Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Ghidul afiliatului 2Parale

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
De ce 2Parale

2Parale este prima platforma de marketing afiliat din Romania.
    Oferim o solutie rapida de monetizare...
1. Creeaza-ti cont
Pentru a profita de avantajele marketingului afiliat, creeaza-ti cont in 2Parale. E simplu si
gratuit! ...
Alegerea niselor afiliate se poate face in functie de interesul general, interesul de sezon sau
alte criterii financiare. ...
Advertisement
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 9 Ad

More Related Content

Slideshows for you (20)

Advertisement

Similar to Ghidul afiliatului 2Parale (20)

More from 2Performant (20)

Advertisement

Ghidul afiliatului 2Parale

 1. 1. De ce 2Parale 2Parale este prima platforma de marketing afiliat din Romania. Oferim o solutie rapida de monetizare a traficului, o alternativa de castig. Daca esti publisher, blogger sau specialist SEM, directioneaza vizitatori pe site-urile advertiserilor si esti recompensat direct proportional cu numarul sau valoarea actiunilor realizate de respectivii vizitatori pe site. Poti alege dintr-un portofoliu variat si in continua dezvoltare produsele pe care sa le promovezi. Iti oferim acces la statistici si monitorizari pentru optimizarea activitatii din campanii. Beneficiezi de o platforma performanta, cu un sistem avansat si precis de urmarire a rezultatelor campaniilor. Pentru a permite tuturor sa profite de avantajele 2Parale, am creat acest ghid care sa iti indrume primii pasi in marketingul afiliat. Urmeaza pasii si majoreaza-ti veniturile. Spor la conversii!
 2. 2. 1. Creeaza-ti cont Pentru a profita de avantajele marketingului afiliat, creeaza-ti cont in 2Parale. E simplu si gratuit! Odata inscris, ai acces la instrumentele si campaniile din 2Parale. Primul pas este sa adaugi site-ul sau site-urile pe care vei promova produsele si serviciile advertiserilor. Completeaza cu seriozitate datele, sunt importante pentru a fi acceptat in campanii. Daca, ulterior, vei dori sa editezi datele despre site-ul/site-urile tale, o vei putea face din interfata, din sectiunea Siteuri. Tot aici vei gasi informatii despre performantele fiecarui site inscris de tine in sistem. 2. Alege advertiserii Unul dintre cei mai importanti pasi pentru a performa in marketingul afiliat este alegerea advertiserilor, mai precis a categoriilor de produse pe care le vei promova. De ce? Pentru ca advertiserii si produsele pe care ei le ofera spre promovare trebuie sa “se plieze” pe nevoile cu specific comercial, pe interesele vizitatorilor site-ului tau. Pentru a alege in cunostinta de cauza categoriile de produse e nevoie sa stii, fie si cu aproximatie, profilul publicului site-ului tau. Corelarea profilului audientei site-urilor afiliate si alegerea categoriilor de advertiseri nu poate decat sa aduca profit ambelor parti. O metoda relativ simpla si utila de a afla preferintele vizitatorilor este sa creezi un poll in site in care sa ii intrebi, de exemplu: “Daca ai avea un voucher de 200 RON pe care sa-l poti folosi doar astazi, ce ai comanda online?”. Poti seta ca optiuni categorii diferite de produse, care ar trebui insa sa fie cat mai specifice: haine dama, cadouri haioase etc. Vizitatorii site-urilor pot fi “cunoscuti” in anumite limite, dupa care se pot crea profiluri de vizitatori si se pot alege produse si servicii afiliate promovate pentru a genera conversii. Nisele sunt o buna oportunitate de castig pentru multi. Un site de nisa se adreseaza unui public restrans, dar interesat de domeniul respectiv sau chiar specializat. Pentru a fi sigur ca ai ales o nisa cu potential, investeste timp in cercetarea pietei, suntem convinsi ca vei transforma in profit investitia.
 3. 3. Alegerea niselor afiliate se poate face in functie de interesul general, interesul de sezon sau alte criterii financiare. Interesul general il reprezinta produsele si serviciile indispensabile unui om, ce pot fi cumparate sau folosite in orice perioada de timp, de orice tip de vizitator, din orice zona geografica etc. Interesul de sezon se refera in special la produse si servicii ce pot fi promovate doar in anumite perioade de timp, evenimente specifice unui sezon, tipuri de vizitatori ce doar intr-o anumita perioada ar avea un interes comercial pentru un anumit produs sau serviciu. Criteriile financiare sunt la fel de importante, ele pot genera venituri mai mari si sunt oarecum legate de specificatiile anterioare. Unii afiliati se pot axa pe promovarea de produse de lux, produse scumpe ce atrag un anumit tip de vizitatori, din anumite zone geografice, cu un anunit potential financiar. Alta modalitate dupa care poate fi aleasa o nisa este analizarea TESTEAZA! advertiserilor si categoriilor de produse de pe site-ul sau. este esential pentru a afla ce produse Categoriile unui site, in functie de “adancime” convertesc (sub-sub-categorii) pot fi nise foarte bune de promovat. Profitabilitatea unei nise este de multe ori invers proportionala cu gradul ei de exploatare: cu cat sunt mai putini in acea nisa, cu atat se pot scoate mai multi bani. O modalitate simpla de a afla competitia pe o anumita nisa este Google: efectueaza cautari pe mai multe cuvinte cheie pentru respectiva nisa. Cu cat numarul de rezultate este mai mic, cu atat potentialul este mai mare. Dupa ce ai descoperit o astfel de nisa, este bine sa vezi daca exista cerere pe piata. Acest lucru il poti face fie cautand tot pe Google posturi pe blog, raspunsuri si intrebari pe forumuri, fie folosind unealta Google Adwords Keyword Tool, care arata numarul de cautari realizate in ultima perioada pe cuvintele cheie introduse (a nu se uita selectarea limbii si a tarii). Odata aleasa nisa, poti trece la selectarea advertiserilor din contul tau de afiliat, din interfata platformei, accesand Director Campanii.
 4. 4. 2Parale pune la dispozitie afiliatilor informatii privind advertiserii: produsele promovate, comisioanele oferite, perioada de recurenta, politicile de promovare si optiunile de contactare. Advertiserii au politici stipulate privind modul de promovare a produselor sau serviciilor afiliate, e important ca afiliatii sa cunoasca si sa respecte aceste politici. Un alt element important pe care platforma il afiseaza e vechimea advertiserului in sistemul 2Parale. Fidelitatea advertiserului fata de 2Parale dovedeste faptul ca acesta genereaza vanzari si ca isi plateste comisioanele fata de afiliati. Analizeaza datele dupa criteriile de mai sus si alege campaniile. Poti aplica la oricat de multe campanii doresti, insa e util sa promovezi doar produsele care se potrivesc cerintelor publicului tau. In prima faza, poti testa mai multe campanii sau produse, urmand ca ulterior sa renunti la cele care nu convertesc si sa incerci cu altele. Pentru a iti majora sansele de castig, iti recomandam sa urmaresti permanent ce advertiseri noi intra in sistem, precum si politicile de promovare. Multe din anunturile de intrare in sistemul 2Parale sunt facute pe blog, trimise prin newsletter, dar si afisate in contul afiliatilor. 3. Alege instrumentele si metodele de promovare Dupa ce ai ales advertiserii, ai aplicat la campanii si ai fost aprobat de acestia, trebuie sa selectezi instrumentele si metodele de promovare. In interfata, sectiunea Campanii, gasesti informatii detaliate despre campaniile la care ai aplicat, inclusiv uneltele puse la dispozitie de advertiseri. Platforma 2Parale ofera patru tipuri de instrumente de promovare ce pot genera conversii: bannere, feed&widget de produse, reclame text si link-uri text. In functie de optiunile de afisare ale afiliatilor, ele pot fi folosite pentru a genera vanzari si comisioane. In functie de alegerea facuta, puneti codul generat sau oferit (dupa caz) in propriul site. Bannerele sunt cele mai folosite instrumente de catre afiliatii 2Parale, ele transmit cel mai bine mesajele pe care advertiserii vor sa le transmita vizual. Datele monitorizate de noi in primele sase luni ale lui 2010 arata insa ca valorile medii ale vanzarilor generate de link-urile text sunt mai mari decat cele produse prin bannere. Incearca sa alegi instrumente cat mai targetate, care promoveaza un produs sau o categorie de produse. In acest sens, afiliatii au optiunea Quick link prin care pot crea propriile link-uri daca vor sa promoveze produse sau categorii specifice.
 5. 5. Daca vrei sa folosesti link-urile text in campanii AdWords, e bine sa ceri acordul advertiserilor, folosind sistemul intern de mesaje sau datele lor de contact. De asemenea, daca ai nevoie de bannere personalizate care crezi ca iti vor majora semnificativ performantele, le poti solicita advertiserilor. Acestia, in functie de interes, pot accepta sa refuza propunerea. Pe langa afisarea de bannere afiliate sau promovarea prin link-uri, poti crea site-uri speciale pentru produsele si serviciile promovate. Un site sau o pagina speciala pot imbunatati considerabil conversia. Foarte utile iti sunt aici si feed-urile de produse, care te pot ajuta sa iti creezi propriul magazin, in care sa promovezi produse de la mai multi advertiseri. Arunca un ochi si in zona de aplicatii, aici gasesti tool-uri utile care pot automatiza multe procese si iti pot creste conversiile. Orice developer poate urca aici aplicatii dezvoltate de el si castiga din comisioane. De acum poti incepe sa faci conversii! Comisioanele se obtin in momentul in care vizitatorii directionati de tine prin uneltele de promovare realizeaza actiunea online stabilita de advertiser, iar acesta din urma aproba acea actiune ca fiind valida/reala. 4. Urmareste statisticile Odata ce ai aplicat la o campanie, 2Parale iti ofera acces la statistici in timp real, foarte importante pentru reusita in activitatea de afiliat. Statisticile iti ofera informatii despre: valorile comisioanelor castigate, in functie de statusul lor, numarul de click-uri date de utilizatorii directionati de tine catre site-urile advertiserilor, numarul de actiuni realizate de utilizatorii directionati de tine catre site-urile advertiserilor, valoarea comisioanelor raportata la 100 de click-uri, diverse topuri pentru a vedea ce intrumente de promovare sunt eficiente etc. Ai posibilitatea de a filtra datele dupa perioada sau campanii, pentru a putea face comparatii, rapoarte etc.
 6. 6. 5. Optimizeaza Pe baza acestor statistici, urmaresti evolutia campaniilor promovate de tine si optimizeaza astfel inca sa iti majorezi rata de conversie si sa te inregistrezi venituri cat mai mari. Testeaza campanii, produse, unelte de promovare astfel incat sa obtii cele mai bune conversii. Urmareste un minim de indicatori care te ajuta in optimizare: rata de click a reclamelor-iti indica gradul de relevanta al reclamei, in locul in care este afisata. Daca rata de click este prea mica, incearca alte unelte. In acest sens, urmareste si ce unelte au generat cele mai multe click-uri, respectiv actiuni. rata de conversie a reclamelor-vezi ce reclama vinde cel mai bine si incearca sa corelezi sucesul ei cu mai multe date: pozitia in pagina, interesul publicului, raportul pret/calitate, gradul de conversie al paginii destinatie etc. produsele vandute-odata finalizata o comanda, poti vedea la majoritatea advertiserilor ce produs s-a vandut datorita reclamei tale. Analizeaza produsele care s-au vandut cel mai mult, paginile de pe care au plecat vizitatorii si paginile pe care au ajuns cei care au cumparat. Astfel te poti axa mai mult pe aceste produse sau categorie de produse pentru a genera si mai multe vanzari. Aceste detalii se pot vedea din sectiunea Comisioane dand click pe iconita “i” din dreptul fiecarui comision. ofertele si reducerile advertiserilor-fii permanent la curent cu aceste date, reducerile atrag de cele mai multe ori atentia vizitatorilor. produse sezoniere-schimba produsele promovate in functie de sezon si evenimente(Sf. Valentin, Craciun etc.) analizeaza oferta si intreaba advertiserii ce produse se vand in aceste perioade. E indicat ca afiliatii sa cunoasca optiunile oferite de platforma, sa urmareasca anunturile de modificari din campaniile la care au aderat, sa urmareasca performanta campaniilor, sa caute in permanenta campanii si advertiseri care sa le aduca profit.
 7. 7. 6. Incaseaza banii Tot in sectiunea Statistici, afiliatii pot vedea starea comisioanelor acumulate in timp cu posibilitatea de a tria pe zi, saptamana sau luna. Informatii detaliate despre comisioane sunt in sectiunea cu acelasi nume, unde poti vedea, dupa cum am spus, detalii despre cei ce au avut actiuni pe campaniile promovate. Tot aici poti vedea suma totala a comisioanelor pe care trebuie sa le incasezi. Asa cum este prevazut in Termeni si conditii, afiliatii sunt platiti lunar cu conditia ca suma totala a comisioanelor cu statusul “Achitat de advertiser” sa depaseasca suma minima de 100 de lei, fara TVA. Platile se fac numai in urma unei solicitari de plata trimise pe mailul suport@2parale.ro, pana pe data de 14 a lunii. Banii vor fi virati apoi in cont pana pe data de 20 din luna respectiva. Daca suma comisioanelor respective este mai mica de 100 de lei sau daca nu exista o cerere de plata, aceasta este retinuta pana cand se indeplinesc conditiile de mai sus. 7. Comunica Succesul in marketingul afiliat depinde in multe situatii de relatia afiliat-advertiser, de comunicarea dintre aceste parti. Noi militam pentru transparenta si comunicare, in acelasi timp trebuie sa ne asiguram ca se respecta clauzele de confidentialitate. Atentie la SPAM, 2Parale nu il tolereaza! 2Parale ofera o modalitate de comunicare cu advertiserii astfel incat relatia cu ei sa fie cat mai corecta si mai profitabila. Foloseste sistemul intern de mesaje si cere mai multe detalii despre produsele pe care vrei sa le promovezi, nu te sfii: solicita fotografii, informatii detaliate etc. Daca ai deja o relatie buna cu advertiserul si ai obtinut rezultate bune, poti negocia comisioane preferentiale. Daca ai intrebari legate de modul de folosire a platformei sau a uneltelor am creat o zona specifica intrebarilor si raspunsurilor. Te asteptam pe answers.2parale.ro, echipa 2Parale si membrii comunitatii 2Parale iti oferim suport pentru eventualele intrebari. Ne gasesti si pe blog.2parale, Twitter, Facebook, Linkedin si YouTube, viziteaza-ne, vei gasi cu siguranta informatii utile pentru a iti imbunatati conversia.
 8. 8. 8. Informeaza-te Un specialist in marketing online, afiliat la retelele din Vest, ne-a marturisit ca petrece in jur de trei ore zilnic pentru a se informa. Si traieste exclusiv din afiliere. Informarea este importanta fie ca esti incepator, fie ca esti expert. Online-ul este un mediu interactiv, in continua schimbare, daca vrei sa fii in avantaj este bine sa fii informat. Rezerva- ti timp pentru a citi studii de caz si pentru a afla noutati, sfaturi, sugestii, tactici care trebuie aplicate sau, dimpotriva, evitate. Avem si cateva sugestii de surse de informare utile: http://www.cristianignat.com/ http://www.krumel.ro/ http://refresh.ro/ http://www.razvanalexa.ro/ http://www.seo-romania.com/ http://blog.affiliatetip.com/ http://www.amnavigator.com/blog/ http://www.affiliatestuff.co.uk/ http://www.creturemus.com/ Spor la conversii! blog.2parale.ro answers.2parale.ro twitter.com/2parale facebook linkedin.com/companies/2parale youtube.com/2parale

×