Dropbox 
 Què és? 
Formació eduCAT 1x1 
Formador: Àngel Paíno i García  
1 
Aquesta obra està subjecta a una llicència de
...
Dropbox 
 Què és? 
Formació eduCAT 1x1 
Formador: Àngel Paíno i García  
2 
Aquesta obra està subjecta a una llicència de
...
Dropbox 
 Què és? 
Formació eduCAT 1x1 
Formador: Àngel Paíno i García  
3 
Aquesta obra està subjecta a una llicència de
...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Què és Dropbox?

334 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
334
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
11
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Què és Dropbox?

  1. 1. Dropbox   Què és?  Formació eduCAT 1x1  Formador: Àngel Paíno i García   1  Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Espanya de Creative Commons     Servei d’allotjament de fitxers multiplataforma al núvol  Què és?  Gestionar arxius  Compartir carpetes i documents  Compartim les nostres fotografies  Historial de revisions d’un arxiu  Seguretat de les nostres dades  Espai dels nostre disc virtual Què és?  “En el meu PC obro una carpeta, guardo un arxiu i com si fos màgic, aquest mateix ho veu la persona (o persones) amb qui estic compartint. D’aquesta manera tan senzilla, sense enviar correus electrònics, sense fitxers adjunts, sense haver d’enregistrar un CD/DVD ... si canvio una coma o ho fan els altres membres que comparteixen, dropbox m'avisa molt discret que s'ha actualitzat l’arxiu. Potser tenim, a banda del nostre notebook, un PC de sobretaula o un PC d’escriptori al treball, en els que treballem sovint, i segur que milers de vegades, per poder continuar treballant, hem d’anar fent traspassos de documents mitjançant un pendrive. Doncs bé dropbox ho fa per nosaltres.” Dropbox és un servei que ens ofereix un "disc dur virtual global" al qual accedir des de qualsevol lloc del món i també des del nostre ordinador. Disponible per a Windows, Mac i Linux. Quatre característiques a destacar de Dropbox:  és gratuït,  la seva compatibilitat amb els tres sistemes operatius,  la seva velocitat i  la facilitat per crear carpetes compartides per companys de treball o amics. Un cop creat el nostre compte en Dropbox ja podem descarregar l'aplicació per al nostre ordinador. La integració de Dropbox en el sistema és total i és un dels seus punts forts.
  2. 2. Dropbox   Què és?  Formació eduCAT 1x1  Formador: Àngel Paíno i García   2  Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Espanya de Creative Commons Gestionar arxius  Tal i com Dropbox s'integra en el sistema no hi ha cap diferència entre la carpeta que genera -“My Dropbox”- i qualsevol altra del sistema. Si volem copiar un o diversos arxius n'hi ha prou amb arrossegar o bé utilitzar el copiar - enganxar des del teclat. Això sí, en el moment de copiar, s'iniciarà la transferència o sincronització ja que realment cal enviar els fitxers a un servidor remot; així, depenent de la seva grandària aquesta operació pot durar més o menys temps. Compartir carpetes i documents  Ara que molts de nosaltres treballem en línia, no només és important poder accedir a certs documents des de qualsevol lloc sinó poder compartir-los amb altres persones. És igual si és un nou disc per deixar als nostres companys professors de música, un document de text que ha de revisar un company o un projecte col·laboratiu en el qual participen diverses persones. Podem compartir qualsevol carpeta de Dropbox, autoritzar accés a altres usuaris i, és clar, assignar permisos per modificar els fitxers. Fins aquí per a altres usuaris de Dropbox. Però també podem compartir qualsevol document -o carpeta- amb qualsevol persona encara que no tingui Dropbox. Tot el que posem a la nostra carpeta "Public" és susceptible de traduir-se en un enllaç que podem enviar per correu, Twitter o el que sigui. Quan els nostres companys facin clic sobre ell accediran al nostre contingut. Compartim les nostres fotografies  En Dropbox hi ha una carpeta especial anomenada "Photos" on podem allotjar al seu torn altres carpetes amb imatges i fotos que volem compartir. Automàticament es crearà una galeria de fotos amb una única direcció identificativa que també podem enviar a qui vulguem perquè vegi les fotografies des del seu navegador.
  3. 3. Dropbox   Què és?  Formació eduCAT 1x1  Formador: Àngel Paíno i García   3  Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Espanya de Creative Commons Historial de revisions d'un arxiu  Aquesta funcionalitat és especialment útil quan diverses persones estan treballant sobre arxius allotjats en Dropbox. Per exemple una presentació per a una sessió de classe o els arxius HTML o CSS per a un projecte web que estem ultimant. Des de la interfície web de Dropbox podem veure qui ha afegit aquest fitxer, qui el va modificar o qui i quan ho va esborrar. A més, a la interfície web hi ha un apartat anomenat "Esdeveniments recents" que actua com a monitor d'activitat. Si necessitem vigilar o accedir de forma més habitual a aquesta activitat, ofereix un feed RSS per fer-ho amb major comoditat. Quan diverses persones gestionen i modifiquen fitxers és fàcil veure les "revisions". Seguretat de les nostres dades  Quan copiem qualsevol fitxer a la nostra carpeta de Dropbox la transacció es realitza sota una connexió segura (SSL amb xifrat AES-256). I si hem d'accedir a la interfície web del nostre Dropbox, podem fer-ho directament amb https per garantir la seguretat de la connexió. Espai del nostre disc virtual  Dropbox ofereix 2GB de disc..., fins aquí la part gratuïta. Si realment necessitem més espai de disc, hi ha dues opcions: 50GB i 100GB. Aquí de gratuïtat res … Pel que fa a la capacitat del disc i el seu propósit final, cal considerar Dropbox com un maletí virtual on posar alguns fitxers o carpetes que siguin necessaris. Fer-lo servir com un lloc on tenir emmagatzemades pel·lícules o fitxers de música, no seria l’ús més adient … 

×