Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Ce presupune un adserver profesional ?

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Remarketing - studiu de caz
Remarketing - studiu de caz
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 25 Ad

More Related Content

Similar to Ce presupune un adserver profesional ? (20)

Advertisement

Recently uploaded (20)

Ce presupune un adserver profesional ?

 1. 1. Ce poate face un adserver profesional ?
 2. 2. in primul rand, insa …
 3. 3. Ce este un adserver ?
 4. 4. Ce este un adserver ? un soft care contine bannerele utilizate in publicitatea online, pe care le afiseaza utilizatorilor siteurilor unde ruleaza campanii, conform setarilor fiecareia. »
 5. 5. Deci serveste bannere. So what ? Cat de savant poate fi ?
 6. 6. Nu doar atat.
 7. 7. Nu doar atat. Iti permite sa tintesti exact utilizatorii din targetul tau.
 8. 8. <ul><li>In functie de ceea ce iti propui, ai posibilitati multiple de targetare a campaniei: </li></ul><ul><li>pe un anumit INTERVAL ORAR </li></ul><ul><li>doar in anumite ZILE ALE SAPTAMANII </li></ul><ul><li>LIMITARI DE FRECVENTA: </li></ul><ul><li>- sa nu apara in acelasi timp pe aceeasi pagina 2 bannere din aceeasi campanie </li></ul><ul><li>- sa nu apara mai des de unul la 5 minute pentru acelasi utilizator </li></ul><ul><li>- sa fie afisata reclama unui utilizator de maxim 7 ori in cadrul campaniei </li></ul>
 9. 9. <ul><li>In functie de audienta, poti alege cine va vedea reclama ta: </li></ul><ul><li>ALEGE tara, judetul sau orasul unde se afla viitorul tau client </li></ul><ul><li>TARGETEAZA sistemul de operare sau browserul folosit </li></ul><ul><li>CONFIGUREAZA campania </li></ul><ul><ul><li>in functie de rezolutia monitorului </li></ul></ul><ul><li>alege siteul sau doar o anumita SECTIUNE (targetare in functie de zone ale siteului) </li></ul><ul><li>FINALLY, poti opta pentru afisare in functie de valori cheie (sex, varsta, domenii de interes) - acolo unde sunt definite in functie de profilele utilizatorilor </li></ul>
 10. 10. Si mai mult…
 11. 11. Si mai mult… Iti permite sa interactionezi cu utilizatorul asa cum iti doresti.
 12. 12. ROADBLOCK Pe aceeasi pagina sunt servite concomitent mai multe bannere din aceeasi campanie, pentru a maximiza impactul acesteia.
 13. 13. BANNERE COMUNICANTE In cadrul unei campanii pot fi setate doua formate de banner care comunica intre ele, astfel incat o actiune a utilizatorului in cadrul unuia dintre acestea sa determine o schimbare in cadrul celuilalt format prezent pe pagina.
 14. 14. FOLLOW & ENGAGE Un anumit banner este afisat utilizatorului doar daca acesta a vazut in prealabil un alt banner din cadrul campaniei.
 15. 15. Inca ceva…
 16. 16. Inca ceva… Te ajuta sa iti optimizezi campania automat, in timp ce ruleaza.
 17. 17. … prin optimizarea campaniei Bannerele pot fi setate astfel incat sa fie servite preponderent cele care inregistreaza rata de click cea mai buna.
 18. 18. … prin optimizarea campaniei Bannerele pot fi setate astfel incat sa fie servite preponderent cele care inregistreaza rata de click cea mai buna. … prin segmentarea audientei Se servesc 2-3 bannere la 2-3 grupuri aleatoare de utilizatori diferiti, astfel incat un utilizator nu vede decat o anumita creatie >> advertiserul o poate alege pe cea mai eficienta.
 19. 19. Si mai mult…
 20. 20. Si mai mult… Ai acces permanent la rapoarte de performanta .
 21. 21. <ul><li>Afisari, clickuri, rata de click, in functie de: </li></ul><ul><li>tara / judet / oras </li></ul><ul><li>intervalul oral / ziua saptamana </li></ul><ul><li>bannerul folosit </li></ul><ul><li>browserul / sistemul de operare al utilizatorilor </li></ul><ul><li>site inclus in campanie </li></ul><ul><li>alte targetari (sectiuni, criterii demografice) </li></ul><ul><ul><li> + rapoarte avansate bazate pe elementele de mai sus </li></ul></ul>
 22. 22. <ul><li>cel mai utilizat adserver din lume </li></ul><ul><li>peste 16,600 MILIARDE bannere servite in ultimii 12 ani [ detalii live ] </li></ul><ul><li>recent achizitionat de Google in 2007 (o tranzactie de 3.1 mld USD) </li></ul>Functiile prezentate, precum si multe altele, sunt suportate de catre
 23. 23. … din 2007 in Romania prin
 24. 24. … din 2007 in Romania prin
 25. 25. www.internetcorp.ro [email_address]

×