Creacio de la maquina virtual. Instal.lació de Windows'XP

173 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
173
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Creacio de la maquina virtual. Instal.lació de Windows'XP

  1. 1. CREACIÓ DE LA MÀQUINA VIRTUALINSTAL.LACIÓ DE WINDOWS’XPHerminio Manzano
  2. 2. CREACIÓ DE LA MÀQUINA VITUAL AMB MICROSOFT VIRTUAL PC Iniciar Virtual PC L’assistent ens guia en el procés de crear una màquina nova: Crear un nou equip virtual. Nom i ubicació del nou equip virtual Cal anar a la unitat de disc dur real no congelada (F:) i usar/crear una carpeta de treballpersonal. Donar el nom: “windowsxp”, “winxp” o “wxp”. Comunicar el sistema operatiu que instal.larem en el nostre cas Windows’XP (apareixen memòria i tamany de disc dur recomanats). Confirmem la RAM recomanada. Disc dur virtual: Nou disc virtual. Ubicació del disc dur virtual. Comprovar que el nou disc virtual es crearà a la carpeta personal de la unitat F: Tamany reservat perl disc: 60000 Mb Finalitzar. La màquina virtual ja està creada. Cal comprovar a la carpeta personal de la unitat F: l’existència de dos fitxers: *.vmc, laconsola de la màquina virtual i .vhd, el disc dur virtual.
  3. 3. PROCÈS D’INSTAL.LACIÓ DE WINDOWS’XP (1) Iniciar la màquina virtual des de la carpeta personal de launitat F: Obrir l’arxiu*.vmc Canviar el Setup del sistema per llegir inicialment des de launitat de CD/DVD: En apareixer la pantalla d’inici a la nova màquina virtual, premer[ESC] per entrar al programa de gestió del SETUP. Buscar l’opció “BOOT” Seleccionar “Device Boot Priority” (o similar) Amb les tecles + o – situar com a primer dispositiu d’inici el CD/DVD. Salvar la nova configuració de Setup amb F10. Reiniciar l’ordinador amb el CD d’instal.lació del sistemaoperatiu Windows’XP posar a la unitat. L’ordinador virtual es posa en marxa i comença a llegir des del CD elprograma d’instal.lació.
  4. 4. PROCÈS D’INSTAL.LACIÓ DE WINDOWS’XP (2) Instal.lació en pantalla alfanumèrica Tamany del disc: 10 Gb Format del disc: NTFS (mai FAT) NTFS: seguretat a nivell d’arxiu, possibilitat d’assignar drets d’accés alsusuaris. Copiar els fitxers necessaris des des CD al nostre nou disc virtual. Primer reinici del sistema. Continuació de la instal.lació en pantalla gràfica Nom usuari i organització Clau programa (codi 25 digits):GHGPB-682BC-T6M6X-PFB3P-MCDGD Nom de la màquina i contrasenya administrador: L4xpcxx 934316200
  5. 5. PROCÈS D’INSTAL.LACIÓ DE WINDOWS’XP (3) Data i hora. Zona geogràfica. Instal.lació de la xarxa: Configuració típica: Client (lloc de treball) En xarxa pot compartir arxius i dispositius (sense ser servidor,s’entendrà amb els altres ordinadors de la xarxa d’igual a igual). Comunicar amb altres ordinadors amb el protocol (llenguatge decomunicació) més estandar: TCP/IP Membre de domini (xarxa informàtica que disposa de“servidors” que controlen el funcionament de l’entorn): NO formarà part d’un domini. Només serà membre d’un grup detreball. GRUP4x Temps d’espera…
  6. 6. PROCÈS D’INSTAL.LACIÓ DE WINDOWS’XP (4) Temps d’espera… Reinici final del sistema. Ajustament automàtic de la resolució de la pantalla de lamàquina virtual. Ajustaments finals de la instal.lació: Protecció de l’equip amb actualitzacions automàtiques (nosaltres noles activarem, a casa o a l’empresa sí) Connexió a Internet (nosaltres “omitir”) Registre a Microsoft (en el nostre cas “no”; a casa o a l’empresa, si elsoftware és legal, sí) Creació inicial d’usuaris: donar-ne d’alta un de personal. Finalitzar la instal.lació. Posada en marxa de la nova màquina instal.lada.
  7. 7. PROCÈS D’INSTAL.LACIÓ DE WINDOWS’XP (5) Instal.lació de Virtual Machine Additions: Acción / Instal.larVirtual Machine Additions. Reinici de la màquina virtual per integrar els afegits. Alguns “trucs” amb Virtual PC: Veure la màquina virtual a tota pantalla [AltGr]+[Enter] Treure icones d’accés a l’escriptori i canviar el tipus deajustament de la lletra a la pantalla. Tancar la màquina virtual. Instal.lació acabada!

×