Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

I Am Curious - Teacher Tour

1,912 views

Published on

De omschrijving van de pilot I Am Curious - Teacher Tour van De Denkfiguren en Professional Rebel. :-)

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

I Am Curious - Teacher Tour

  1. 1. I am curious –TeacherTour Learn from startups, improve the way you work Beste leraar, beste collega, Wij – Professional Rebel en de Denkfiguren - geloven dat inspiratie aan de basis ligt van goed onderwijs. Inspiratie gaat voor ons over creativiteit, nieuwe perspectieven en nieuwsgierig zijn. Heb jij inspiratiehonger? Wij dagen je uit om de schoolbanken te verlaten en met ons mee te fietsen. Waarom? Om de snel veranderende samenleving bij te houden, is het volgens Professional Rebel nodig om te leren van startups. Volgens ons zijn startups de ondernemende en innovatieve voorlopers van deze tijd, die de huidige kansen in de markt weten te herkennen en op in kunnen spelen. Startups zijn niet bang om te falen, denken in kansen en leren terwijl zij doen. Met de ‘I am curious – Teach Tour’ bezoek je deze voorlopers, spreek je hen over hun kennis en ervaring en pas je deze lessen toe op binnen jouw school/klas.
  2. 2. Programma Wat gaan we doen? Wij bezoeken op de fiets drie startups in Amsterdam. Door hen te spreken leren we van hun kijk op de wereld. Na drie bezoeken bespreken we wat we hebben gehoord en welke lessen we daaruit kunnen halen. Hoe kunnen we deze lessen gebruiken voor de eigen interne uitdagingen? Raak geïnspireerd en pas het toe, want zonder toepassing geen persoonlijke groei.   Ga toch fietsen Wij geloven dat te veel cursussen, nascholing en studiedagen op school verzorgd worden door experts die saaie powerpoint-presentaties voorlezen over wat je moet doen in de les terwijl ze zelf niet voor de klas staan.Waarbij je ook nog eens vooral moet luisteren en stil moet zitten. Wat saai! Om deze reden organiseren wij op vrijdagmiddag 20 juni de allereerste pilot versie van de ‘I am curious – Teacher tour.’ Deze fietstour, die met deze pilot voor het eerst beschikbaar wordt voor leraren, richt zich op het leren van startups om geïnspireerd te worden en de ondernemersgeest in jou te ontwikkelen.
  3. 3. Programma Concept Vooraf We sturen van tevoren alle de deelnemers informatie over de startups die we bezoeken. Ook krijgt iedereen de opdracht om per startup minstens één vraag voor te bereiden. 13.00 – 13.30 | Kick-off Tijdens de kick-off introduceert de tourguide zichzelf, bespreken we het programma en bereiden we ons voor op de tour. Vervolgens gaan we fietsend op weg naar de 1ste startup. 13.30 – 14.40 | Startup #1 Bij de startup spreken we ongeveer 40 minuten de oprichter, over zijn product, bedrijf en eigen leercurve. De Professional Rebel host zorgt ervoor dat iedereen kan deelnemen aan het vraaggesprek en de focus op de kennis, leercurve en mind-set van de oprichter behouden blijft. 14.40 – 15.50 | Startup #2 15.50 – 16.20 | SnackTime Tussendoor nemen we een snack voor wat extra energie. Ook bespreken we dan wat tot nu toe op is gevallen, en wat we nog graag zouden willen leren bij de laatste startup. 16.20 – 17.00 | Startup #3 17.00 – 18.00 | Wrap-up Tijdens de wrap-up bespreken we wat ons op viel, welke nieuwe inzichten zijn opgedaan en hoe we deze inzichten kunnen gebruik om concrete oplossingen te bedenken voor de eigen huidige uitdagingen van de organisatie.
  4. 4. Opgeven Ik wil dit! Wat kost het? Deze eerste keer is een experiment, ook voor ons. Om deze reden vragen we geen geld maar betrokkenheid. Concreet verwachten we dat je na de middag bereid bent om in de week volgend op de vrijdag bereid bent een evaluatieformulier in te vullen (+- 30 minuten) en om deze even mondeling toe te lichten per telefoon (+- 15 à 30 minuten). Hiernaast zullen we tijdens de middag gefilmd/gefotografeerd worden. Nog niet door CNN maar wel door onszelf voor op de website. En wellicht vragen we je om iets over je ervaring in de camera te vertellen. Ja, dit lijkt mij wel wat! Hoe kan ik mij aanmelden? Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar simon@denkfiguren.nl . Er is plek voor maximaal 15 leraren. Graag ontvangen we een korte motivatie. Dat mag in 5 regels tekst maar liever zien we creatievere vormen tegemoet. Denk aan een voorbeeld van een bedrijfscultuur die jou inspireert, een schilderij dat past bij jouw visie op het leraarschap of een foto van een eurekamoment. :-) Wellicht tot vrijdag 20 juni!
  5. 5. Organisatie Over Profesional Rebel: Professional Rebel daagt jou uit om een rebel in jouw professionele leven te zijn. Dit is iemand die in zijn professionele leven het heft in eigen handen neemt, een punt op de horizon in gedachten heeft en zijn eigen skills, kennis en netwerk inzet om de status quo te verbeteren. Zie www.profesionalrebel.nl Over de Denkfiguren: De Denkfiguren vormen een praktijk geïnspireerde afdeling Research & Development van het Nederlandse onderwijs die (nog) niet bestaat. Met een voorkeur voor filosofische methoden onderzoeken wij het hedendaagse onderwijslandschap door middel van onze blogs, workshops en lezingen. Zie www.denkfiguren.nl
  6. 6. KONNEKTid is een online platform voor het delen van kennis. Met gebruik van de online technologie en de hedendaagse deeleconomie mind-set, biedt KONNEKTid een gemakkelijke manier aan om van jouw buren te leren.   Waarom KONNEKTid? Het is interessant om te ontdekken hoe KONNEKTid de online technologie gebruikt om kennis te delen, en hoe zij weten in te spelen op de hedendaagse mind-set. Oedipus Brewing zijn vier vrienden die plezier en kennis over bier delen. Ze begonnen met het brouwen, want ze wilden iets spannends en iets lekkers maken. Ze ontdekten dat bier een product is waar ze hun inspiratie uit konden halen. Waarom Oedipus Brewing? Oedipus staat voor kwaliteit, creativiteit, verbinden, vernieuwen en genieten. Ze maken bier zonder de beperkingen van de status quo van de heersende bier brouwers SPONS Learning Company ondersteunt scholen bij het lesgeven en werken met nieuwe media. Dit doen ze door iedereen op zijn eigen tempo, tijd en plaats te laten leren via hun online modules, consultancytrajecten en teamsessies. Ze geloven dat nieuwe media leren voor iedereen effectiever, efficiënter en leuker kan maken. Waarom SPONS? Spons speelt in op de behoefte om nieuwe media te gebruiken binnen organisaties. Ze faciliteren het delen van informatie en kennis op een nieuwe, slimme manier. Voorgestelde startups:

×