La textura

7,841 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
3 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
7,841
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2,161
Actions
Shares
0
Downloads
97
Comments
0
Likes
3
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La textura

 1. 1. LES TEXTURES
 2. 2. Les textures <ul><li>Definició i tipus de textures </li></ul><ul><li>Procediments per el·laborar textures </li></ul><ul><li>Les textures en l’art </li></ul>
 3. 3. LES TEXTURES La textura és l’aspecte extern que que presenten les superficies de les coses i ens informa del material que estan fetes. Com a element plàstic pot enriquir l’expressivitat d’una obra o ser l’element que configura la composició. La textura d’una superfície pot ser llisa, rugosa, aspra o granulada. Textura llisa Textura rugosa Textura aspra Textura granulada
 4. 4. Textures naturals Les textures naturals es presenten en la superfície d’elements de la natura: l’escorça d’un arbre, la pell d’un rinoceront, la pell d’un melicotó, la terra reseca, etc.
 5. 5. Textures artificials Les textures artificials són les creades per l’home, sigui manualment o per mitjans mecànics: un teixit de llana suau, un paper d’aquarel·la rugós, un vidre. Les textures artificials tenen l’origen natural i han estat modificades per l’home, adquirint noves qualitats tàctils i visuals. Així mateix, es creen materials, la textura dels quals, imita la natura.
 6. 6. Les textures tàctils La textura tàctil és la que es percep per mitjà del tacte i la vista. Quan toquem i observem la superfície dels objectes, percebem si té relleu i si és suau, aspra o rugosa. La llum produeix sobre les textures, efectes visuals diferents. Totom sap que les dunes estan formades per sorra, però només apreciem la seva textura granulosa quan és molt aprop.
 7. 7. Textures visuals o gràfiques La textura gràfica és la representació de les textures tàctils per mitjans gràfics com són la pintura, el dibuix, la fotografia, etc. És per això que només les podem apreciar pel sentit de la vista. Les textures gràfiques o visuals poden imitar les textures dels objectes.
 8. 8. FORMES DE CREAR TEXTURES GRÀFIQUES • TÈCNICA DE FROTAGE • TÈCNICA DEL COLLAGE • TÈCNICA DE L’ESTERGIT
 9. 9. Tècnica del Frotage La tècnica del frotage consisteix en co·locar un paper damunt una superfície amb textura no llisa i frotar amb un llapis, de grafit o color, d’aquesta manera se reprodueix en el paper la textura de la superfície. Amb aquesta tècnica podem reproduir textures naturals o artificials com als exemples.
 10. 10. Tècnica del Collage La tècnica del collage consisteix en aferrar diferents materials damunt una superfície. Poden ser materials molt diferents, fotografies, fusta, pell, objectes d’ús quotidià, diaris, revistes, etc.
 11. 11. Tècnica de l’estergit Tècnica gràfica que consisteix en aplicar polvores de color o pintura a través d’una plantilla (anomenada estergit o trepa) amb el dibuix a obtenir retallat o buidat. Exemples de Banksy
 12. 12. <ul><li>Referents artístics: </li></ul><ul><li>Fontana </li></ul><ul><li>Klimt </li></ul><ul><li>Barceló </li></ul><ul><li>Pollock </li></ul><ul><li>Tàpies </li></ul>3. Les textures en l’art
 13. 13. LUCIO FONTANA
 14. 14. MIQUEL BARCELÓ
 15. 16. JACKSON POLLOCK
 16. 17. ANTONI TÀPIES
 17. 18. Gustav Klimt
 18. 19. GIACOMETTI MIQUEL ANGEL RODIN
 19. 20. Presentació realitzada per Ana Blesa per a 3r.d’ESO.

×