S.XVII

375 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
375
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
17
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

S.XVII

  1. 1. S.VII Anna i Teresa
  2. 2. El PRIMER TELESCOPI. S'inventa el telescopi a Holanda. Entorn de l'any 1.608 , però encara es discuteix la identitat del veritable inventor, normalment se li atribueix al fabricant de lents holandès Hans Lippershey. OBSERVACIÓ DELS CRÀTERS DE LA LLUNA. Galileu és el primer a utilitzar els telescopis en astronomia. Durant 1.609 el físic i astrònom italià Galileu utilitza el telescopi per a l'observació i descobriment de muntanyes i cràters a la Lluna, les fases de Venus i els quatre satèl lits majors de Júpiter. Entre els anys 1.618-1.621 són descrites les òrbites planetàries. El 1621 Kepler descriu les òrbites planetàries. L'astrònom alemany Johannes Kepler publica tots els seus descobriments, incloses les lleis dels moviments dels planetes.
  3. 3. La CIRCULACIÓ DE LA SANG. El 1628 el metge i anatomista anglès William Harvey publica "Assaig anatòmic sobre el moviment del cor i la sang en els animals", oferint una descripció precisa sobre el funcionament de l'aparell circulatori. La MÀQUINA DE CALCULAR DE PASCAL. El 1642 Pascal inventa una màquina de calcular. El matemàtic francès Blaise Pascal inventa la primera màquina de calcular mecànica, un precursor de l'ordinador digital, que utilitzava una sèrie de rodes de deu dents en què cada un dels dents representava un dígit del 0 al 9. Les rodes estaven connectades de manera que es podien sumar nombres fent avançar el nombre de dents correcte. L’invenció del BARÒMETRE. El 1643, Evangelista Torricelli inventa el baròmetre. El matemàtic i físic italià Evangelista Torricelli descobreix l'existència de la pressió atmosfèrica i inventa el baròmetre de mercuri.
  4. 4. El 1647 s'estableix el PRINCIPI DE PASCAL. El matemàtic i filòsof francès Blaise Pascal formula un principi físic que té aplicacions molt importants en hidràulica. Aquest principi estableix que la pressió aplicada en un punt d'un fluid es transmet amb la mateixa intensitat a cada punt d'aquest. DEMOSTRACIÓ DE LA PRESSIÓ ATMOSFÈRICA. El físic alemany Otto von Guericke demostra l'existència de la pressió atmosfèrica amb l'experiment de les dues semiesferes. Dos semiesferes de bronze estaven encaixats i amb una bomba s'extreia l'aire de l'esfera resultant; dos tirs de vuit cavalls no van poder separar les dues meitats, però quan es va introduir aire a l'interior de l'esfera dels hemisferis es van desprendre
  5. 5. El PRIMER TELESCOPI REFLECTOR. El 1669 el físic i matemàtic anglès Isaac Newton construeix el primer telescopi reflector. Aquest telescopi utilitza un mirall corb per enfocar la llum. La llum d'objectes llunyans com les estrelles entra al tub del telescopi en raigs paral·lels, que es reflecteixen en el mirall còncau cap a un mirall pla diagonal La VELOCITAT DE LA LLUM. El 1676 l'astrònom danès Olaus Roemer mesura per primera vegada la velocitat de la llum, basant-se en unes observacions dels eclipsis dels satèl·lits de Júpiter. La FORMULACIÓ DE LA GRAVITACIÓ UNIVERSAL. A 1687, el matemàtic i físic britànic Isaac Newton formula les lleis del moviment i dedueix a partir d'elles la llei de la gravitació universal. Publica la seva teoria en "Principis matemàtics de la filosofia natural".

×