ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
14-×ïñùäßá # Ï ôüðïò ìáò åßíáé êëåéóôüò.mp3.FINAL.mp3
HOPE TO AFRICAHOPE TO AFRICA
…κ...
GIVE HOPE TO AFRICA!!!GIVE HOPE TO AFRICA!!!
 ΑΦΡΙΚΗΑΦΡΙΚΗ ::
Η 2η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟΗ 2η...
GIVE HOPE TO AFRICA!!!GIVE HOPE TO AFRICA!!!
ΞΗΡΑΣΙΑ /ΞΗΡΑΣΙΑ / DROUGHTDROUGHT
Τα παιδιά στην Αφρική ζουν στην εξαθλίωση ενώΤα παιδιά στην Αφρική ζουν στην εξαθλίωση ενώ εμείς,εμείς,
στις μεγάλες κοινω...
Εκμετάλλευση…!!
EXPLOITATION
Ποσοστά ασθενειών στην Αφρική
DISEASE RATESDISEASE RATES…
Kάθε χρόνο, το ακάθαρτο νερό και η έλλειψη
στοιχειωδών εγκαταστάσεων υγιεινής
συντελούν στο θάνατο περίπου 1,5
εκατομμυρί...
Έκθεση Unicef

HH κρίση του πόσιμου νερού χαρακτηρίζεται τόσο από τη συνεχιζόμενη μείωση τηςκρίση του πόσιμου νερού χαρα...
Η βοήθεια μας …η ζωή τους!Η βοήθεια μας …η ζωή τους!
Our help … their life!Our help … their life!
Ας δώσουμε όλοι τηνΑς δώσουμε όλοι την
φροντίδα και την χαρά σεφροντίδα και την χαρά σε
ένα παιδί ώστε ναένα παιδί ώστε να...
Κάποια δείγματα χαράς που μπορούμε ναΚάποια δείγματα χαράς που μπορούμε να
τους δώσουμε!!τους δώσουμε!!//
Samples of offer...
Kι αν θα διψάσεις για νερό θα
στίψουμε ένα σύννεφο….
«Αμοργός» . Νίκος Γκάτσος
ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ_ΝΙΚΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ_ΝΙΚΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ_ΝΙΚΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ_ΝΙΚΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ

2,630 views
2,502 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,630
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
325
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ_ΝΙΚΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ

 1. 1. ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ 14-×ïñùäßá # Ï ôüðïò ìáò åßíáé êëåéóôüò.mp3.FINAL.mp3 HOPE TO AFRICAHOPE TO AFRICA …και πλάι στο νερό που στάζει συλλαβίζοντας, ένα πελώριο φυτό κοιτάει κατάματα τον Ήλιο… (Ελύτης)
 2. 2. GIVE HOPE TO AFRICA!!!GIVE HOPE TO AFRICA!!!  ΑΦΡΙΚΗΑΦΡΙΚΗ :: Η 2η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟΗ 2η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΗΜΟ!ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΗΜΟ!
 3. 3. GIVE HOPE TO AFRICA!!!GIVE HOPE TO AFRICA!!!
 4. 4. ΞΗΡΑΣΙΑ /ΞΗΡΑΣΙΑ / DROUGHTDROUGHT
 5. 5. Τα παιδιά στην Αφρική ζουν στην εξαθλίωση ενώΤα παιδιά στην Αφρική ζουν στην εξαθλίωση ενώ εμείς,εμείς, στις μεγάλες κοινωνίες έχουμε όλα τα απαραίτηταστις μεγάλες κοινωνίες έχουμε όλα τα απαραίτητα πράγματα για να ζήσουμε.πράγματα για να ζήσουμε. Children in Africa live under devastation while we, inChildren in Africa live under devastation while we, in western societies have all the necessary things to live.western societies have all the necessary things to live.
 6. 6. Εκμετάλλευση…!! EXPLOITATION
 7. 7. Ποσοστά ασθενειών στην Αφρική DISEASE RATESDISEASE RATES…
 8. 8. Kάθε χρόνο, το ακάθαρτο νερό και η έλλειψη στοιχειωδών εγκαταστάσεων υγιεινής συντελούν στο θάνατο περίπου 1,5 εκατομμυρίου παιδιών κάτω των 5 ετών εξ αιτίας της διάρροιας. Περίπου 425 εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν ναΠερίπου 425 εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το φάσμα της έλλειψης νερού. Γυναίκες καιαντιμετωπίζουν το φάσμα της έλλειψης νερού. Γυναίκες και παιδιά που συχνά επωμίζονται το καθήκον της μεταφοράςπαιδιά που συχνά επωμίζονται το καθήκον της μεταφοράς νερού κάνουν δυσχερέστερη τη ζωή τους ενώ εξ αυτής τηςνερού κάνουν δυσχερέστερη τη ζωή τους ενώ εξ αυτής της αιτίας πολλά κορίτσια δεν πηγαίνουν στο σχολείοαιτίας πολλά κορίτσια δεν πηγαίνουν στο σχολείο
 9. 9. Έκθεση Unicef  HH κρίση του πόσιμου νερού χαρακτηρίζεται τόσο από τη συνεχιζόμενη μείωση τηςκρίση του πόσιμου νερού χαρακτηρίζεται τόσο από τη συνεχιζόμενη μείωση της ποσότητας που διατίθεται, όσο και από την υποβάθμιση της ποιότητάς του.ποσότητας που διατίθεται, όσο και από την υποβάθμιση της ποιότητάς του. Ένα και πλέον δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμοΈνα και πλέον δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό ενώ 2,6 δισνερό ενώ 2,6 δισ.. άτομα δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώσεις συνθήκες υγιεινής.άτομα δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώσεις συνθήκες υγιεινής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας ο αριθμός των κατοίκωνΣύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας ο αριθμός των κατοίκων περιοχών όπου το νερό σπανίζει ή θα γίνεται σπάνιο υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σεπεριοχών όπου το νερό σπανίζει ή θα γίνεται σπάνιο υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 3,5 δισεκατομμύρια το 2025.3,5 δισεκατομμύρια το 2025. Το 20% του πληθυσμού της Γης αναγκάζεται να πίνει νερό από ρυπασμένες πηγές.Το 20% του πληθυσμού της Γης αναγκάζεται να πίνει νερό από ρυπασμένες πηγές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πάνω από 2.000.000 άνθρωποι κάθε χρόνο να πεθαίνουνΑυτό έχει ως αποτέλεσμα, πάνω από 2.000.000 άνθρωποι κάθε χρόνο να πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με αυτό (έλλειψη - ακαταλληλότητα νερού).από ασθένειες που σχετίζονται με αυτό (έλλειψη - ακαταλληλότητα νερού). 232 εκατ. άνθρωποι από χώρες του Τρίτου Κόσμου πλήττονται από λειψυδρία,232 εκατ. άνθρωποι από χώρες του Τρίτου Κόσμου πλήττονται από λειψυδρία, αδυνατώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες σε νερό, και 18 χώρες στην Αφρική καιαδυνατώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες σε νερό, και 18 χώρες στην Αφρική και στην Ασία απειλούνται άμεσα, καθώς βρίσκονται σε οριακή από άποψη υδατικώνστην Ασία απειλούνται άμεσα, καθώς βρίσκονται σε οριακή από άποψη υδατικών αποθεμάτων κατάσταση.αποθεμάτων κατάσταση. Περίπου 425 εκατ. παιδιά αντιμετωπίζουν το φάσμα της έλλειψης νερού. ΓυναίκεςΠερίπου 425 εκατ. παιδιά αντιμετωπίζουν το φάσμα της έλλειψης νερού. Γυναίκες και παιδιά που συχνά επωμίζονται το καθήκον της μεταφοράς νερού κάνουνκαι παιδιά που συχνά επωμίζονται το καθήκον της μεταφοράς νερού κάνουν δυσχερέστερη τη ζωή τους ενώ εξ αυτής της αιτίας πολλά κορίτσια δεν πηγαίνουνδυσχερέστερη τη ζωή τους ενώ εξ αυτής της αιτίας πολλά κορίτσια δεν πηγαίνουν σχολείο.σχολείο.
 10. 10. Η βοήθεια μας …η ζωή τους!Η βοήθεια μας …η ζωή τους! Our help … their life!Our help … their life!
 11. 11. Ας δώσουμε όλοι τηνΑς δώσουμε όλοι την φροντίδα και την χαρά σεφροντίδα και την χαρά σε ένα παιδί ώστε ναένα παιδί ώστε να μπορέσει ναμπορέσει να χαμογελάσει ξανά και ναχαμογελάσει ξανά και να μπορέσει να μεγαλώσειμπορέσει να μεγαλώσει όπως όλοι μας στιςόπως όλοι μας στις αστικές κοινωνίεςαστικές κοινωνίες .. Let us offer all the careLet us offer all the care and joy to a child, so asand joy to a child, so as to make him smile….to make him smile….
 12. 12. Κάποια δείγματα χαράς που μπορούμε ναΚάποια δείγματα χαράς που μπορούμε να τους δώσουμε!!τους δώσουμε!!// Samples of offering…Samples of offering…
 13. 13. Kι αν θα διψάσεις για νερό θα στίψουμε ένα σύννεφο…. «Αμοργός» . Νίκος Γκάτσος

×