Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Втора представителна изява

128 views

Published on

клуб "Аз общувам със света"

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Втора представителна изява

 1. 1. Нашият клуб „Аз общувам със света“ стартира своята дейност през месец ноември 2016 година като един от клубовете в нашето училище по проекта на МОН „Твоят час“. В клуба участвахме 17 ученици, всички от 4а клас.
 2. 2. Дейностите, в които взехме участие бяха разнообразни и много забавни. Ние работихме в глобална класна стая като използвахме платформата и инструментите на образователен сайт eduBuncee. В глобалната класна стая ние продължихме миналогодишното си партньорство по проекта „Buncee Buddies – digital penpals” (Бънси дигитални приятели) с американските си дигитални приятели от начално училището Саутхолд от Ню Йорк. С тях реализирахме 2 глобални проекта: Celebrate Peace 2016 (Празнуваме мира) през месеците ноември и декември 2016 година и Earth Day 2017 (Ден на Земята 2017 ) през месец април. С американските партньори използваме дигитална класна стая с Buncee като изразяваме и споделяме идеи посредством изготвянето на кратки онлайн презентации в платформата и с инструментите на eduBuncee.
 3. 3. The 5th Primary School, Stara Zagora, Bulgaria Global Classroom with Buncee Southhold Elementary School, New York, USA
 4. 4. „Buncee Buddies – digital penpals” Celebrate Peace 2016
 5. 5. „Buncee Buddies – digital penpals” Celebrate Peace 2016 В проекта за мира учениците от клуба извършиха следните дейности: • Изработха хартиени гълъби и им дадоха имена – синоними на думичката Peace (мир). Те споделиха своите гълъби на мира с американските си партньори в конферентна Скайп връзка; • Изработиха и споделиха с партньорите си кратки презентации с buncee, в които описаха как прилагат идеите за мира в своето всекидневие; • Изработиха коледни картички с Buncee и отправиха коледни пожелания към американските дигитални приятели.
 6. 6. „Buncee Buddies – digital penpals” Celebrate Peace 2016 Американските ни партньори споделиха своите идеи за мира върху направени от тях хартиени гълъби и ни разказаха как празнуват коледните празници в семействата си посредством Buncee презентации. На конферентна връзка по скайп, както и в специална учебна група в Edmodo американските и българските ученици разменяха коледни поздравления и пяха коледни песни, споделяха презентации с бънси.
 7. 7. „Buncee Buddies – digital penpals” Celebrate Peace 2016 От глобалният проект за мира научихме, че децата от целия свят споделят еднакви интереси и желания, обичат своите семейства, искат да се учат в среда, която не търпи насилие и дискриминация, обичат своята страна, град и училище и полагат грижи да въздействат положително върху света, в който живеят.
 8. 8. „Buncee Buddies – digital penpals” Earth Day 2017
 9. 9. „Buncee Buddies – digital penpals” Earth Day 2017 Вторият глобален проект, в който взе участие нашият клуб се нарича Earth Day 2017 или Денят на Земята. Българските партньори изработихме макети на еко - градове от естествени материали и ги представихме с Buncee пред глобалните партньори. В проекта взеха участие ученици от Америка, Австралия и България.
 10. 10. „Buncee Buddies – digital penpals” Earth Day 2017 От глобалния проект за деня на Земята научихме, че всички хора по земята се грижат за опазването на околната среда като като се стараят да не замърсяват въздуха, почвата и водата, като пестят природните ресурси, рециклират и измислят нови технологии за използване на вятъра и слънцето за производство на енергия. Научихме, че хората трябва да постъпват разумно със земята и природата, защото не са я наследили от дедите си, а я вземат назаем от своите деца.
 11. 11. Членовете на клуба взехме участие в Националното състезание по Английски език Spelling Bee. Ние изработихме дигиталните флашкарти на английските думи за спелуване и учихме активно посредством инструмента Quizlet. Мариела Динева от нашия клуб се класира на първо място в училищното състезание и взе участие в регионалния кръг на състезанието в Сливен през месец април.
 12. 12. Други дейности на клуба в дигиталната класна стая с Buncee: • Изработихме новогодишни картички с бънси и ги продадохме на новогодишния благотворителен коледен базар за набиране на средства за обновяване на английския двор на училището; • Създадохме две дигитални книги на английски език – „Символите на Великден“ и „Историята на Робин Худ“ ; • Реализирахме проектно базирано обучение за нуждите на класната ни стая по английски език и изработихме дигитално портфолио на своите дейности с бънси • Създадохме 2 сайта с Weebly: “Аз общувам …“ и ”Spelling Bee” 2017 • Научихме се да работим с Quizlet, да създаваме кратки видеоклипове с различни инструменти – Picovico, Magisto, Animoto, Explee.
 13. 13. http://yourhourclubs.weebly.com/

×