Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

El Ós del Sol

678 views

Published on

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

El Ós del Sol

  1. 1. EL 0S DEL SOLTreball fet per Santiago i Diego
  2. 2. 1.NOM:Ós del sol o també denominat os Malai i el seu nom científic esHelaractos Malayanus el os Malai recibeix noms curiosos en altresidiomes , per exemple el Malaio , en el que se coneix com “Basindonan Tenggil”el que li agrada assentar-se d’alt “.En Francés es diu“ours des cocoiters “(“os dels cocoters “)per la seua afició als cocs ,mentre que en Anglés s’apoda Sun Bear,”os del Sol”.2.A QUI GRUP PERTANY?:El seu grup es el dels mamífers vertebrats .3.FAMÍLIA:Es de la família dels Ursidaes.4.RESPIRACIÓ (tipus d’òrgans):La seua respiració es pulmonar i tenen els mateixos òrgans quenosaltres.5.ON VIUEN (paisatge , zona i mapes):Els òssos Malais poden trobar-se al sud-est D’Àsia de Myanmar iTailàndia fins a Malàsia , Sumatra i Borneu.L’os Malai viu a la següent zona del mapa.
  3. 3. 6.ALIMENTACIÓ:Son Omnívors s’alimenten de mel , nèctar de flors , fruits , llavors ,baies , aus , petites termites i petits Mamífers .La seua tècnica de caça es: quan la seua presa està distreta , ataca.7.COM ES PER FORA , PES I TALLA:Té unes ungles molt grans , i el seu nas també lo es .Es de color negre , té el cap molt gran i les orelles xicotetes .La seua alça corporal es de 100-140 centímetres ; les femellespesen 30-35 kg mentre els mascles arriben als 65 kg .8.REPRODUCCIÓ I GESTACIÓ:-Embaràs:Les femelles donen a llum entre 1 i 3 cadells desprésd’un període de gestació de 96 dies.
  4. 4. 9.ANYS DE VIDA:Viuen entre 15 a 30 anys .10.SITUACIÓ ACTUAL:L´habitat del óssos Malais s’està tornant cada vegada mésrestringit, sovint busca menjar en les zones agrícoles, no obstantson caçats per la seua vesícula i potes que són utilitzades en lamedicina tradicional Xina. L’os malai està en perill d’extinció.11.CURIOSITATS: ●La seua altura es de apenes 1’2 metres en posició erguida en el cas dels mascles , les femelles són més baixes . ●El pes de les femelles és de entre 20 i 40 kg , mentre que els mascles ronden entre els 30 i 60 kg . ●A més a més del tamany , els ossos Malais és diferencia fàcilment de altres espècies de ossos per la seua forma allargada , orelles menudes , cua quasi inexistent (amb apenes 3 cm , resulta difícil vore-la a certa distància) potes i coll proporcionalment més llargs . ●El mant de cabell és curtet i negre excepte en el nas , ulls i pit, on varia entre el groc i el ataronjat . ●Les plantes dels seus peus estan nues , i per davant d’elles destaquen les forts , llargues i ganxudes urpes dels seus dits , especialment els anteriors .Esta característica permet als ossos Malais trepar als arbres més alts , on s’alimenten de fruits , sobre tot dels cocos que parteixen sense dificultat ,gràcies a les seues poderoses mandíbules . ●Usa preferiblement el sentit del olfacte per a trobar el menjar , mentre la seua vista és pobre. ●Los ossos Malais s’anomenen així per la taca en el pit , que la llegenda diu que representa al sol naixent.

×