Antiguitat

609 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
609
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
21
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Antiguitat

  1. 1. Antiguitat Anna i Teresa
  2. 2. La PRIMERA PRESA es construeix a Egipte i es fa amb la intenció de desviar el llit del Nil i proporcionar més terreny a la ciutat de Memphis això succeeix al voltant de 4.000 anys ac LA RODA . A 3.500 a.C. Invenció de la roda. Es construeixen les primeres rodes a l'antiga Mesopotàmia. L‘ABAC :Instrument utilitzat per realitzar càlculs aritmètics. Sol consistir en un tauler o quadre amb filferros o solcs paral·lels entre si en què es mouen boles o comptes PI, lletra grega (π) usada en matemàtiques com el símbol del quocient entre la longitud de la circumferència i el seu diàmetre. El matemàtic grec Arquimedes va afirmar correctament que el valor de π es troba entre 3 1 / 7 i 3 10/71. El símbol π va ser usat per primera vegada per representar aquesta raó el 1706 pel matemàtic anglès William Jones.
  3. 3. El 500 a.C. Es descobreix el TEOREMA DE PITÀGORES. Els pitagòrics descobreixen el teorema de la hipotenusa, conegut com TEOREMA DE PITÀGORES, que estableix que el quadrat de la hipotenusa d'un triangle rectangle és igual a la suma dels quadrats dels altres dos costats. Eratòstenes (284-192 aC), matemàtic, astrònom, geògraf, filòsof i poeta grec. Va dur a terme la MESURAMENT DE LA CIRCUNFRENCIA TERRSTRE amb una precisió extraordinària en determinar, a través de l'astronomia, la diferència de latitud entre les ciutats de Siena (Assuan) i Alexandria, a Egipte.
  4. 4. El 215 a.C. Arquimedes descobreix la llei de la hidrostàtica. Conegut com PRINCIPI D'ARQUÍMEDES, una llei física que estableix que tot cos submergit en un fluid experimenta una força cap amunt igual al pes del volum de líquid desplaçat per aquest cos. El 150 a.C. els romans van inventar l‘ARGAMASSA. Els romans van descobrir un ciment natural que, combinat amb algunes substàncies inerts (sorra i pedres de mida petita), es coneix com argamassa. Entorn l'any 50 aC els maies utilitzen un SÍMBOL PER AL ZERO. Els maies descobreixen i utilitzen el zero en els seus càlculs astronòmics. Utilitzen un petit oval amb un arc inscrit per representar-lo. L'any 132 d.C. el filòsof xinès Chang Heng va inventar el SISMÒGRAF. Consistia en un atuell de bronze amb sis boles en equilibri en les boques de sis dracs situats al voltant del vas. Si una o més boles queia de la boca dels dracs se sabia que hi havia hagut un moviment de caràcter sísmic.
  5. 5. TEORIA GEOCÈNTRICA. L'astrònom i matemàtic grec Claudi Ptolomeu planteja un model de l'Univers amb la Terra al centre. En el seu model, acceptat durant diversos segles, la Terra roman estacionària mentre els planetes, la Lluna i el Sol descriuen òrbites al seu voltant. Això succeïa entorn l’any 140. Cap a l'any 1040, els xinesos utilitzen la pólvora Els xinesos utilitzen la PÓLVORA en la fabricació dels focs artificials. És el primer explosiu conegut i la seva fórmula apareix més tard en els escrits del monjo anglès Roger Bacon. Les XIFRES ARÀBIGUES s'introdueixen a Europa. El matemàtic italià Leonardo Fibonacci, també anomenat Leonardo Pisano, introdueix els números aràbics a Europa. Això passa entorn de l'any 1200.
  6. 6. APARICIÓ DE LES ARMES DE FOC. Cap el 1250 les primeres armes de foc van aparèixer a la Xina, gràcies al coneixement de l'ús de la pólvora, a mitjans del segle XIII. TEORIA HELIOCÈNTRICA. L'any 1.543 l'astrònom polonès Nicolau Copèrnic revoluciona la ciència al postular que la Terra i els altres planetes giren al voltant d'un Sol estacionari. La seva teoria heliocèntrica entrava en directa contradicció amb el concepte de Tolomeu, segons el qual el Sol i els planetes giraven al voltant d'una Terra fixa. DESCRIPCIÓ DEL SISTEMA CIRCULATIRIO PULMONAR. El 1553 Servet descriu el sistema circulatori pulmonar. Es publica el llibre "La restauració del cristianisme" escrit per Miguel Servet, en el qual es descriu la circulació sanguínia pulmonar.
  7. 7. El 1590 es desenvolupa el PRIMER MICROSCOPI COMPOST. El fabricant de lents holandès Zacharias Janssen inventa el microscopi compost, que en disposar de dos lents, permet ampliar més els objectes, tot i que encara s'obtenen imatges borroses

×