei tee tilasta tai toiminnasta kirjastoa.Minun tehtäväni ihmisenä on auttaa toista ihmistä.Jotta auttamiseni tekisi minusta kirjastolaisen, minun pitäärajata auttamiseni kirjastolliseksi.Ollakseni kirjastolainen, minun pitää auttaa ihmisiäkirjastollisella tavalla.
 6. 6. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänKulttuuriperinnön säilyttäminen on hidasta toimintaa.Säilyttävässä kirjastossa säilytettävä aineisto voi ollatärkeämpää, kuin ihmisten hetkelliset tarpeet.Entressen kirjastossa tärkein on ihminen.Ja ihminen elää tätä hetkeä.Entressen kirjastossa kaiken toiminnan pitää saadaoikeutuksensa hyvän tekemisestä ihmiselle.Tilan, palvelun, kokoelman ja kirjastosta löytyvän kirjan,levyn, pelin, lehden arvo tulee ainoastaan arvosta kirjastonkäyttäjälle.
 7. 7. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänKulttuuriperinnön säilyttäminen on hidasta toimintaa.Säilyttävässä kirjastossa säilytettävä aineisto voi ollatärkeämpää, kuin ihmisten hetkelliset tarpeet. Jotta Entressen kirjasto voi auttaa ihmistä, kirjastonEntressen kirjastossa tärkein on ihminen. on tultava eläväksi kirjastolaisten kautta.Ja ihminen elää tätä hetkeä. Jotta kirjasto voi kohdata ja auttaa ihmistä, kirjastonEntressen kirjastossa kaiken toiminnanaikaa ja ja kirjastolaisen on elettävä samaa pitää saadaoikeutuksensa hyvän tekemisestä ihmiselle. kanssa. samassa maailmassa kirjaston käyttäjänTilan, palvelun, kokoelman ja kirjastosta löytyvän kirjan,levyn, pelin, lehden arvo tulee ainoastaan arvosta kirjastonkäyttäjälle.
 8. 8. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänKirjaston tehtävä on aina ollut kerätä ja säilyttääinformaatiota, jotta ihmiset voisivat käyttää sitä omiintarpeisiinsa.Jos ihmisille tarpeellinen informaatio on kirjoissa, kirjastohankkii kirjoja ja järjestää kirjat kirjastotilaan niin, ettätarvittavan informaation sisältämä kirja on mahdollistalöytää.Kirjasto rakentaa lukusaleja ja lainausjärjestelmiä, joidenavulla ihmisten on mahdollista hyödyntää kirjoissa olevaainformaatiota.
 9. 9. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänJos ihmisille tarpeellinen informaatio löytyy verkosta,kirjasto tarjoaa tilaa ja tekniikkaa, jolla tähän informaatioonpääsee käsiksi.Kirjasto auttaa ihmisiä käyttämään tekniikkaa, jota tarvitaanverkossa olevan informaation löytämiseksi ja käyttämiseksi.
 10. 10. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänKun ihmiset luovat itse informaatiota, kirjoittavat tekstejä,valokuvaavat, kirjasto auttaa ihmisiä luomaan tarinoita jajakamaan niitä.Kirjasto auttaa ihmisiä etsimään toisten ihmisten tarinoita.Kirjasto auttaa ihmisiä keskustelemaan tarinoista jaylläpitämään yhteisöllisyyttä teknologian avulla jafyysisessä kirjastotilassa.
 11. 11. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänKun ihmiset luovat itse informaatiota, kirjoittavat tekstejä,valokuvaavat, kirjasto auttaa ihmisiä luomaan tarinoita jajakamaan niitä. osa Entressen kirjaston käyttäjille Yhä pienempi tarpeellisesta informaatiosta löytyy kirjoista, joitaKirjasto auttaa ihmisiä etsimään toisten ihmisten tarinoita. kirjasto voi hankkia kokoelmaansa.Kirjasto auttaa ihmisiäverkossa olevan informaation ja Painopiste siirtyy keskustelemaan tarinoista jaylläpitämään yhteisöllisyyttä teknologian avulla ja itse tuotetun informaation käytön auttamiseen.fyysisessä kirjastotilassa.
 12. 12. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänKun ihmiset luovat itse informaatiota, kirjoittavat tekstejä,valokuvaavat, kirjasto auttaa ihmisiä luomaan tarinoita jajakamaan niitä.kirjastolaisia, jotka auttavat Kirjasto on informaatioteknologian käytössä, jotta ihminenKirjasto auttaa ihmisiä etsimään toisten informaatiota. pystyy jalostamaan hänelle tärkeää ihmisten tarinoita. Kirjasto on tila, jossa on mahdollista käyttääKirjasto auttaa ihmisiä keskustelemaan tarinoista jaylläpitämään olevaa informaatiota ja luoda omaaja verkossa yhteisöllisyyttä teknologian avulla sisältöä ja jakaa sitä omiin yhteisöihin.fyysisessä kirjastotilassa.
 13. 13. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänKirjasto haluaa auttaa ihmisiä käyttämään informaatiota,jotta ihminen pystyisi kehittämään itseään.Jotta ihminen menestyisi paremmin yhteiskunnassa jaomissa yhteisöissään.Jotta ihminen pystyisi ymmärtämään paremmin itseään.Kirjasto haluaa saada aikaan muutoksen ihmisessä.Kirjasto haluaa vaikuttaa.
 14. 14. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänKirjasto voi auttaa ihmisiä monella muullakin tavalla, kuininformaation käyttämisessä auttamalla.Mutta informaatio tekee tilasta kirjaston ja auttajastakirjastolaisen.
 15. 15. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänInformaation hyödyntämisen auttaminen tekee tilastakirjaston, mutta kirjastotila ja kirjastolainen ovat liianarvokkaita välineitä jätettäväksi vain yhtä tehtävää varten.Kirjasto haluaa auttaa ihmistä menestymäänyhteiskunnassa.Joskus tässä asiassa auttaa parhaiten ihmisen seura, lämmintila, keskustelu, erilaisuuden sietämisen vahvistaminen,yhdessä olemisen harjoittelu.Usein auttaminen onnistuu parhaiten, kun kirjastolainenluopuu kirjastolaisen roolistaan kirjastotilassa.
 16. 16. Kirjaston Käyttämään Ja On auttaa Ihmisiä tehtävä informaatiota kehittymäänMinun tehtäväni on tehdä auttamistyölläni Entressenkirjastosta kirjasto, jolla on tehtävä yhteiskunnassa.Tehtäväni on auttaa ihmistä.Ylläpitämällä työlläni kirjastotilan kirjastollisuuttamahdollistan sen, että Entressen kirjaston tilassa voidaantehdä myös auttamista, joka ei liity informaatioon,mutta joka liittyy kirjaston tehtävään auttaa ihmisiämenestymään.

×