S.XVIII

500 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
500
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
16
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

S.XVIII

  1. 1. S.XVIII Anna i Teresa
  2. 2. La MÀQUINA DE VAPOR. El 1701 l'enginyer anglès Thomas Savery dissenya la primera màquina de vapor, que consisteix en dos recipients de coure que s'omplen de forma alternativa amb vapor produït en una caldera. Aquesta màquina s'utilitzava per extreure aigua de les mines. El TERMÒMETRE DE MERCURI. El 1718 el físic alemany Daniel Gabriel Fahrenheit construeix el primer termòmetre amb mercuri en comptes d'alcohol. Utilitzant aquest termòmetre concep l'escala de temperatura que porta el seu nom. L'ESCALA CELSIUS o centígrads. L'astrònom suec Anders Celsius proposa la utilització d'una escala de temperatures en què es divideix en 100 graus l'interval entre els punts de congelació (0 º C) i ebullició de l'aigua (100 º C).
  3. 3. El CONDENSADOR de Leiden. El físic holandès Musschenbroek, de la Universitat de Leiden, i el físic alemany Ewald Georg von Kleist inventen, de forma independent, el que després es coneixeria com l'ampolla de Leiden, un dels condensadors més imples. Està formada per una ampolla de vidre recoberta per dues làmines de paper d'estany, una a l'interior i una altra a l'exterior. Això va succeir al voltant de 1745. L'ESTUDI SOBRE L'ELECTRICITAT. El 1747 Benjamin Franklin realitza experiments sobre l'electricitat. El filòsof, polític i científic nord- americà Benjamin Franklin inicia els seus experiments sobre l'electricitat. El DESCOBRIMENT D’URÀ. El 1779 es descobreix Urà. L'astrònom alemany nacionalitzat britànic William Herschel descobreix un nou planeta, Urà.
  4. 4. El 1785 s'inventa EL TELER MECÀNIC. Cartwright desenvolupa un teler mecànic accionat per una màquina de vapor. Aquest teler juntament amb una altra sèrie d'invents que transformen la indústria tèxtil britànica a finals del segle XVIII marquen l'inici de la Revolució Industrial. La REGULACIÓ DE VELOCITAT DE LA MÀQUINA DE VAPOR. L'inventor i enginyer mecànic escocès James Watt inventa el 1788 el regulador centrífug, un mecanisme de control que regula automàticament la velocitat d'una màquina de vapor. La gran importància d'aquest regulador és que incorpora el principi de retroalimentació que és el concepte bàsic de l'automatització. El 1797, INTRODUCCIÓ DEL SITEMA MÈTRIC DECIMAL. El sistema mètric decimal s'introdueix i adopta legalment a França. La majoria dels països l'incorpora després com a sistema comú de pesos i mesures. Aquest sistema pren el seu nom de la seva unitat de longitud, el metro
  5. 5. El 1797 es descobreix la PEDRA ROSETTA. Prop de la ciutat egípcia de Rosetta l'exèrcit francès troba la pedra basàltica de color negre que va resultar fonamental per desxifrar l'escriptura jeroglífica de l'antic Egipte. Aquesta pedra va ser gravada amb tres inscripcions d'idèntic contingut però amb tres alfabets diferents: el jeroglífic, el demòtic i el grec. El 1800, invenció de la pila elèctrica, la PILA DE VOLTA. El físic italià Alessandro Volta desenvolupa el primer generador de corrent elèctric continu, la pila de Volta, precursor de la bateria elèctrica.

×