Google documents

994 views

Published on

Una eina imprescindible per poder consultar els teus documents des d'on vulguis a través d'internet!

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
994
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Google documents

 1. 1. Ofimàtica on-line: Google Documents
 2. 2. Paquet ofimàtic És un paquet integrat per programes informàtics dissenyats pel treball d'oficina. Aquests programes es poden distribuir en un conjunt que forma la suite ofimàtica o individualment. Permeten la interacció mútua com un sistema operatiu i normalment presenten una interfície similar. La majoria incorporen un processador de textos , un full de càlcul , un programa de presentacions i també un sistema gestor de base de dades . Actualment el paquet ofimàtic més emprat és Microsoft Office. El paquet ofimàtic de codi obert més important és OpenOffice http://ca.openoffice.org/ (Open Office)
 3. 3. Creeu i compartiu el vostre treball en línia Crea, edita i carrega de forma ràpida Importa els teus documents, fulls de càlcul i presentacions existents o bé crea’n de nous des de zero. Accedeix i edita des de qualsevol lloc Només necessites un navegador web. Els teus documents s’emmagatzemen de forma segura en línia. Comparteix les modificacions en temps real Convida altres usuaris a veure els teus documents i modifiqueu-los junts al mateix temps. És gratuït, no has de pagar ni un cèntim http://docs.google.com (Google Documents)
 4. 4. Creeu documents, fulls de càlcul i presentacions en línia Creeu documents bàsics des de zero. Podeu realitzar fàcilment totes les tasques bàsiques, com ara crear llistes de pics, ordenar per columnes, afegir taules, imatges, comentaris o fórmules i canviar el tipus de lletra, entre moltes altres coses. Carregueu els vostres fitxers existents. Documents de Google admet la majoria dels formats de fitxer comuns, com ara DOC, XLS, ODT, ODS, RTF, CSV, PPT, etc. L'aspecte familiar de l'escriptori converteix l'edició en un passeig. Només cal fer clic als botons de la barra d'eines per aplicar la negreta, subratllar, sagnar, canviar el tipus de lletra o el format de número, canviar el color de fons de les cel·les, etc. http://docs.google.com (Google Documents)
 5. 5. Compartiu i col·laboreu en temps real Escolliu qui pot accedir als vostres documents. Només cal introduir l'adreça electrònica dels usuaris amb qui vulgueu compartir un document determinat i enviar-los una invitació. Compartiu immediatament. Qualsevol usuari que hàgiu convidat a editar o veure el vostre document, full de càlcul o presentació hi podrà accedir tan aviat com iniciï la sessió. Editeu i presenteu amb altres usuaris en temps real. Molts usuaris poden visualitzar els documents i fer-hi canvis al mateix temps. Amb les revisions dels documents podeu saber exactament qui ha canviat què i en quin moment. La visualització d'una presentació juntament amb altres usuaris és un procés molt senzill, ja que qualsevol usuari que s'hagi unit a la presentació pot seguir el presentador automàticament. http://docs.google.com (Google Documents)
 6. 6. Emmagatzemeu i organitzeu el vostre treball de forma segura Accediu i editeu des de qualsevol lloc. No cal que descarregueu res. Emmagatzemeu el vostre treball de forma segura. Amb l'emmagatzemament en línia i la funció de desat automàtic, ja no haureu de témer que falli el disc dur local o que hi hagi una apagada. Deseu, copieu i exporteu còpies fàcilment. Podeu desar els documents i els fulls de càlcul al vostre propi equip amb els formats DOC, XLS, CSV, ODS, ODT, PDF, RTF i HTML. Organitzeu els vostres documents Trobeu els documents amb facilitat organitzant-los en carpetes i arrossegueu-los i deixeu-los anar a tantes carpetes com vulgueu. http://docs.google.com (Google Documents)
 7. 7. Controleu qui pot veure els vostres documents Publiqueu el vostre treball com a pàgina web. Podeu publicar els vostres documents en línia amb un sol clic, com a pàgines web d'aspecte normal i sense haver d'aprendre res de nou. Controleu qui pot veure les vostres pàgines. Podeu publicar el vostre treball perquè estigui a disposició de tothom, només d'alguns usuaris o de cap usuari… És decisió vostra. (També podeu cancel·lar la publicació en qualsevol moment.) Publiqueu els documents al vostre bloc. Un cop creat un document, podeu publicar-lo al vostre bloc.
 8. 8. Casos en què us pot ser útil - Treballo en ordinadors diferents, des de casa i des de la feina amb els mateixos documents. - Estem preparant una festa de comiat de solter i la comissió organitzadora volem portar un control de qui ha pagat i qui no. - Vaig de viatge i vull controlar en tot moment en un full de càlcul les meves despeses - Dos companys i jo estem escrivint un article per enviar a una revista, però vivim en poblacions molt llunyanes. Penseu en com aquestes eines us poden ajudar en el vostre dia a dia i segur que hi trobeu una utilitat... http://docs.google.com (Google Documents)
 9. 9. Et proposem uns exercicis - Accediu a Google Docs (és necessari disposar de compte de Gmail). - Creeu una carpeta i dins d'aquesta creeu-hi un Document. - Compartiu el document amb un company perquè tots dos el pugueu modificar. - Descarregueu aquest document en format de PDF. - Pugeu un document fet amb OpenOffice o Microsoft Office i pujar-lo a Google Docs. - Creeu una presentació en la que utilitzareu una plantilla de la galeria i hi incrusteu un text i una imatge. http://docs.google.com (Google Documents)
 10. 10. Ara et toca a tu, continua practicant! llicència CC 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/deed.ca) 27.04.2010 - www.laborrassa.cat

×