La Revolució Industrial

1,712 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,712
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
18
Actions
Shares
0
Downloads
38
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La Revolució Industrial

 1. 2. <ul><li>Pàgina 3: Introducció . </li></ul><ul><li>Pàgines 4 i 5: Invents i avenços relacionats en l’àmbit de l’agricultura. </li></ul><ul><li>Pàgines 6 i 7: Invents i avenços relacionats amb l’indústria tèxtil. </li></ul><ul><li>Pàgines 8 i 9: El ferrocarril. </li></ul><ul><li>Pàgines 10 i 11: Els vaixells moguts amb vapor. </li></ul><ul><li>Pàgines 12 i 13: Els avenços de la indústria siderúrgica. </li></ul><ul><li>Pàgina 14: Bibliografia. </li></ul>
 2. 3. <ul><li>La revolució industrial és un conjunt de canvis econòmics (capitalisme), socials i tecnològics que es van produir inicialment a Gran Bretanya en la segona meitat del segle XVIII. </li></ul><ul><li>Els avenços tècnics (el més important la màquina de vapor), l’explosió demogràfica i els canvis que s’aplicaren a l’agricultura, la indústria i el transport que encapçalaren els sectors tèxtil, el carbó i el ferro van ser els resultats d’aquesta revolució industrial. </li></ul>
 3. 4. Aquest nou model de segadora va ser inventat per Patrick Bell l’any 1881 a Anglaterra. L’estiraven tres animals tiradors, i servia per a recollir l’herba del sembrats un cop ja estava tallada així s’estalviaven molt temps de la recollida. El sistema Norfolk el va inventar Norfolk al segle XVIII, al Regne Unit. I consistia en un sistema de conreu que no necessitava deixar una part de la terra en guaret i per tant produïa més tipus de producte a la vegada i en més quantitat.
 4. 5. La sembradora va ser un invent, d’un inventor del Regne Unit anomenat Tull. Se la va inventar a mitjans del segle XVIII i servia per a sembrar el terra( posar les llavors)d’una manera més ràpida i eficaç amb menys esforç ja que l’estiraven dos animals. L’arada rotherham que és va inventar el inventor anglès Rotherham inventada a mitjans del segle XVIII, substituïa l’antiga arada romana. Servia per a aixecar la terra per a que és poques oxigenar abans de tornar-la a sembrar l'estirava de un a dos animals.
 5. 6. El teler és la maquina que elabora el teixit , entrellaçant els fils de l’ordit amb els de la trama. El pas del teler manual al mecànic fou obra d’Edmund Cartwright l’any 1785.Es movia amb una màquina de vapor. Màquina per a teixir punt. Treballar amb agulles col·locades en les ranures en d’una fontura, per dintre de les quals poden lliscar successivament impulsades per unes lleves, va ser inventada per Francesc Bonet Dalmau. Es movia amb la màquina de vapor .
 6. 7. Indianes : Nom genèric dels teixits de cotó estampats per una sola cara en un color o més colors . Les primeres estampacions lioneses per a fer les indianes és van inventar a Catalunya l’any 1790. La Spinning Jennny fou una màquina de filar moguda amb l’energia de la màquina de vapor. Va ser inventada per l’anglès James Hargreaves el 1617. Fou una de les primeres innovacions de la revolució industrial.
 7. 8. La locomotora és va construir com a mitjà de transport ,on s’hi podien ficar matèries primeres per a portar-les de l’exterior del país a l’interior per a dur-les a les fàbriques. Utilitzava l’energia de la combustió del vapor i va ser inventada al 1804 per Richard Trevitchick. Els carrils era per on passaven els ferrocarrils és van construir al mateix temps que aquestos, al principi del segle XIX i estaven construïts de ferro i recoberts de dins amb grava, per a evitar possibles descarrilaments d’aquest.
 8. 9. Un cop és va inventar la locomotora el següent invent relacionat amb aquesta va ser els vagó de mercaderies que transportava primeres matèries com carbó, fusta o ferro a les fàbriques. La primera locomotora duia 3 vagons de mercaderies . Els vagons de mercaderies van ser inventats al 1820 per Richard Trevithick. Al 1825 desprès que l’invent de l ferrocarril fos tot un èxit George Stephenson va inagurar la primera línea de ferrocarril oberta a viatgers. Aquella línea estava formada per una locomotora i uns quants vagons de passatgers, és movia amb l’energia del carbó.
 9. 10. El vaixell de vapor es va inventar l’any 1807 per Robert Fulton. Com a millorar de la xarxa de transport fluvial als Estats Units. Més tard és van inventar tres tipus de vaixells de vapor els de mercaderies, els de passatgers i finalment els bucs de guerra. El primer vaixell de vapor que es va inventar era de mercaderies, el va inventar Bell, que va aconseguir que el seu vaixell de vapor de mercaderies creues l’oceà atlàntic l’any 1812 sortint d’Anglaterra.
 10. 11. El segon tipus de vaixell que és va inventar així també com en el ferrocarril va ser el vaixell de vapor per a passatgers inventat a Anglaterra a principis del segle XIX. D’aquest tipus de vaixell cal destacar el famós vaixell Titànic que era capaç de transportar més de 2.200 persones. Utilitzava l’energia del carbó i tenia 29 calderes. El tercer tipus de vaixell de vapor que existia estava destinat a les guerres, era anomenat com buc de guerra i és van començar a construir a principis del segle XIX a Anglaterra.
 11. 12. El forn de cup o forn alt fou inventat per Abraham Darby a mitjançant del segle XVIII a Anglaterra. Utilitzava l’escalfor que desprenia el carbó per a fundí el ferro i a continuació és podien fer aliatges i donar-li forma al metall. La pudelació era un procediment metal·lúrgic que consistia en obtenir ferro industrial amb poc concentració de carboni. Fou inventat l’any 1784 per l’anglès cort.
 12. 13. El forn d’injecció d’aire calent, convertia el ferro en acer , un material dur i flexible, ideal per a construir tot tipus de màquines i eines. Fou inventat l’any 1829 per l’anglès Neilson. Utilitza el carbó com a font d’energia. El convertidor Bessemer , era un mètode de fabricació de l’ acer per l’oxidació del ferro fos . El convertidor té forma de bóta amb uns quants orificis a la part inferior per on passa l’aire. Utilitza com a font d’energia el carbó i el va inventar Bessemer per mitjans del segle XIX.
 13. 14. <ul><li>http://ca.wikipedia.org </li></ul><ul><li>Llibre de socials: Ciències socials, geografia i història; de 4t ESO editorial Barcanova. </li></ul><ul><li>Diccionari enciclopèdia Larousse. </li></ul><ul><li>Enciclopèdia catalana. </li></ul><ul><li>Espaibarcanova.cat </li></ul>

×