ENERGIES
RENOVABLES
Andrea Martínez - 6º
INDEX
● 1. TIPUS D’ENERGIES.
-Definicions d’energia i fonts d’energia.
-Energies no renovables.
-Energies renovables.
● 2....
1. TIPUS D’ENERGIES
L’energia es una magnitud física que associem amb la capacitat que tenen els cossos per
a produir treb...
2. ENERGIES RENOVABLES
● Energia geotèrmica es aquella energia que pot ser obtinguda per l’home
mitjançant l’aprofitament ...
● Energia solar és una font de vida i origen de la majoria de les altres formes
d’energia a la terra.L’energia solar pot t...
● Energia eòlica és l’energia obtinguda per la força del vent, és a dir, mitjançant
la utilització de l’energia cinètica g...
● Energia biomassa és un tipus d’energia renovable procedent de l’aprofitament de
la matèria orgànica i inorgànica formada...
● Energia hidràulica és una energia renovable que prové de l’aprofitament de
l’energia mecànica de la caiguda de l’aigua.
● Energia mareomotriu és la que resulta d’aprofitar les marees, és a dir, la
diferència d’altura mitjana de la Terra i la ...
3. AVANTATGES I DESAVANTATGES DE L’US D’ENERGIES
RENOVABLES
Avantatges:
-Són respetuoses amb el medi ambient, no contamine...
Desavantatges:
-L’inconvenient de les energies alternatives és que encara són molt cares.
-El seu impacte visual, perque r...
D’on he tret la informació? I les fotos?
Informació
Agència Valenciana de l’ Energía
Viquipedia
Ecologismo
Fotos
Agencia V...
Per què he elegit aquest tema?
Este tema es molt interesant, pense que el planeta no l’estem cuidant molt i és
l’hora de f...
Treball energiesrenovables 2
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Treball energiesrenovables 2

1,199 views
1,063 views

Published on

Published in: Technology, Business
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,199
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Treball energiesrenovables 2

 1. 1. ENERGIES RENOVABLES Andrea Martínez - 6º
 2. 2. INDEX ● 1. TIPUS D’ENERGIES. -Definicions d’energia i fonts d’energia. -Energies no renovables. -Energies renovables. ● 2. ENERGIES RENOVABLES. -Energia geotèrmica. -Energia solar. -Energia eòlica. -Energia biomassa. -Energia hidràulica. -Energia mareomotriu. ● 3. AVANTATGES I DESAVANTATGES DE L’US D’ENERGIES RENOVABLES.
 3. 3. 1. TIPUS D’ENERGIES L’energia es una magnitud física que associem amb la capacitat que tenen els cossos per a produir treball mecànic, emetre llum, generar calor, etc.. Font de energia és qualsevol fenomen natural, artificial o jaciment que pot subministrar-nos energia. Hi ha dues tipus d’energia: -Energies no renovables són aquelles fonts d’energia que existixen en una quantitat limitada. ● Petroli ● Carbó ● Gas natural ● Nuclear -Energies renovables són una série de fonts d’energia que en teoria no s’esgotarien amb el pas del temps. ● Energia geotèrmica ● Energia solar ● Energia eòlica ● Energia biomassa ● Energia hidràulica ● Energia mareomotriu
 4. 4. 2. ENERGIES RENOVABLES ● Energia geotèrmica es aquella energia que pot ser obtinguda per l’home mitjançant l’aprofitament de la calor de l’interior de la Terra.
 5. 5. ● Energia solar és una font de vida i origen de la majoria de les altres formes d’energia a la terra.L’energia solar pot transformar-se en energia tèrmica, i utilitzant panells fotovoltaics la llum pot transformar-se en energia elèctrica.
 6. 6. ● Energia eòlica és l’energia obtinguda per la força del vent, és a dir, mitjançant la utilització de l’energia cinètica generada pels corrents de l’aire.En l’actualitat s’utilitza per a moure aerogeneradors que són molins que mouen un generador que produex energia elèctrica.
 7. 7. ● Energia biomassa és un tipus d’energia renovable procedent de l’aprofitament de la matèria orgànica i inorgànica formada en algun procés biològic o mecànic.
 8. 8. ● Energia hidràulica és una energia renovable que prové de l’aprofitament de l’energia mecànica de la caiguda de l’aigua.
 9. 9. ● Energia mareomotriu és la que resulta d’aprofitar les marees, és a dir, la diferència d’altura mitjana de la Terra i la Lluna.
 10. 10. 3. AVANTATGES I DESAVANTATGES DE L’US D’ENERGIES RENOVABLES Avantatges: -Són respetuoses amb el medi ambient, no contaminen i representen l’alternativa d’energia més neta fins al moment. -Abundància de les fonts -Menor cost de les fonts -Desenvolupa la indústria i l’economia de la regió on s’instal.la. -Genera gran quantitat de llocs de treball.
 11. 11. Desavantatges: -L’inconvenient de les energies alternatives és que encara són molt cares. -El seu impacte visual, perque requereixen grans superficies (solar, eòlica, hidràulica) -Problemes ecològics: Poden generar problemes a la fauna o flora que habita prop d’aquella zona. -La disponibilitat pot ser un problema actual, no sempre se disposa d’elles i s’ha d’esperar que hi haja prou emmagatzematge. -Dificultats en la distribució: El lloc on cal instal·lar la planta productora d’energia es troba lluny de la xarxa elèctrica. -Irregular distribució geogràfica- no tots els països i regions disposen de recursos.
 12. 12. D’on he tret la informació? I les fotos? Informació Agència Valenciana de l’ Energía Viquipedia Ecologismo Fotos Agencia Valenciana de l’energía Sfe Solar Erenovable Un blog verde Energia de las mareas
 13. 13. Per què he elegit aquest tema? Este tema es molt interesant, pense que el planeta no l’estem cuidant molt i és l’hora de fer-ho. I una forma de fe-ho es utilitzant les energies renovables que no contaminen i son inesgotables.

×