Advertisement
Advertisement

More Related Content

Advertisement

Motivació i orientació laboral

 1. Participació i inclusió social Punt Òmnia Sant Vicenç dels Horts-Sant Josep
 2. Per què neix la idea d’aquesta activitat? Per la necessitat social i formativa que existeix a Sant Vicenç dels Horts ja que és una de les ciutats amb més índex d’atur del Baix Llobregat.
 3. Per la necessitat que tenen les persones que estan en l’atur de sentirse inclosos socialment
 4. Es detecta una necessitat d’acolliment com a persones i éssers socials.
 5. Necessitat formativa en tics en la recerca de feina
 6. Necessitat cultural
 7. en la formació • Creació i actualització de currículum • Cartes de presentació • Recerca de feina en Internet
 8. en la reorientació – Coneixement de les habilitats i capacitats. – Connectar amb la vocació. – Coneixement de la formació que cal fer en cada cas. – Creació d’un mapa de moviment.
 9. en la inserció social - El Punt com espai de reflexió, d’expressió i de relació amb persones en la mateixa situació. - Donar a la paraula el poder de crear nous relats de història i compartir-ho. - Possibilitar que la persona s’interrogui per arribar a nous elements que millorin el sentit professional.
 10. en la motivació - Obrir la ment - Inculcar el desig d’aprendre - Mantenir-se de forma activa - Augmentar la auto-confiança - Iniciar o reforçar l’actitud d’emprenedor
 11. El Punt, espai de trobada Creació de vincles
 12. El Punt, espai on fer circular la paraula.
 13. El Punt, un espai de trobada amb la paraula i el silenci Paraula i silenci que tenen sentit quan són capaces de construir quelquom. L’usuari/ària, com a protagonista i des de la seva situació, trobar una nova prespectiva i crear una nova història per on continuar caminant.
 14. per què fer circular la paraula? L’usuari/ària pot escoltar-se a sí mateix i explicar-se la seva història, renovada, diferent, amb nous elements, al mateix temps que es comparteix ...
 15. Relats de vida que puguin reflectir les històries individuals
 16. L’escolta i el respecte Les persones són escoltades des de l’empatia i el respecte de compartir situacions quotidianes que els porta
 17. El Punt, un espai on reflexionar Donar lloc a la pregunta, ferse preguntes... amb resposta... o no
 18. Materials de suport
 19. Películes
 20. Vídeos de motivació i creativitat
 21. Poesia Mario Benedetti
 22. Un camí des de l’exploració, la motivació professional i l’aprenentatge continuo.
 23. Combinar creativament les eines i habilitats disponibles per crear dinàmiques adaptades a les necessitats i peculiaritats del grup en quant a la formació en tics, recerca de feina, apoderament, participació i inclusió social.
 24. Les eines i habilitats pel desenvolupament de l’activitat ufff L’apoderament L’escolta de la demanda dels usuaris/àries la motivació ¿ la creativitat la confiança l’empatia Aprenentatge en tics el sostenir la honestitat el respecte L’actitut positiva ...
 25. Dificultats Solucions 1. La comprensió del taller i fer arribar la importància que té el que fem i cóm ho fem. 1.Securitat i confiança en la teva forma de fer i explicarho el primer dia de taller. 2. Discurs negatiu, de queixa i victimisme. 2. Posar límits. Recordar que la queixa no ens serveix. 3. El sostenir quan s’esta abatut, deprimit, amb por…còm sostenir? 4. Crear nous continguts i formes de fer. Risc a equivocar-te. 3. Empatia, escoltar, dirigir el discurs cap a un sentit de construcció. 4. Transparència i honestitat.
 26. Trobar feina és possible!
 27. Dinamitzadores: Isabel Becerra Susanna Llobet Cámara i edició de vídeo: Sinai Gálvez Tècnica: Elisabet Oliveres
 28. us 2013 Jornada Participació i inclusió social
Advertisement