Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Formació entre iguals

71 views

Published on

Jornades Compartim experiències 2017. EOI Eivissa i Formentera

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Formació entre iguals

 1. 1. FORMACIÓ ENTRE IGUALS
 2. 2. FORMACIÓ 1 – Curs 15-16 Estratègies metodològiques per a l’ensenyament de persones adultes a l’EOI
 3. 3. Fase 1: Diagnosi de necessitats
 4. 4. Fase 1: Diagnosi de necessitats
 5. 5. Què fem? Què ens queda per fer?
 6. 6. Fase 2: objectius de la formació
 7. 7. Fase 3: Treball amb criteris i indicadors Com sabrem que estem aconseguint els objectius? Definint i establint criteris i indicadors de manera que els objectius siguin tangibles.
 8. 8. Objectiu 1: Aconseguir la motivació de l’alumnat Criteris i indicadors
 9. 9. Objectiu 2: Fomentar l’autonomia i l’autoaprenetatge Criteris i indicadors
 10. 10. Objectiu 3: Perfeccionar la tasca docent Criteris i indicadors
 11. 11. Fase 3: Olga Esteve i una nova manera de treballar
 12. 12. Fase 4: Capgirament CAPACITAR: proporcionar eines, donar confiança, crear la necessitat de comunicar, comunicació natural i espontània TASQUES: Context, i transferència a altres situacions, motivació, TIPOLOGIES I GÈNERES TEXTUALS, plurilingüisme, l’avaluació competencial (indicadors d’avaluació), etc. TREBALL COOPERATIU SEQÜÈNCIACIÓ de la unitat didàctica (ESETE- Experiència, eStructurar, Emmarcar, incorporar la Teoria, Experiència enriquida) – Experimentació a l’aula L’elaboració de SCOBAS: Schema for Complete Orienting Basis of an Action’.
 13. 13. Fase 5: Experimentació a l’aula
 14. 14. CONCLUSIÓ Aquest curs va encetar un nou procés de reflexió sobre la nostra tasca docent respecte del passat, present i futur. Així mateix, es va obrir una porta al canvi i a la integració de nous mètodes de treball i metodologies més engrescadores tant per a l’alumnat com per al professorat.
 15. 15. FORMACIÓ 2 – Curs 16-17 Actualització de pràctiques metodològiques a l’EOI Eivissa i Formentera Basat en el projecte: “Innovació metodològica per a augmentar la motivació i reduir l’absentisme”
 16. 16. EOI EIVISSA PROJECTE DE MOBILITAT KA- 104 Innovació metodològica per augmentar la motivació i reduir l’absentisme Fase 1: projecte Erasmus +
 17. 17. Fase 1 La primera fase del projecte va suposar la mobilitat de cinc professores de l’EOI durant els mesos d’estiu de 2016 a diferents països europeus per formar-se en cursos de metodologia, recursos didàctics i tecnològics, així com per observar pràctiques metodològiques en altres centres europeus.
 18. 18. MOVILITATS
 19. 19. Fase 2: Curs de formació entre iguals La segona fase del projecte ha consistit en la difusió de les experiències i les pràctiques metodològiques a través d’un curs estructurat en col·laboració amb el CEP d’Eivissa. En aquest curs, les professores que van realitzar les formacions a l’estranger van compartir tot allò aprés amb la resta de companys de l’EOI.
 20. 20. Fase 3: Experimentació a l’aula La fase final del projecte, així com també del curs del CEP, ha estat la d’implementació en l’aula de les noves idees i la posterior posada en comú, en les darreres sessions del curs, en les quals hem compartint experiències i valoracions del procés.
 21. 21. CONCLUSIÓ Considerem que el marc més teòric i reflexiu del curs anterior s’ha acabat de complementar amb el marc de caire més pràctic d’aquest. Els participants en aquest curs hem fet una valoració molt positiva de la nova manera de compartir experiències, inclús amb companys d’altres departaments, a través de cursos de formació i en aquest sentit, tenim la intenció de continuar les formacions futures dins la mateixa línia.

×