PRAJURIT WIRABRAJA

KELOMPOK 2
XII IPS 2
Aggota :
Hamami Raharjo/08
Larasati Luthfi Priyanta/18
Luthfi Rahmawati Nur Hasan...
PRAJURIT WIRABRAJA
 Prajurit Wirabraja utawi saget dipunsebat Perajurit Lombok Abang amargi ngagem
tudhung abrit lan bent...
Seragam Abdi Dalem Perajurit Wirabraja menika wonten tiga inggih menika :
1. Pangkat Panji utawi Perwira
2. Pangkat Bekel ...
1. Pangkat Panji
Bentenipun inggih menika wonten hiasan/ renda/ bordiran emas ingkang langkung
kathah menawi pangkatipun l...
Prajurit Wirabraja
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Prajurit Wirabraja

453 views

Published on

prajurit wirabraja

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
453
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Prajurit Wirabraja

  1. 1. PRAJURIT WIRABRAJA KELOMPOK 2 XII IPS 2 Aggota : Hamami Raharjo/08 Larasati Luthfi Priyanta/18 Luthfi Rahmawati Nur Hasanah/20
  2. 2. PRAJURIT WIRABRAJA  Prajurit Wirabraja utawi saget dipunsebat Perajurit Lombok Abang amargi ngagem tudhung abrit lan bentukipun kados lombok abrit.  Wirabraja miterat basa asalipun saking wira ateges wantun lan braja ateges lincip. Miterat filosofis wirabraja maknanipun inggih menika prajurit ingkang langkung wantun nalika nlgawan musuh lan awas mripat lan kupinge. Kukuh nalika mbela kebecikan lan mboten gampang nyerah nalika musuh nyerang.  Nalika perang, prajurit wirabraja wonten ing ngajeng dados pioner kangge abdi dalem prajurit sanesipun.
  3. 3. Seragam Abdi Dalem Perajurit Wirabraja menika wonten tiga inggih menika : 1. Pangkat Panji utawi Perwira 2. Pangkat Bekel utawi Bantara 3. Pangkat Jajar utawi Perajurit
  4. 4. 1. Pangkat Panji Bentenipun inggih menika wonten hiasan/ renda/ bordiran emas ingkang langkung kathah menawi pangkatipun langkung inggil. Udheng utawi Iket nginakaken Batik motifipun Hima Krendha lan Lonthong utawi Sabuk diagem ing mblebet. 2. Pangkat Bekel Mboten wonten aksesoris renda atau bordiran emas. Anamung kangge Udheng lan Lonthong kadosta Pangkat Panji inggih menika nginaaken Batik. Udhengipun nginakaken Batik motif Hima Krendha lan Lonthong nginakaken Batik motif Cinde. Busana menika kangge prajurit ingkang mbeto tombak (tanpo tas alit lan bedhil kejawi pangkatipun Jajar). 3. Pangkat Jajar Mboten wonten aksesoris renda atau bordiran emas. Udheng ingkang werninipun Ungu polos lan Lonthong werninipun abritpolos. Wonten tambahan tas alit kangge wadah peluru. Sragam niki dingge kagem sedaya prajurit tombak lan bedhil kejawi ingkang pangkatipun Bekel (2 prajurit). Perkampungan Prajurit Kraton Ngayogyakrta Hadiningrat dipapanaken wonten papan ingkang sampun disediyaaken. Prajurit Wirabraja wisma nipun dipindah lan dipapanaken wonten sebelah kulon bagian ler saking benteng kraton. Papan prajurit Wirabraja ngantos sepriki taksih wonten trep kaiyan nami desanipun. Desa Prajurit Wirabraja kasebat Wirabrajan. Sumber: http://begawanariyanta.wordpress.com/2012/08/26/penataan-barisan-abdi-dalem-perajuritwirabraja/ http://pamitra.blogspot.com/2013/10/prajurit-kraton-yogyakarta.htm

×