Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

La importància de com ens comuniquem

132 views

Published on

Presetanció del CEIP s'Olivera per a les jornades d'innovació del CEP d'Eivissa.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

La importància de com ens comuniquem

 1. 1. ARREGLANT AMICS
 2. 2. PER QUÈ? • Deixar constància al document de centre de com trobem que ha de ser la comunicació a l’escola entre tots els membres de la comunitat educativa. • Pilar fonamental a l’escola per a tothom.
 3. 3. DE QUINA MANERA? • Prenent consciència de les estratègies que no són adients per tal de poder canviar-les: - Cuidant la forma de com parlam. -Parant atenció al llenguatge no verbal: la mirada, la postura corporal, gestos... PER CULTIVAR VINCLES AUTÈNTICS ENTRE TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA
 4. 4. QUÈ HEM ACORDAT? • GRAONS • EL CERCLE i LES PREGUNTES RESTAURATIVES • ESPAIS PER RESOLDRE CONFLICTES • AIXECAR LA MÀ PER FER SILENCI
 5. 5. GRAONS
 6. 6. CERCLES PERQUÈ CREIEM QUE ÉS IMPORTANT FER CERCLES?  Per fer comunitat.  Crear un ambient de seguretat i confiança.  Per fomentar la igualtat.  Per crear un millor procés d’aprenentatge.
 7. 7.  Per afavorir la participació de tothom.  Per compartir experiències.  Per crear un sentiment de responsabilitat.  Per ser més empàtics.  Per construir relacions.
 8. 8. ESPAIS PER RESOLDRE CONFLICTES BOCA-ORELLA
 9. 9. ESPAIS PER RESOLDRE CONFLICTES TUTORIES EN PETIT GRUP
 10. 10. ESPAIS PER RESOLDRE CONFLICTES TUTORIES INDIVIDUALITZADES
 11. 11. PREGUNTES RESTAURATIVES PER RESOLDRE CONFLICTES PER A EDUCACIÓ INFANTIL 1.- QUÈ HA PASSAT? 2.- COM ET SENTS PEL QUE HA PASSAT? 3.- QUÈ PODEM FER PER SENTIR-NOS MILLOR?
 12. 12. PER ALS AFECTATS 1.- QUÈ HA PASSAT? 2.- COM ET SENTS PEL QUE HA PASSAT? 3.- QUÈ HAS PENSAT DES DE LLAVORS ENÇÀ? 4.- QUÈ HA ESTAT EL MÉS DIFÍCIL PER A TU? 5.- QUÈ NECESSITES PER MILLORAR LA SITUACIÓ? PREGUNTES RESTAURATIVES PER RESOLDRE CONFLICTES A EDUCACIÓ PRIMÀRIA PER ALS OFENSORS 1.- QUÈ HA PASSAT? 2.- QUÈ PENSAVES EN AQUELL MOMENT? 3.- QUÈ HAS PENSAT DES DE LLAVORS ENÇÀ? 4.- A QUI HA AFECTAT EL QUE HAS FET?COM? 5.- QUÈ POTS FER PER MILLORAR LA SITUACIÓ?
 13. 13. AIXECAR LA MÀ PER FER SILENCI
 14. 14. MIREM ALS ULLS QUAN PARLEM AIXÒ ENS AJUDA A CONNECTAR
 15. 15. AIXÒ EM FA SENTIR A PROP TEU ENS POSEM A LA MATEIXA ALÇADA
 16. 16. EM FA SENTIR SEGUR/SEGURA ESCOLTEM SENSE INTERROMPRE I SENSE JUTJAR
 17. 17. PARLEM EN UN TO AMABLE I ASSERTIU EM FA SENTIR VALORADA/ VALORAT
 18. 18.  Prendre consciència.  Noves estratègies.  Compartir reflexions.  El·laboració del document.  Anar tots a una.  Proposta de futur: fer-ho extensiu a tota la comunitat educativa. QUÈ ENS ESTÀ APORTANT?
 19. 19. ”UNA MIRADA O UN GEST ÉS TAN IMPORTANT COM LES PARAULES” (Mirades a l’educació que volem de Joan Domènech)
 20. 20. “Allò que un mestre sent, pensa i fa pels infants, i la forma en què ho comunica, tindrà un impacte significatiu en la manera en què una nena o un nen es concep a sí mateix” -Jorge Barudy-

×