Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Bones preguntes.

153 views

Published on

Jornades Compartim experiències. CEIP Sant Ciriac

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Bones preguntes.

 1. 1. LES BONES PREGUNTES I EL MODEL SISTÈMIC AL CEIP SANT CIRIAC Glòria M.ª Garcia Valverde Tànit Mari Vidal
 2. 2. Aprenem igual que els nostres avantpassats?
 3. 3. Agafa un full i dibuixa un peix. Al acabar has de donar-li al company de la dreta. PRÀCTICA
 4. 4. La importància de les bones preguntes Literal Què diu el text? La imatge? On està el pop? Inferencial Quines coses no diu el text/la imatge però ens cal saber per entendre? Estan contents tots els animals? Avaluativa Quines són les idees importants? Quines idees noves ens diu el text/la imatge que no sabia? Tot el que veus són animals? Creativa Per què ens serveix aquest text? Imatge? Aquestes idees poden ser útils per a interpretar altres fenòmens? A què ho podries associar? (música, imatges) Opinió personal... Com creus que el pop i la tortuga juguen?
 5. 5. Model sistèmic
 6. 6. Primera idea ● Peix i cavall (model sistèmic).
 7. 7. Iniciam la primera fase ● La resposta de na Teresa → 2 models sistèmics independents. ● Proposta: dibuixar un peix i un cavall de forma individual. ● Estructura 1,2,4. ●
 8. 8. Iniciam la primera fase ● Estructura 1,2,4. Dina3. ● Finalitat: trobar totes les característiques dels animals. ● Exposició als seus companys.
 9. 9. Repte ● Volum del model sistèmic programat en relació a la nostra temporalització. ● Classificació dels animals amb els que portaren de casa. ● Introducció: pluja idees. Partint dels seus interessos i coneixements, guiant-los per a que fessin les bones preguntes: - És un ésser viu? Com ho sabeu? - Com és per fora? Les seves parts. - Com t'ho imagines per dins? - Què necessiten aquests animals per viure?
 10. 10. Repte ● Propòsit: tenir present el concepte d'ésser viu. ● Pluja d'idees. ● Iniciar la classificació dels animals.
 11. 11. Concepte classificació ● Dinàmiques: classificar-se entre ells per característiques. ● Grups cooperatius. Decideixen la classificació que volen treballar. → Material de casa: començen a classificar seguint les preguntes sorgides en la primera conversa.
 12. 12. Treball cooperatiu
 13. 13. Producte: mural ● Dubtes: ordinador. ● Mural: es comença posant el títol (nom de la classificació). Paper continu.
 14. 14. Exposició Prenien apunts de les exposicions dels companys
 15. 15. Finalitzant el projecte ● Full giratori: escollir un animal per grup i dibuixar-lo escrivint el nom de les diferents parts o la classificació. ● Realitzar un esquema a mode de conclusió. ● Sac de dubtes.
 16. 16. Finalitzant el projecte ● Llibre. ● Representació dels animals amb plastilina.
 17. 17. Avaluació ● Prova escrita. ● Treball cooperatiu.
 18. 18. Agafa el full que tens i afegeix/lleva tot allò que pensis que ha de tenir un peix. PRÀCTICA II
 19. 19. COMPROVEU EL VOSTRE DIBUIX
 20. 20. No es pot créixer si sabem les respostes abans que les preguntes Wayne Dyer

×