Energies norenovables
Que és lenergiaLenergia és un sistema que és pot fer servir per a treballs útils: la llum,el calor o altres utilitats.Lene...
Petroli  El petroli es produeix per la  transformació dels àcids grassosos del  querogen que es transformen en  hi...
Gas natural   El gas natural és una font denergia   fòssil que, com el carbó o el petroli,   està constituïda per un...
Carbó El carbó és una roca sedimentària dorigen orgànic, de color negre o marró fosc. Es fa servir principalment com a...
Reaccions Químiques     Una reacció química és un procés que     implica un canvi en lestructura     electròni...
Reaccions Químiques     Una reacció química és un procés que     implica un canvi en lestructura     electròni...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Treball de les energies no renovables !

1,327 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,327
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
272
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Treball de les energies no renovables !

 1. 1. Energies norenovables
 2. 2. Que és lenergiaLenergia és un sistema que és pot fer servir per a treballs útils: la llum,el calor o altres utilitats.Lenergia no renovable o energia exhaurible és aquella font denergiaque una vegada exhaurida no es podrà o serà molt costós i difícil tornara ser aconseguida.Fa referència a lescala de vida humana, ja que processos comlacumulació de carboni han tardat fins cinc-cents milions danys.Es basa en general en el consum de combustibles.Les energies no renovables més conegudes són:El petroli, el gas natural,el carbó i les reaccions químiques.
 3. 3. Petroli El petroli es produeix per la transformació dels àcids grassosos del querogen que es transformen en hidrocarburs pensants i que després dun procés de maduració es trenquen i originen hidrocarburgs líquids i gasosos. El petroli és una substancia que pòt estar sense oxigen.La descomposició de la materia orànica a certa temperatura alta és converteix en petroli.(Els jaciments de petroli són construïts sobre una roca impermeable)
 4. 4. Gas natural El gas natural és una font denergia fòssil que, com el carbó o el petroli, està constituïda per una barreja dhidrocarburs, unes molècules formades per àtoms de carboni i hidrogen. El seu poder calorífic varia molt segons la seva composició, però els més elevats es troben entre les 8.500 i les 10.200 quilocalories per metre cúbic de gas natural. El gas natural és una barreja combustible amb molts gassos de gran poder calorífic, formada en les entranyes de la terra en el procés evolutiu de centenars de milers danys. El principal component de la barreja del gas natural és el metà.
 5. 5. Carbó El carbó és una roca sedimentària dorigen orgànic, de color negre o marró fosc. Es fa servir principalment com a combustible fòssil pel seu elevat poder calorífic gràcies a que té un contingut majoritari de carboni. Els carbons és poden classificar pel percentatge en el carboni que contenen, que està relacionat amb el percentatge dhumitat i dimpureses , i així els homes distingeixen entre: troba, lignit, hulla i antyracita. Lantracologia és lestudi dels carbons vegetals.
 6. 6. Reaccions Químiques Una reacció química és un procés que implica un canvi en lestructura electrònica duna o de diverses molècules, mitjançant el trencament i formació denllaços químics. Per exemple, diverses molècules poden reaccionar per formar-ne una altra (o diverses de diferents), o bé una sola molècula es pot descompondre en daltres de més petites, o canviar la seva estructura interna. Sanomenen reactius, a les molècules que reaccionen, i productes, a les que sobtenen com a resultat de la reacció.
 7. 7. Reaccions Químiques Una reacció química és un procés que implica un canvi en lestructura electrònica duna o de diverses molècules, mitjançant el trencament i formació denllaços químics. Per exemple, diverses molècules poden reaccionar per formar-ne una altra (o diverses de diferents), o bé una sola molècula es pot descompondre en daltres de més petites, o canviar la seva estructura interna. Sanomenen reactius, a les molècules que reaccionen, i productes, a les que sobtenen com a resultat de la reacció.

×