Your SlideShare is downloading. ×
0
La
        inv
          e    nci
                  ód
                ...
PREHISTÒRIA
La prehistòria s' inicia amb l' aparició dels éssers 
humans sobre la terra i s' acaba amb la invenció 
de l'e...
COM ES VA ACABAR LA PREHITÒRIA?
La Prehistòria es va acabar gracies a la invenció de l'escriptura. Tot va canviar ara ...
LA INVENCIÓ 
                DE  
             L'ESCRIPTURA
El sistema de l'escriptura egípci...
ALFABET EGIPCI
S'estima que l'escriptura jeroglífica es començà a utilitzar envers el 3.300 aC, aproximadament
en la m...
ALFABET DE MESOPÒTANIA, DE XINA,...
Els primers sistemes d'escriptura són de caràcter pictogràfic, ideogràfic o una co...
ELS ESCRIBES
Els escribes treballaven amb paletes en les que tenien diversos colors, encara que generalment només feie...
LA PEDRA  ROSETTA
La pedra de Rosetta conté un text en tres tipus d'escriptura i la seva gran importància rau
en haver est...
1.Completa aquest esquema sobre la PREHISTÒRIA amb els noms seguents...Neolític              PREHISTÒRIA...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Bipedes

881

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
881
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Transcript of "Bipedes"

 1. 1. La inv e nci ód e l' esc rip tur a Miquel Aliaga, Txell Montserrat i Jorge Mangas BÍPEDES
 2. 2. PREHISTÒRIA La prehistòria s' inicia amb l' aparició dels éssers  humans sobre la terra i s' acaba amb la invenció  de l'escriptura. Es divideix en dos grans períodes:  l'edat de pedra i l' edat dels metalls. Nosaltres de lo que volem parla es de la invenció  de l'escriptura, el final de la prehistòria
 3. 3. COM ES VA ACABAR LA PREHITÒRIA? La Prehistòria es va acabar gracies a la invenció de l'escriptura. Tot va canviar ara es  podrien comunicar tant en l'espai, com en el temps. La invenció de l'escriptutra va  començar en Egipte, Mesopòtania i Xina.
 4. 4. LA INVENCIÓ  DE   L'ESCRIPTURA El sistema de l'escriptura egípcia format pels jeroglífics abasta uns 800 signes més comuns, als que podria sumar altres 2.000 menys comuns. Els signes són esquematitzacions de parts del cos humà, animal, vegetal, joies, instruments, etc.
 5. 5. ALFABET EGIPCI S'estima que l'escriptura jeroglífica es començà a utilitzar envers el 3.300 aC, aproximadament en la mateixa època en què sorgí l'escriptura cuneïforme a Mesopotàmia. Fou emprada durant més de 3.600 anys, car l'última inscripció coneguda és grava el dia 24 d'agost del 394 i que hi ha al temple de File .
 6. 6. ALFABET DE MESOPÒTANIA, DE XINA,... Els primers sistemes d'escriptura són de caràcter pictogràfic, ideogràfic o una combinació dels dos. Entre aquests hi ha la escriptura cuneïforme dels babilonis i els assiris, l'escriptura jeroglífica dels egipcis, els símbols de l'escriptura xinesa, japonesa i els pictogrames dels maies.
 7. 7. ELS ESCRIBES Els escribes treballaven amb paletes en les que tenien diversos colors, encara que generalment només feien servir el negre, principalment, i el vermell. Per escriure utilitzaven plomes fetes amb jonc En un relleu de la VI dinastia podem veure dos mestres amb els seus instruments d'escriptura. A l'orella també porten algunes plomes.
 8. 8. LA PEDRA  ROSETTA La pedra de Rosetta conté un text en tres tipus d'escriptura i la seva gran importància rau en haver estat la peça clau per començar a desxifrar els jeroglífics egipcis antics. Gràcies a Jean-François Champollion i altres estudiosos de l'escriptura de l'antic Egipte, avui pot ser considerada com una joia en la història del llenguatge i la transcripció. És una estela de granit negre, amb una inscripció bilingüe (grec i egipci) d'un decret del faraó "Ptolemeu V, en tres formes d'escriptura: jeroglífica, demòtica i grec; conté noranta- dos línies, els catorze primers escrits amb signes jeroglífics , els següents 32 a caràcters demòtic, i els últims 56 en grec, té una mica més d'un metre d'alt, 72 cm d'ample i 27 cm de gruix; pesa 760 kg.
 9. 9. 1.Completa aquest esquema sobre la PREHISTÒRIA amb els noms seguents... Neolític PREHISTÒRIA Metall Pedra Edat de Edat de Paleolític Edat de ferro Edat de coure Edat de bronze 2 .Relaciona cada període de la prehistòria amb un objecte ­ PALEOLÍTIC ­ NEOLÍTIC ­ EDAT DELS METALLS
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×