SlideShare a Scribd company logo
PRACTICE TEST IN LET BIOLOGY
1. Where do producers obtain their energy?
A. From other producers
B. From the consumers
C. From the decomposers
D. From the sun
2. Why do you experience not seeing things clearly for some seconds when
you enter suddenly a well-lighted room after coming from a dark room,
you?
A. The pupils are not adapted to the dark
B. The eyes are adapted to the light only
C. The pupils are not dilated yet
D. Light had caused temporary blindness
3. What term is used to describe the ability to maintain a constant internal
environment?
A. Metabolism
B. Growth and development
C. Homeostasis
D. Thermoregulation
4. What is the most common cause of cardiovascular disease?
A. Fatty deposits in the arteries
B. Inadequate supply of red blood cells
C. Lack of sodium in the diet
D. Increased heartbeat
5. Which is the smallest unit of life that can survive and reproduce on its own?
A. Cell
B. Organ
C. Tissues
D. Population
6. Which region of a vertebrate forebrain is considered with the neutral-
endocrine control of visceral activities?
A. Cerebellum
B. Thalamus
C. Hypothalamus
D. Pituitary
7. Which of the following is the building block carbohydrate?
A. Amino acid
B. Nucleotide
C. Fatty acid
D. Monosaccharide
8. Why it is necessary men have more red blood cells per cubic millimeter of
blood than women?
A. Man does strenuous activities and need more energy
B. They have bigger physique and need more blood
C. Man waste more blood cells and need extra
D. They are more prone to anemia disorders
9. Which of the following is the building block of protein?
A. Amino acid
B. Nucleotide
C. Fatty acid
D. Monosaccharide
10.Where does protein synthesis take place?
A. Ribosomes
B. Lysosomes
C. Endoplasmic reticulum
D. Golgi bodies
11.Why are our lips “redder” than our palm?
A. There is increased blood flow in the lips
B. Lips are heavily keratinized
C. Lip epidermis is thinner
D. Many blood vessels are located around the lips
12.Which of the following cannot be found in prokaryotes?
A. Cytoplasm
B. Plasma membrane
C. Membrane-bound nucleus
D. DNA
13.What do we call mutation that is brought about by the earth natural
radioactivity?
A. Continuous
B. Induced
C. Lysosomes
D. Chloroplast
14.Which of the following organelles produces turbo pressure against cell wall
and mainly acts as water reservoir
A. Plastids
B. Vacuole
C. Lysosomes
D. Chloroplast
15.What is the branch crobial organisms is used in the creation of genetically
modified organisms?
A. Pseudomonas vulgaris
B. Bacillus thuringensis
C. Agro bacterium tumafaciens
D. Escherichia coli
16.What is the branch of zoology that is devoted to the study of fish?
A. Helmintology
B. Ichthyology
C. Chondrichthyes
D. Ornithology
17.The process involved in the production of mRNA using DNA as template is
termed _______?
A. Transcription
B. Replication
C. Gene manipulation
D. Reverse transcription
18.What is the most abundant inorganic compound in the protoplasm?
A. Fluid
B. Blood
C. Plasma
D. Water
19.Which is the riches type of tropical rain forest in the Philippines?
A. Molave forest
B. Dipterocarp forest
C. Mangrove forest
D. Pine forest
20.What muscie is described as involuntary, not striated, and have a single
nucleus?
A. Smooth
B. Skeletal
C. Cardiac
D. Connective
21.We feel warmer just before it rains because __________.
A. Heat is released by the evaporation of water
B. The clouds prevent heat from escaping the earth
C. There is an increased relative humidity
D. Heat is released by the condensation of water vapor
22.Which of the following is not considered as a reproductive cell?
A. Gamete
B. Somatic cell
C. Egg cell
D. Sperm cell
23.The cell wall of plant is made of _______.
A. Lipids
B. Cellulose
C. Protein
D. Cell membrane
24.Which of the following is the correct sequence of the level of organization
from lowest to highest?
A. Cells-system-organs-tissues
B. System-organs-tissues-cells
C. Cells-tissues-organs-system
D. Tissues-systems-cells-organs
25.At metaphase of the meiotic division, the chromosomes are attached to the
spindle fibers as ________.
A. Double chromatids
B. Non-homologous pairs
C. Single chromatid strands
D. A tetrad of four chromatids
26.Which of the following is an example of behavioral adaption?
A. Thick green stems of the cactus plant
B. Thick fur of the bear
C. Shedding leaves during summer
D. Presence of cuticle on the upper surface of the leaves
27.The bipolar nature of the cell membrane is due to _______.
A. Presence of carries
B. Presence of
C. Phospholipids bilayer
D. Integral proteins
28.Which of the following is made up of diploid number of cells?
A. Zygote
B. Sperm cell
C. Egg cell
D. Both B and C
29.Which plant has underground stem modified for reproduction?
A. Ginger
B. Camote
C. Tubers
D. Strawberry
30.Which of the following structures serve as a passageway of food and air?
A. Epiglottis
B. Trachea
C. Pharynx
D. Larynx
31.Which kind of relationship is exhibited by algae and fungi in lichen?
A. Commensalism
B. Parasitism
C. Symbiosis
D. Competition
32.What do you call the finger-like folds on the inner linings of the small
intestine?
A. Villi
B. Appendix
C. Rugae
D. Cecum
33.Aside from ADP, what else is the end production of the dark-reaction phase
of ohotosynthesis?
A. Carbon dioxide
B. Surag
C. Carbon
D. Starch
34.What is that flap-like structure that prevents the food from going the
wrong way during swallowing?
A. Epiglottis
B. Larynx
C. Esophagus
D. Pharynx
35.Which pigment is dominant in red algae?
A. Phycocyanin
B. Fucoxanthin
C. Chlorophyll
D. Pharynx
36.What is the membrane that surrounds the lungs?
A. Pleura
B. Meninges
C. Peritoneum
D. Pericardium
37.What is that 3-carbon sugar formed during the dark reaction phase of the
photosynthesis?
A. ADP
B. NADPH
C. ATP
D. PGAL
38.What is the product of carbohydrate digestion?
A. Fatty acid
B. Glucose
C. Amino acid
D. Nucleic acid
39.What process is responsible for the upward movement of the water in very
tall trees?
A. Osmosis
B. Capillary action
C. Turgor pressure
D. Transpiration
40.What is the enzyme in the mouth that breaks starch to maltose?
A. Peptidase
B. Ptyalin
C. Pepsin
D. Maltase
41.What do you call the types of symmetry where the body parts are paired on
either side of the body?
A. Dorsal
B. Bilateral
C. Radial
D. Ventral
42.Which is considered as the respiratory center of the brain?
A. Cerebellum
B. Medulla oblongata
C. Cerebrum
D. Thalamus
43.Which stage of incomplete metamorphism is undergone by grasshopper?
A. Nymph, pupa, adult
B. Egg, larva, pupa, adult
C. Egg, nymph, adult
D. Egg, pupa, adult
44.Which of the following is NOT part of the thoracic cage?
A. Clavicle
B. Ribs
C. Costal cartilages
D. Sternum
45.Where does the toxin substance secreted by bees and ants through their
sting originate?
A. Silk glands
B. Intestines
C. Rectal glands
D. Salivary glands
46.What is the longest bone in the body?
A. Humerus
B. Ferum
C. Tibia-fibula
D. Clavicle
47.Which cause our bones to turn brittle and easily break?
A. Turning into muscle tissues
B. Increase in flexibility
C. Turbidity decrease
D. Removal of collagen
48.How many bones does an adult human body has?
A. 201
B. 200
C. 217
D. 206
49.What do you call automatic responses to an external stimulus?
A. Reflex
B. Instinct
C. Impulse
D. All of these
50.What structure provides flexible support and protection to the spinal cord?
A. Skull
B. Ribs
C. Vertebral column
D. Sternum
51.Which hormone is insufficient in cretinism?
A. Glucagon
B. Adrenalin
C. Insulin
D. Thyroxine
52.Which of the following is both endocrine and an exocrine gland?
A. Gastric glands
B. Thyroid glands
C. Pituitary glands
D. Pancreas
53.What organ is controlled by the automatic nervous system?
A. Skeletal
B. Muscles
C. Heart
D. Both A and B
54.What do you call food in a semi-liquid form, partially digested and mixed
with hydrochloric acid?
A. Gastric secretion
B. Gastric fluid
C. Mucosa
D. Chime
55.Which is considered the master gland due to its influence on the activity of
all the other glands?
A. Thyroid
B. Adrenal
C. Pituitary
D. Parathyroid
56.Which part of the brain is responsible for intelligence, memory and learned
behavior?
A. Cerebellum
B. Cerebrum
C. Medulla
D. Thalamus
57.Which of these materials is not a major component of the plasma
membrane?
A. Phospholipids
B. Glycoprotein
C. Proteins
D. DNA
58.Which form of RNA delivers information fromDNA to be used in making
protein?
A. Messenger RNA
B. Ribosomal RNA
C. Transfer RNA
D. All of the above
59.Which of the following is not a type of cell?
A. Bacterium
B. Amoeba
C. Sperm
D. Virus
60.Which property of water is probably MOST important for the functioning of
organisms at the molecular level?
A. Cohesion and high surface tension
B. High specific heat
C. High heat of vaporization
D. Versatility as a solvent
61.Which of the following statements is true of diffusion?
A. It requires an expenditure of energy by the cell
B. It is a passive process
C. It occurs when molecules move from a region of lower concentration
to one of higher concentration
D. It requires a membrane
62.Which of the following is FALSE in comparing prophaseI of meiosis and
prophase of mitosis?
A. The chromosomes condense in both
B. Tetrads form in both
C. The nuclear envelope disassembles in both
D. A spindle forms in both
63.Which are small, irregularly-shaped cells without nuclei but are rich in ATP?
A. Leukocytes
B. Thrombocytes
C. Lymphocytes
D. Erythrocytes
64.What branch of Biology is involved when one is studying the characteristic
structure and functions of all kinds of cells?
A. Cytology
B. Morphology
C. Physiology
D. Histology
65.Which part of seed appears as a scar which marks the entry of the pollen
tube during fertilization?
A. Seed leaf
B. Cotyledon
C. Testa
D. Hilum
66.Which type of tissue is responsible for the secondary growth in stems and
roots of vascular plants?
A. Meristematic cells
B. Cambium
C. Palisade layer
D. Epidermis
67.Which biome grows tropical grassland with scattered individual trees and
larger herbivores?
A. Tundra
B. Rain forest
C. Grassland
D. Savanna
68.What do you call that process in birds wherein they shed off features at
least once a year?
A. Skinning
B. Molting
C. Furrowing
D. Migrating
69.What chemical controls metamorphosis among insects?
A. Enzymes
B. Estradol
C. Pheromones
D. Ethylene
70.Which of the following makes up the plant cell wall?
A. Nucleic acid
B. Cellulose
C. Protein
D. Lipids
71.Which of the following is not true of fungi?
A. Some are pathogenic
B. Some are photosynthetic
C. Some are edible
D. Formsymbiotic relation with algae
72.Which of the following is not true of plants?
A. Some are pathogenic
B. Some are photosynthetic
C. Some are edible
D. Formsymbiotic relation with algae
73. Which of the following is considered multi-cellular?
A. Embryo
B. Fertilized egg
C. Egg cell
D. Sperm cell
74.What hormone promotes the growth of the uterine lining for the
implantation of the embryo?
A. Lactogenic hormone
B. Progesterone
C. Testosterone
D. Oxytocen
75.Which of the following pair of organisms are closely related?
A. Spider and mosquito
B. Frog and crocodile
C. Man and monkey
D. Ants and aphids
76.What does it mean if the blood pressure of human is 110/70?
A. The systolic pressure is 70
B. The diastolic pressure is 70
C. The pulse rate is 110 beats per minute
D. Both B and C
77.Which of the following happens when man exhale?
A. The residual volume of the lungs decreases
B. The diaphragm contracts
C. The volume of the thoracic cavity decreases
D. The lung contracts
78.Which of the following regulate breathing?
A. RBC concentration
B. Number of haemoglobin
C. Hormone level in blood
D. CO2 and O2 concentration and pH level sensors
79.Which of the following has the lowest velocity of blood flow
A. Veins
B. Arteries
C. Capillaries
D. Arterioles
80.How many carbon atoms can each pyruvic acid supply into the Kirb’s cycle?
A. 8
B. 6
C. 4
D. 2
81.How many oxygen is required each time to a molecule of glucose is
completely oxidized through aerobic respiration?
A. 3
B. 6
C. 12
D. 24
82.Which of the following will not be accepted by glycolysis for catabolism?
A. Starch
B. Glycerol
C. Fatty acid
D. Sucrose
83.Which of the following characteristic is common between echinoderms and
cnidarians?
A. They are both radically symmetrical
B. They have segmented bodies
C. Both have stinging cells
D. They have three embryonic tissue layers
84.Which of the following is true of Phylum Chordata?
I. Presence of notochord that provides skeletal support
II. Pharyngeal slits that have become modified for gas exchange
III. Dorsal hallow nerve cord that develops into the central nervous
system
A. II and III
B. I and II
C. I and III
D. I, II and III
85.Which of the following cannot be associated with fungi?
A. Absorptive nutrition
B. Decomposers
C. Autotrophs
D. Spore production
86.Which of the following does not involve mitosis?
A. Development of embryo
B. Growth
C. Production of gametes
D. Repairing of damaged tissues
87.Which of the followings is true of mammals?
I. They have four chambered heart
II. They produce milk for the young
III. They are warm blooded
A. I and II
B. II and III
C. I and III
D. I, II and III
88.What term describes an egg develop into a new organismwithout itself
being fertilized be a sperm?
A. Regeneration
B. Conjugation
C. Parthenogenesis
D. Fusion
89.Which of the following is responsible for formation of blood cell?
A. Cartilage
B. Bone narrow
C. Joints
D. Tendons
90.What is most likely happen when a species cannot adapt to the changes in
the environment?
A. It will be transform to another form
B. It will become extinct
C. It will be isolated
D. It will grow old
91.What term is used to describe the released of matured egg cell from the
ovary?
A. Fertilization
B. Copulation
C. Ovulation
D. Germination
92.Which of the following blood cells is responsible for blood clotting?
A. Erythrocytes
B. Leukocytes
C. Thrombocytes
D. Neutrophils
93.Where does ectopic pregnancy occur?
A. Uterus
B. Ovary
C. Cervix
D. Fallopian tube
94.Why is cell membrane semi permeability important?
A. It is important in determining the size of the cell
B. It controls the kind of substances that enters and leaves the cell
C. It controls the pressure and energy gradient
D. It allows the molecules to diffuse freely in and out of the cell
95.What theory of evolution accounts for snake’s disappearance of legs and
development of giraffe’s long neck?
A. Theory of use and disuse
B. Theory of natural selection
C. Theory of chromosomal change
D. Theory of action and interaction
96.Which of the following is an exocrine gland?
A. Plastids and pigments
B. Asters and centrioles
C. Chloroplasts and vacuoles
D. Cell wall and cell membrane
97.Which of the following is an exocrine gland?
A. Thyroid gland
B. Salivary gland
C. Pituitary gland
D. Adrenal gland
98.Which of the following is not an accessory organ of digestion?
A. Liver
B. Pancreas
C. Salivary gland
D. Adrenal gland
99.What hormonestimulates the development of male secondary sex
characteristics?
A. Estrogen
B. Prolactin
C. Testosterone
D. Progesteron
100. Which of the following parts performs both as reproductive and
urinary functions in males?
A. Ureter
B. Testes
C. Urethra
D. Scrotum
ANSWER KEY
1. D
2. C
3. C
4. A
5. A
6. C
7. D
8. A
9. A
10. A
11. C
12. C
13. C
14. B
15. D
16. B
17. A
18. D
19. B
20. A
21. D
22. B
23. B
24. C
25. A
26. C
27. C
28. A
29. C
30. C
31. C
32. A
33. B
34. A
35. D
36. D
37. D
38. B
39. B
40. B
41. B
42. B
43. C
44. A
45. C
46. B
47. D
48. D
49. A
50. C
51. D
52. D
53. C
54. D
55. C
56. B
57. D
58. A
59. D
60. D
61. B
62. B
63. D
64. A
65. D
66. B
67. D
68. B
69. A
70. B
71. B
72. D
73. A
74. B
75. C
76. B
77. C
78. D
79. A
80. D
81. B
82. C
83. A
84. D
85. C
86. C
87. D
88. C
89. B
90. B
91. C
92. C
93. D
94. B
95. A
96. B
97. B
98. D
99. C
100.C
BACKGROUND OF MR. CRISENCIO M. PANER:
Ph.D. in Biological Science (Candidate), UST
M.S. in Microbiology, UST
B.S. Biochemistry, UST
Italian Government Scholar
College Scholar
Certificate in Education
10th
Placer Licensure Exams for Teachers
20 years of experience as a teacher (College, High School,
Elementary)
Expert in Internet, Computer (Software, Hardware, and
Repair)
Researcher and Blogger
Art Restorer/Conservator
PLS. CHECKOUT ALSO THE FOLLOWING BLOGS OF
MINE:
http://allaboutweightmanagement.blogspot.com
http://thepregnancyplanner.blogspot.com
http://internet-moneymakingsecrets.blogspot.com
http://cmpaner.blogspot.com
http://letsecrets.blogspot.com (HOW TO PREPARE FOR LET)

More Related Content

What's hot

Set b.epp4
Set b.epp4Set b.epp4
Lesson plan volcano 1(1)
Lesson plan volcano 1(1)Lesson plan volcano 1(1)
Lesson plan volcano 1(1)
KarenRosalejos1
 
Science Grade 5 2nd Grading Reviewer Set
Science Grade 5 2nd Grading Reviewer SetScience Grade 5 2nd Grading Reviewer Set
Science Grade 5 2nd Grading Reviewer Set
Frezel Pontanal
 
Elimination questions (primary science)
Elimination questions (primary science)Elimination questions (primary science)
Elimination questions (primary science)
Jeandale Vargas
 
Semi-detailed Lesson Plan in Science(MutationV2StudentCentered)
Semi-detailed Lesson Plan in Science(MutationV2StudentCentered)Semi-detailed Lesson Plan in Science(MutationV2StudentCentered)
Semi-detailed Lesson Plan in Science(MutationV2StudentCentered)
Jan Del Rosario
 
148103611 let-reviewer-social-studies
148103611 let-reviewer-social-studies148103611 let-reviewer-social-studies
148103611 let-reviewer-social-studies
John Paul Intano
 
SCI_QUIZ_BEE_ELEM.pptx
SCI_QUIZ_BEE_ELEM.pptxSCI_QUIZ_BEE_ELEM.pptx
SCI_QUIZ_BEE_ELEM.pptx
ChristianCatacutan3
 
Strategic Intervention Material (SIM) Science-CIRCULATORY AND RESPIRATORY SYSTEM
Strategic Intervention Material (SIM) Science-CIRCULATORY AND RESPIRATORY SYSTEMStrategic Intervention Material (SIM) Science-CIRCULATORY AND RESPIRATORY SYSTEM
Strategic Intervention Material (SIM) Science-CIRCULATORY AND RESPIRATORY SYSTEM
Sophia Marie Verdeflor
 
D2 pre board prof. ed.
D2 pre board prof. ed.D2 pre board prof. ed.
D2 pre board prof. ed.
Arneyo
 
Detailed Lesson Plan: The Nervous System
Detailed Lesson Plan: The Nervous SystemDetailed Lesson Plan: The Nervous System
Detailed Lesson Plan: The Nervous System
Jerilyn
 
GenEd ProfEd LET reviewer
GenEd ProfEd LET reviewerGenEd ProfEd LET reviewer
GenEd ProfEd LET reviewer
Rodessa Marie Canillas
 
Professional education reviewer for let or blept examinees
Professional education reviewer for let or blept examineesProfessional education reviewer for let or blept examinees
Professional education reviewer for let or blept examinees
elio dominglos
 
Grade 3 science quiz bee
Grade 3 science quiz beeGrade 3 science quiz bee
Grade 3 science quiz bee
Kristine Barredo
 
Licensure examination for teachers
Licensure examination for teachersLicensure examination for teachers
Licensure examination for teachers
Mina Olario
 
A detailed lesson plan in p
A detailed lesson plan in pA detailed lesson plan in p
A detailed lesson plan in p
Kirck Anierdes
 
Let reviewer – general education science question and
Let reviewer – general education science question andLet reviewer – general education science question and
Let reviewer – general education science question and
Revuah Reviewers
 
Assessment of Learning 1
Assessment of Learning 1Assessment of Learning 1
Assessment of Learning 1
jn05
 
Let prof ed reviewer
Let prof ed reviewerLet prof ed reviewer
Let prof ed reviewer
bmsg wap
 
Let practice test in physical science
Let practice test in physical scienceLet practice test in physical science
Let practice test in physical science
University of Santo Tomas
 
254457273-LET-Review-Assessment-of-Learning-Test-Items.pptx
254457273-LET-Review-Assessment-of-Learning-Test-Items.pptx254457273-LET-Review-Assessment-of-Learning-Test-Items.pptx
254457273-LET-Review-Assessment-of-Learning-Test-Items.pptx
ItsssClarizza
 

What's hot (20)

Set b.epp4
Set b.epp4Set b.epp4
Set b.epp4
 
Lesson plan volcano 1(1)
Lesson plan volcano 1(1)Lesson plan volcano 1(1)
Lesson plan volcano 1(1)
 
Science Grade 5 2nd Grading Reviewer Set
Science Grade 5 2nd Grading Reviewer SetScience Grade 5 2nd Grading Reviewer Set
Science Grade 5 2nd Grading Reviewer Set
 
Elimination questions (primary science)
Elimination questions (primary science)Elimination questions (primary science)
Elimination questions (primary science)
 
Semi-detailed Lesson Plan in Science(MutationV2StudentCentered)
Semi-detailed Lesson Plan in Science(MutationV2StudentCentered)Semi-detailed Lesson Plan in Science(MutationV2StudentCentered)
Semi-detailed Lesson Plan in Science(MutationV2StudentCentered)
 
148103611 let-reviewer-social-studies
148103611 let-reviewer-social-studies148103611 let-reviewer-social-studies
148103611 let-reviewer-social-studies
 
SCI_QUIZ_BEE_ELEM.pptx
SCI_QUIZ_BEE_ELEM.pptxSCI_QUIZ_BEE_ELEM.pptx
SCI_QUIZ_BEE_ELEM.pptx
 
Strategic Intervention Material (SIM) Science-CIRCULATORY AND RESPIRATORY SYSTEM
Strategic Intervention Material (SIM) Science-CIRCULATORY AND RESPIRATORY SYSTEMStrategic Intervention Material (SIM) Science-CIRCULATORY AND RESPIRATORY SYSTEM
Strategic Intervention Material (SIM) Science-CIRCULATORY AND RESPIRATORY SYSTEM
 
D2 pre board prof. ed.
D2 pre board prof. ed.D2 pre board prof. ed.
D2 pre board prof. ed.
 
Detailed Lesson Plan: The Nervous System
Detailed Lesson Plan: The Nervous SystemDetailed Lesson Plan: The Nervous System
Detailed Lesson Plan: The Nervous System
 
GenEd ProfEd LET reviewer
GenEd ProfEd LET reviewerGenEd ProfEd LET reviewer
GenEd ProfEd LET reviewer
 
Professional education reviewer for let or blept examinees
Professional education reviewer for let or blept examineesProfessional education reviewer for let or blept examinees
Professional education reviewer for let or blept examinees
 
Grade 3 science quiz bee
Grade 3 science quiz beeGrade 3 science quiz bee
Grade 3 science quiz bee
 
Licensure examination for teachers
Licensure examination for teachersLicensure examination for teachers
Licensure examination for teachers
 
A detailed lesson plan in p
A detailed lesson plan in pA detailed lesson plan in p
A detailed lesson plan in p
 
Let reviewer – general education science question and
Let reviewer – general education science question andLet reviewer – general education science question and
Let reviewer – general education science question and
 
Assessment of Learning 1
Assessment of Learning 1Assessment of Learning 1
Assessment of Learning 1
 
Let prof ed reviewer
Let prof ed reviewerLet prof ed reviewer
Let prof ed reviewer
 
Let practice test in physical science
Let practice test in physical scienceLet practice test in physical science
Let practice test in physical science
 
254457273-LET-Review-Assessment-of-Learning-Test-Items.pptx
254457273-LET-Review-Assessment-of-Learning-Test-Items.pptx254457273-LET-Review-Assessment-of-Learning-Test-Items.pptx
254457273-LET-Review-Assessment-of-Learning-Test-Items.pptx
 

Similar to LET Practice Test in Biology

Quiz 1 The Cell.pptx
Quiz 1 The Cell.pptxQuiz 1 The Cell.pptx
Quiz 1 The Cell.pptx
RaceDeVilla1
 
Bio grade 8 copy
Bio grade 8   copyBio grade 8   copy
Bio grade 8 copy
Jithesh Parambath
 
Bio grade 8
Bio grade 8Bio grade 8
Bio grade 8
Jithesh Parambath
 
Raycroft cell cell membrane
Raycroft cell cell membraneRaycroft cell cell membrane
Raycroft cell cell membrane
King Ali
 
Unit 1 revision quiz
Unit 1 revision quizUnit 1 revision quiz
Unit 1 revision quiz
Martin Jellinek
 
Biology first grading review
Biology first grading reviewBiology first grading review
Biology first grading review
gailma13
 
LF & PPG- FINAL EXAM, TOS, & SUMMATIVE TEST.docx
LF & PPG- FINAL EXAM, TOS, & SUMMATIVE TEST.docxLF & PPG- FINAL EXAM, TOS, & SUMMATIVE TEST.docx
LF & PPG- FINAL EXAM, TOS, & SUMMATIVE TEST.docx
ThraiaGabriellaMerca
 
5 th form mc 2010 mock exam paper 1 (1)
5 th form mc 2010 mock exam paper 1 (1)5 th form mc 2010 mock exam paper 1 (1)
5 th form mc 2010 mock exam paper 1 (1)
56372
 
1BIOLOGY 101 Fall 2016FINAL EXAMINATIONPlease copy and.docx
1BIOLOGY 101 Fall 2016FINAL EXAMINATIONPlease copy and.docx1BIOLOGY 101 Fall 2016FINAL EXAMINATIONPlease copy and.docx
1BIOLOGY 101 Fall 2016FINAL EXAMINATIONPlease copy and.docx
felicidaddinwoodie
 
Science olympiad by mikefreeefex
Science olympiad by mikefreeefexScience olympiad by mikefreeefex
Science olympiad by mikefreeefex
Michael Parado
 
Science olympiad best
Science olympiad bestScience olympiad best
Science olympiad best
Michael Parado
 
Anatomy and physiology reviewer
Anatomy and physiology reviewerAnatomy and physiology reviewer
Anatomy and physiology reviewer
Jaycris Agnes
 
Test bank-for-human-physiology- chapter 3
Test bank-for-human-physiology- chapter 3Test bank-for-human-physiology- chapter 3
Test bank-for-human-physiology- chapter 3
Aziza Alomari
 
4 th periodical reviewer
4 th periodical reviewer4 th periodical reviewer
4 th periodical reviewer
patcrismoncada
 
HSB Multiplechoice Questions (CSEC 2016)
HSB Multiplechoice Questions (CSEC 2016)HSB Multiplechoice Questions (CSEC 2016)
HSB Multiplechoice Questions (CSEC 2016)
Joemar James
 
Science contest
Science contestScience contest
Science contest
Swaleh Mwangaza
 
NAT Review for Biology
NAT Review for BiologyNAT Review for Biology
AFMC Biology 2001
AFMC Biology  2001AFMC Biology  2001
AFMC Biology 2001
Vasista Vinuthan
 
Map review 2013
Map review 2013Map review 2013
Map review 2013
sharpscience
 
Seep. Pahuja. Lecture2 study
Seep.        Pahuja.          Lecture2 studySeep.        Pahuja.          Lecture2 study
Seep. Pahuja. Lecture2 study
mahrufdyer92
 

Similar to LET Practice Test in Biology (20)

Quiz 1 The Cell.pptx
Quiz 1 The Cell.pptxQuiz 1 The Cell.pptx
Quiz 1 The Cell.pptx
 
Bio grade 8 copy
Bio grade 8   copyBio grade 8   copy
Bio grade 8 copy
 
Bio grade 8
Bio grade 8Bio grade 8
Bio grade 8
 
Raycroft cell cell membrane
Raycroft cell cell membraneRaycroft cell cell membrane
Raycroft cell cell membrane
 
Unit 1 revision quiz
Unit 1 revision quizUnit 1 revision quiz
Unit 1 revision quiz
 
Biology first grading review
Biology first grading reviewBiology first grading review
Biology first grading review
 
LF & PPG- FINAL EXAM, TOS, & SUMMATIVE TEST.docx
LF & PPG- FINAL EXAM, TOS, & SUMMATIVE TEST.docxLF & PPG- FINAL EXAM, TOS, & SUMMATIVE TEST.docx
LF & PPG- FINAL EXAM, TOS, & SUMMATIVE TEST.docx
 
5 th form mc 2010 mock exam paper 1 (1)
5 th form mc 2010 mock exam paper 1 (1)5 th form mc 2010 mock exam paper 1 (1)
5 th form mc 2010 mock exam paper 1 (1)
 
1BIOLOGY 101 Fall 2016FINAL EXAMINATIONPlease copy and.docx
1BIOLOGY 101 Fall 2016FINAL EXAMINATIONPlease copy and.docx1BIOLOGY 101 Fall 2016FINAL EXAMINATIONPlease copy and.docx
1BIOLOGY 101 Fall 2016FINAL EXAMINATIONPlease copy and.docx
 
Science olympiad by mikefreeefex
Science olympiad by mikefreeefexScience olympiad by mikefreeefex
Science olympiad by mikefreeefex
 
Science olympiad best
Science olympiad bestScience olympiad best
Science olympiad best
 
Anatomy and physiology reviewer
Anatomy and physiology reviewerAnatomy and physiology reviewer
Anatomy and physiology reviewer
 
Test bank-for-human-physiology- chapter 3
Test bank-for-human-physiology- chapter 3Test bank-for-human-physiology- chapter 3
Test bank-for-human-physiology- chapter 3
 
4 th periodical reviewer
4 th periodical reviewer4 th periodical reviewer
4 th periodical reviewer
 
HSB Multiplechoice Questions (CSEC 2016)
HSB Multiplechoice Questions (CSEC 2016)HSB Multiplechoice Questions (CSEC 2016)
HSB Multiplechoice Questions (CSEC 2016)
 
Science contest
Science contestScience contest
Science contest
 
NAT Review for Biology
NAT Review for BiologyNAT Review for Biology
NAT Review for Biology
 
AFMC Biology 2001
AFMC Biology  2001AFMC Biology  2001
AFMC Biology 2001
 
Map review 2013
Map review 2013Map review 2013
Map review 2013
 
Seep. Pahuja. Lecture2 study
Seep.        Pahuja.          Lecture2 studySeep.        Pahuja.          Lecture2 study
Seep. Pahuja. Lecture2 study
 

More from University of Santo Tomas

From High renaissance to Neoclassicism.pdf
From High renaissance to Neoclassicism.pdfFrom High renaissance to Neoclassicism.pdf
From High renaissance to Neoclassicism.pdf
University of Santo Tomas
 
Art-history-Ancient-Greece.pdf
Art-history-Ancient-Greece.pdfArt-history-Ancient-Greece.pdf
Art-history-Ancient-Greece.pdf
University of Santo Tomas
 
Art History-Byzantine Art.pdf
Art History-Byzantine Art.pdfArt History-Byzantine Art.pdf
Art History-Byzantine Art.pdf
University of Santo Tomas
 
Art History-Ancient Roman art.pdf
Art History-Ancient Roman art.pdfArt History-Ancient Roman art.pdf
Art History-Ancient Roman art.pdf
University of Santo Tomas
 
From High renaissance to Neoclassicism.pdf
From High renaissance to Neoclassicism.pdfFrom High renaissance to Neoclassicism.pdf
From High renaissance to Neoclassicism.pdf
University of Santo Tomas
 
Theories of Art by Prof. Crisencio M. Paner
Theories of Art by Prof. Crisencio M. PanerTheories of Art by Prof. Crisencio M. Paner
Theories of Art by Prof. Crisencio M. Paner
University of Santo Tomas
 
Top 5 reasons why philippines is a good place to invest in real estate
Top 5 reasons why philippines is a good place to invest in real estateTop 5 reasons why philippines is a good place to invest in real estate
Top 5 reasons why philippines is a good place to invest in real estate
University of Santo Tomas
 
Ancient egyptian art timeline prof. crisencio m. paner
Ancient egyptian art timeline prof. crisencio m. panerAncient egyptian art timeline prof. crisencio m. paner
Ancient egyptian art timeline prof. crisencio m. paner
University of Santo Tomas
 
Leadership presentation by prof. crisencio m. paner
Leadership presentation by prof. crisencio m. panerLeadership presentation by prof. crisencio m. paner
Leadership presentation by prof. crisencio m. paner
University of Santo Tomas
 
Practice test in english LET
Practice test in english LETPractice test in english LET
Practice test in english LET
University of Santo Tomas
 
Evolution of the columns
Evolution of the columnsEvolution of the columns
Evolution of the columns
University of Santo Tomas
 
Evolution of the arch
Evolution of the archEvolution of the arch
Evolution of the arch
University of Santo Tomas
 
LET Practice test in Professional Education-Instructional Materials
LET Practice test in Professional Education-Instructional MaterialsLET Practice test in Professional Education-Instructional Materials
LET Practice test in Professional Education-Instructional Materials
University of Santo Tomas
 
LET Practice Test in MAPEH
LET Practice Test in MAPEHLET Practice Test in MAPEH
LET Practice Test in MAPEH
University of Santo Tomas
 
The evolution of ornaments
The evolution of ornamentsThe evolution of ornaments
The evolution of ornaments
University of Santo Tomas
 
LET Practice test in Professional Education-principles and strategies in teac...
LET Practice test in Professional Education-principles and strategies in teac...LET Practice test in Professional Education-principles and strategies in teac...
LET Practice test in Professional Education-principles and strategies in teac...
University of Santo Tomas
 
Thesis editing research assistance-statistical analysis
Thesis editing research assistance-statistical analysisThesis editing research assistance-statistical analysis
Thesis editing research assistance-statistical analysis
University of Santo Tomas
 
How to pass the licensure exams for teachers (let)
How to pass the licensure exams for teachers (let)How to pass the licensure exams for teachers (let)
How to pass the licensure exams for teachers (let)
University of Santo Tomas
 
10 best weight loss tips
10 best weight loss tips10 best weight loss tips
10 best weight loss tips
University of Santo Tomas
 
Chemical control of fungi infesting easel oil paintings at the university of ...
Chemical control of fungi infesting easel oil paintings at the university of ...Chemical control of fungi infesting easel oil paintings at the university of ...
Chemical control of fungi infesting easel oil paintings at the university of ...
University of Santo Tomas
 

More from University of Santo Tomas (20)

From High renaissance to Neoclassicism.pdf
From High renaissance to Neoclassicism.pdfFrom High renaissance to Neoclassicism.pdf
From High renaissance to Neoclassicism.pdf
 
Art-history-Ancient-Greece.pdf
Art-history-Ancient-Greece.pdfArt-history-Ancient-Greece.pdf
Art-history-Ancient-Greece.pdf
 
Art History-Byzantine Art.pdf
Art History-Byzantine Art.pdfArt History-Byzantine Art.pdf
Art History-Byzantine Art.pdf
 
Art History-Ancient Roman art.pdf
Art History-Ancient Roman art.pdfArt History-Ancient Roman art.pdf
Art History-Ancient Roman art.pdf
 
From High renaissance to Neoclassicism.pdf
From High renaissance to Neoclassicism.pdfFrom High renaissance to Neoclassicism.pdf
From High renaissance to Neoclassicism.pdf
 
Theories of Art by Prof. Crisencio M. Paner
Theories of Art by Prof. Crisencio M. PanerTheories of Art by Prof. Crisencio M. Paner
Theories of Art by Prof. Crisencio M. Paner
 
Top 5 reasons why philippines is a good place to invest in real estate
Top 5 reasons why philippines is a good place to invest in real estateTop 5 reasons why philippines is a good place to invest in real estate
Top 5 reasons why philippines is a good place to invest in real estate
 
Ancient egyptian art timeline prof. crisencio m. paner
Ancient egyptian art timeline prof. crisencio m. panerAncient egyptian art timeline prof. crisencio m. paner
Ancient egyptian art timeline prof. crisencio m. paner
 
Leadership presentation by prof. crisencio m. paner
Leadership presentation by prof. crisencio m. panerLeadership presentation by prof. crisencio m. paner
Leadership presentation by prof. crisencio m. paner
 
Practice test in english LET
Practice test in english LETPractice test in english LET
Practice test in english LET
 
Evolution of the columns
Evolution of the columnsEvolution of the columns
Evolution of the columns
 
Evolution of the arch
Evolution of the archEvolution of the arch
Evolution of the arch
 
LET Practice test in Professional Education-Instructional Materials
LET Practice test in Professional Education-Instructional MaterialsLET Practice test in Professional Education-Instructional Materials
LET Practice test in Professional Education-Instructional Materials
 
LET Practice Test in MAPEH
LET Practice Test in MAPEHLET Practice Test in MAPEH
LET Practice Test in MAPEH
 
The evolution of ornaments
The evolution of ornamentsThe evolution of ornaments
The evolution of ornaments
 
LET Practice test in Professional Education-principles and strategies in teac...
LET Practice test in Professional Education-principles and strategies in teac...LET Practice test in Professional Education-principles and strategies in teac...
LET Practice test in Professional Education-principles and strategies in teac...
 
Thesis editing research assistance-statistical analysis
Thesis editing research assistance-statistical analysisThesis editing research assistance-statistical analysis
Thesis editing research assistance-statistical analysis
 
How to pass the licensure exams for teachers (let)
How to pass the licensure exams for teachers (let)How to pass the licensure exams for teachers (let)
How to pass the licensure exams for teachers (let)
 
10 best weight loss tips
10 best weight loss tips10 best weight loss tips
10 best weight loss tips
 
Chemical control of fungi infesting easel oil paintings at the university of ...
Chemical control of fungi infesting easel oil paintings at the university of ...Chemical control of fungi infesting easel oil paintings at the university of ...
Chemical control of fungi infesting easel oil paintings at the university of ...
 

Recently uploaded

"DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY ...
"DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY ..."DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY ...
"DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY ...
thanhluan21
 
Kesadaran_Berbangsa_dan_Bernegara_Nasion.pptx
Kesadaran_Berbangsa_dan_Bernegara_Nasion.pptxKesadaran_Berbangsa_dan_Bernegara_Nasion.pptx
Kesadaran_Berbangsa_dan_Bernegara_Nasion.pptx
artenzmartenkai
 
New Features in Odoo 17 Sign - Odoo 17 Slides
New Features in Odoo 17 Sign - Odoo 17 SlidesNew Features in Odoo 17 Sign - Odoo 17 Slides
New Features in Odoo 17 Sign - Odoo 17 Slides
Celine George
 
How To Create a Transient Model in Odoo 17
How To Create a Transient Model in Odoo 17How To Create a Transient Model in Odoo 17
How To Create a Transient Model in Odoo 17
Celine George
 
Read the 38 letters Rockefeller left to his son online for free
Read the 38 letters Rockefeller left to his son online for freeRead the 38 letters Rockefeller left to his son online for free
Read the 38 letters Rockefeller left to his son online for free
Jerry Chew
 
modul ajar kelas x bahasa inggris 2024-2025
modul ajar kelas x bahasa inggris 2024-2025modul ajar kelas x bahasa inggris 2024-2025
modul ajar kelas x bahasa inggris 2024-2025
NurFitriah45
 
Cómo crear video-tutoriales con ScreenPal (2 de julio de 2024)
Cómo crear video-tutoriales con ScreenPal (2 de julio de 2024)Cómo crear video-tutoriales con ScreenPal (2 de julio de 2024)
Cómo crear video-tutoriales con ScreenPal (2 de julio de 2024)
Cátedra Banco Santander
 
How To Update One2many Field From OnChange of Field in Odoo 17
How To Update One2many Field From OnChange of Field in Odoo 17How To Update One2many Field From OnChange of Field in Odoo 17
How To Update One2many Field From OnChange of Field in Odoo 17
Celine George
 
How to Manage Line Discount in Odoo 17 POS
How to Manage Line Discount in Odoo 17 POSHow to Manage Line Discount in Odoo 17 POS
How to Manage Line Discount in Odoo 17 POS
Celine George
 
BÀI TẬP BỔ TRỢ 4 KỸ NĂNG TIẾNG ANH LỚP 12 - GLOBAL SUCCESS - FORM MỚI 2025 - ...
BÀI TẬP BỔ TRỢ 4 KỸ NĂNG TIẾNG ANH LỚP 12 - GLOBAL SUCCESS - FORM MỚI 2025 - ...BÀI TẬP BỔ TRỢ 4 KỸ NĂNG TIẾNG ANH LỚP 12 - GLOBAL SUCCESS - FORM MỚI 2025 - ...
BÀI TẬP BỔ TRỢ 4 KỸ NĂNG TIẾNG ANH LỚP 12 - GLOBAL SUCCESS - FORM MỚI 2025 - ...
Nguyen Thanh Tu Collection
 
Genetics Teaching Plan: Dr.Kshirsagar R.V.
Genetics Teaching Plan: Dr.Kshirsagar R.V.Genetics Teaching Plan: Dr.Kshirsagar R.V.
Genetics Teaching Plan: Dr.Kshirsagar R.V.
DrRavindrakshirsagar1
 
How to Create & Publish a Blog in Odoo 17 Website
How to Create & Publish a Blog in Odoo 17 WebsiteHow to Create & Publish a Blog in Odoo 17 Website
How to Create & Publish a Blog in Odoo 17 Website
Celine George
 
2024 KWL Back 2 School Summer Conference
2024 KWL Back 2 School Summer Conference2024 KWL Back 2 School Summer Conference
2024 KWL Back 2 School Summer Conference
KlettWorldLanguages
 
(T.L.E.) Agriculture: Essentials of Gardening
(T.L.E.) Agriculture: Essentials of Gardening(T.L.E.) Agriculture: Essentials of Gardening
(T.L.E.) Agriculture: Essentials of Gardening
MJDuyan
 
How to Manage Early Receipt Printing in Odoo 17 POS
How to Manage Early Receipt Printing in Odoo 17 POSHow to Manage Early Receipt Printing in Odoo 17 POS
How to Manage Early Receipt Printing in Odoo 17 POS
Celine George
 
DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY N...
DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY N...DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY N...
DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY N...
thanhluan21
 
BRIGADA ESKWELA OPENING PROGRAM KICK OFF.pptx
BRIGADA ESKWELA OPENING PROGRAM KICK OFF.pptxBRIGADA ESKWELA OPENING PROGRAM KICK OFF.pptx
BRIGADA ESKWELA OPENING PROGRAM KICK OFF.pptx
kambal1234567890
 
Odoo 17 Social Marketing - Lead Generation On Facebook
Odoo 17 Social Marketing - Lead Generation On FacebookOdoo 17 Social Marketing - Lead Generation On Facebook
Odoo 17 Social Marketing - Lead Generation On Facebook
Celine George
 
How to Manage Access Rights & User Types in Odoo 17
How to Manage Access Rights & User Types in Odoo 17How to Manage Access Rights & User Types in Odoo 17
How to Manage Access Rights & User Types in Odoo 17
Celine George
 
Configuring Single Sign-On (SSO) via Identity Management | MuleSoft Mysore Me...
Configuring Single Sign-On (SSO) via Identity Management | MuleSoft Mysore Me...Configuring Single Sign-On (SSO) via Identity Management | MuleSoft Mysore Me...
Configuring Single Sign-On (SSO) via Identity Management | MuleSoft Mysore Me...
MysoreMuleSoftMeetup
 

Recently uploaded (20)

"DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY ...
"DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY ..."DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY ...
"DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY ...
 
Kesadaran_Berbangsa_dan_Bernegara_Nasion.pptx
Kesadaran_Berbangsa_dan_Bernegara_Nasion.pptxKesadaran_Berbangsa_dan_Bernegara_Nasion.pptx
Kesadaran_Berbangsa_dan_Bernegara_Nasion.pptx
 
New Features in Odoo 17 Sign - Odoo 17 Slides
New Features in Odoo 17 Sign - Odoo 17 SlidesNew Features in Odoo 17 Sign - Odoo 17 Slides
New Features in Odoo 17 Sign - Odoo 17 Slides
 
How To Create a Transient Model in Odoo 17
How To Create a Transient Model in Odoo 17How To Create a Transient Model in Odoo 17
How To Create a Transient Model in Odoo 17
 
Read the 38 letters Rockefeller left to his son online for free
Read the 38 letters Rockefeller left to his son online for freeRead the 38 letters Rockefeller left to his son online for free
Read the 38 letters Rockefeller left to his son online for free
 
modul ajar kelas x bahasa inggris 2024-2025
modul ajar kelas x bahasa inggris 2024-2025modul ajar kelas x bahasa inggris 2024-2025
modul ajar kelas x bahasa inggris 2024-2025
 
Cómo crear video-tutoriales con ScreenPal (2 de julio de 2024)
Cómo crear video-tutoriales con ScreenPal (2 de julio de 2024)Cómo crear video-tutoriales con ScreenPal (2 de julio de 2024)
Cómo crear video-tutoriales con ScreenPal (2 de julio de 2024)
 
How To Update One2many Field From OnChange of Field in Odoo 17
How To Update One2many Field From OnChange of Field in Odoo 17How To Update One2many Field From OnChange of Field in Odoo 17
How To Update One2many Field From OnChange of Field in Odoo 17
 
How to Manage Line Discount in Odoo 17 POS
How to Manage Line Discount in Odoo 17 POSHow to Manage Line Discount in Odoo 17 POS
How to Manage Line Discount in Odoo 17 POS
 
BÀI TẬP BỔ TRỢ 4 KỸ NĂNG TIẾNG ANH LỚP 12 - GLOBAL SUCCESS - FORM MỚI 2025 - ...
BÀI TẬP BỔ TRỢ 4 KỸ NĂNG TIẾNG ANH LỚP 12 - GLOBAL SUCCESS - FORM MỚI 2025 - ...BÀI TẬP BỔ TRỢ 4 KỸ NĂNG TIẾNG ANH LỚP 12 - GLOBAL SUCCESS - FORM MỚI 2025 - ...
BÀI TẬP BỔ TRỢ 4 KỸ NĂNG TIẾNG ANH LỚP 12 - GLOBAL SUCCESS - FORM MỚI 2025 - ...
 
Genetics Teaching Plan: Dr.Kshirsagar R.V.
Genetics Teaching Plan: Dr.Kshirsagar R.V.Genetics Teaching Plan: Dr.Kshirsagar R.V.
Genetics Teaching Plan: Dr.Kshirsagar R.V.
 
How to Create & Publish a Blog in Odoo 17 Website
How to Create & Publish a Blog in Odoo 17 WebsiteHow to Create & Publish a Blog in Odoo 17 Website
How to Create & Publish a Blog in Odoo 17 Website
 
2024 KWL Back 2 School Summer Conference
2024 KWL Back 2 School Summer Conference2024 KWL Back 2 School Summer Conference
2024 KWL Back 2 School Summer Conference
 
(T.L.E.) Agriculture: Essentials of Gardening
(T.L.E.) Agriculture: Essentials of Gardening(T.L.E.) Agriculture: Essentials of Gardening
(T.L.E.) Agriculture: Essentials of Gardening
 
How to Manage Early Receipt Printing in Odoo 17 POS
How to Manage Early Receipt Printing in Odoo 17 POSHow to Manage Early Receipt Printing in Odoo 17 POS
How to Manage Early Receipt Printing in Odoo 17 POS
 
DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY N...
DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY N...DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY N...
DANH SÁCH THÍ SINH XÉT TUYỂN SỚM ĐỦ ĐIỀU KIỆN TRÚNG TUYỂN ĐẠI HỌC CHÍNH QUY N...
 
BRIGADA ESKWELA OPENING PROGRAM KICK OFF.pptx
BRIGADA ESKWELA OPENING PROGRAM KICK OFF.pptxBRIGADA ESKWELA OPENING PROGRAM KICK OFF.pptx
BRIGADA ESKWELA OPENING PROGRAM KICK OFF.pptx
 
Odoo 17 Social Marketing - Lead Generation On Facebook
Odoo 17 Social Marketing - Lead Generation On FacebookOdoo 17 Social Marketing - Lead Generation On Facebook
Odoo 17 Social Marketing - Lead Generation On Facebook
 
How to Manage Access Rights & User Types in Odoo 17
How to Manage Access Rights & User Types in Odoo 17How to Manage Access Rights & User Types in Odoo 17
How to Manage Access Rights & User Types in Odoo 17
 
Configuring Single Sign-On (SSO) via Identity Management | MuleSoft Mysore Me...
Configuring Single Sign-On (SSO) via Identity Management | MuleSoft Mysore Me...Configuring Single Sign-On (SSO) via Identity Management | MuleSoft Mysore Me...
Configuring Single Sign-On (SSO) via Identity Management | MuleSoft Mysore Me...
 

LET Practice Test in Biology

  • 1. PRACTICE TEST IN LET BIOLOGY 1. Where do producers obtain their energy? A. From other producers B. From the consumers C. From the decomposers D. From the sun 2. Why do you experience not seeing things clearly for some seconds when you enter suddenly a well-lighted room after coming from a dark room, you? A. The pupils are not adapted to the dark B. The eyes are adapted to the light only C. The pupils are not dilated yet D. Light had caused temporary blindness 3. What term is used to describe the ability to maintain a constant internal environment? A. Metabolism B. Growth and development
  • 2. C. Homeostasis D. Thermoregulation 4. What is the most common cause of cardiovascular disease? A. Fatty deposits in the arteries B. Inadequate supply of red blood cells C. Lack of sodium in the diet D. Increased heartbeat 5. Which is the smallest unit of life that can survive and reproduce on its own? A. Cell B. Organ C. Tissues D. Population 6. Which region of a vertebrate forebrain is considered with the neutral- endocrine control of visceral activities? A. Cerebellum B. Thalamus C. Hypothalamus D. Pituitary 7. Which of the following is the building block carbohydrate? A. Amino acid B. Nucleotide C. Fatty acid D. Monosaccharide 8. Why it is necessary men have more red blood cells per cubic millimeter of blood than women? A. Man does strenuous activities and need more energy B. They have bigger physique and need more blood C. Man waste more blood cells and need extra
  • 3. D. They are more prone to anemia disorders 9. Which of the following is the building block of protein? A. Amino acid B. Nucleotide C. Fatty acid D. Monosaccharide 10.Where does protein synthesis take place? A. Ribosomes B. Lysosomes C. Endoplasmic reticulum D. Golgi bodies 11.Why are our lips “redder” than our palm? A. There is increased blood flow in the lips B. Lips are heavily keratinized C. Lip epidermis is thinner D. Many blood vessels are located around the lips 12.Which of the following cannot be found in prokaryotes? A. Cytoplasm B. Plasma membrane C. Membrane-bound nucleus D. DNA 13.What do we call mutation that is brought about by the earth natural radioactivity? A. Continuous B. Induced C. Lysosomes D. Chloroplast
  • 4. 14.Which of the following organelles produces turbo pressure against cell wall and mainly acts as water reservoir A. Plastids B. Vacuole C. Lysosomes D. Chloroplast 15.What is the branch crobial organisms is used in the creation of genetically modified organisms? A. Pseudomonas vulgaris B. Bacillus thuringensis C. Agro bacterium tumafaciens D. Escherichia coli 16.What is the branch of zoology that is devoted to the study of fish? A. Helmintology B. Ichthyology C. Chondrichthyes D. Ornithology 17.The process involved in the production of mRNA using DNA as template is termed _______? A. Transcription B. Replication C. Gene manipulation D. Reverse transcription 18.What is the most abundant inorganic compound in the protoplasm? A. Fluid B. Blood C. Plasma D. Water
  • 5. 19.Which is the riches type of tropical rain forest in the Philippines? A. Molave forest B. Dipterocarp forest C. Mangrove forest D. Pine forest 20.What muscie is described as involuntary, not striated, and have a single nucleus? A. Smooth B. Skeletal C. Cardiac D. Connective 21.We feel warmer just before it rains because __________. A. Heat is released by the evaporation of water B. The clouds prevent heat from escaping the earth C. There is an increased relative humidity D. Heat is released by the condensation of water vapor 22.Which of the following is not considered as a reproductive cell? A. Gamete B. Somatic cell C. Egg cell D. Sperm cell 23.The cell wall of plant is made of _______. A. Lipids B. Cellulose C. Protein D. Cell membrane 24.Which of the following is the correct sequence of the level of organization from lowest to highest?
  • 6. A. Cells-system-organs-tissues B. System-organs-tissues-cells C. Cells-tissues-organs-system D. Tissues-systems-cells-organs 25.At metaphase of the meiotic division, the chromosomes are attached to the spindle fibers as ________. A. Double chromatids B. Non-homologous pairs C. Single chromatid strands D. A tetrad of four chromatids 26.Which of the following is an example of behavioral adaption? A. Thick green stems of the cactus plant B. Thick fur of the bear C. Shedding leaves during summer D. Presence of cuticle on the upper surface of the leaves 27.The bipolar nature of the cell membrane is due to _______. A. Presence of carries B. Presence of C. Phospholipids bilayer D. Integral proteins 28.Which of the following is made up of diploid number of cells? A. Zygote B. Sperm cell C. Egg cell D. Both B and C 29.Which plant has underground stem modified for reproduction? A. Ginger B. Camote
  • 7. C. Tubers D. Strawberry 30.Which of the following structures serve as a passageway of food and air? A. Epiglottis B. Trachea C. Pharynx D. Larynx 31.Which kind of relationship is exhibited by algae and fungi in lichen? A. Commensalism B. Parasitism C. Symbiosis D. Competition 32.What do you call the finger-like folds on the inner linings of the small intestine? A. Villi B. Appendix C. Rugae D. Cecum 33.Aside from ADP, what else is the end production of the dark-reaction phase of ohotosynthesis? A. Carbon dioxide B. Surag C. Carbon D. Starch 34.What is that flap-like structure that prevents the food from going the wrong way during swallowing? A. Epiglottis B. Larynx
  • 8. C. Esophagus D. Pharynx 35.Which pigment is dominant in red algae? A. Phycocyanin B. Fucoxanthin C. Chlorophyll D. Pharynx 36.What is the membrane that surrounds the lungs? A. Pleura B. Meninges C. Peritoneum D. Pericardium 37.What is that 3-carbon sugar formed during the dark reaction phase of the photosynthesis? A. ADP B. NADPH C. ATP D. PGAL 38.What is the product of carbohydrate digestion? A. Fatty acid B. Glucose C. Amino acid D. Nucleic acid 39.What process is responsible for the upward movement of the water in very tall trees? A. Osmosis B. Capillary action C. Turgor pressure
  • 9. D. Transpiration 40.What is the enzyme in the mouth that breaks starch to maltose? A. Peptidase B. Ptyalin C. Pepsin D. Maltase 41.What do you call the types of symmetry where the body parts are paired on either side of the body? A. Dorsal B. Bilateral C. Radial D. Ventral 42.Which is considered as the respiratory center of the brain? A. Cerebellum B. Medulla oblongata C. Cerebrum D. Thalamus 43.Which stage of incomplete metamorphism is undergone by grasshopper? A. Nymph, pupa, adult B. Egg, larva, pupa, adult C. Egg, nymph, adult D. Egg, pupa, adult 44.Which of the following is NOT part of the thoracic cage? A. Clavicle B. Ribs C. Costal cartilages D. Sternum
  • 10. 45.Where does the toxin substance secreted by bees and ants through their sting originate? A. Silk glands B. Intestines C. Rectal glands D. Salivary glands 46.What is the longest bone in the body? A. Humerus B. Ferum C. Tibia-fibula D. Clavicle 47.Which cause our bones to turn brittle and easily break? A. Turning into muscle tissues B. Increase in flexibility C. Turbidity decrease D. Removal of collagen 48.How many bones does an adult human body has? A. 201 B. 200 C. 217 D. 206 49.What do you call automatic responses to an external stimulus? A. Reflex B. Instinct C. Impulse D. All of these 50.What structure provides flexible support and protection to the spinal cord? A. Skull
  • 11. B. Ribs C. Vertebral column D. Sternum 51.Which hormone is insufficient in cretinism? A. Glucagon B. Adrenalin C. Insulin D. Thyroxine 52.Which of the following is both endocrine and an exocrine gland? A. Gastric glands B. Thyroid glands C. Pituitary glands D. Pancreas 53.What organ is controlled by the automatic nervous system? A. Skeletal B. Muscles C. Heart D. Both A and B 54.What do you call food in a semi-liquid form, partially digested and mixed with hydrochloric acid? A. Gastric secretion B. Gastric fluid C. Mucosa D. Chime 55.Which is considered the master gland due to its influence on the activity of all the other glands? A. Thyroid B. Adrenal
  • 12. C. Pituitary D. Parathyroid 56.Which part of the brain is responsible for intelligence, memory and learned behavior? A. Cerebellum B. Cerebrum C. Medulla D. Thalamus 57.Which of these materials is not a major component of the plasma membrane? A. Phospholipids B. Glycoprotein C. Proteins D. DNA 58.Which form of RNA delivers information fromDNA to be used in making protein? A. Messenger RNA B. Ribosomal RNA C. Transfer RNA D. All of the above 59.Which of the following is not a type of cell? A. Bacterium B. Amoeba C. Sperm D. Virus 60.Which property of water is probably MOST important for the functioning of organisms at the molecular level? A. Cohesion and high surface tension
  • 13. B. High specific heat C. High heat of vaporization D. Versatility as a solvent 61.Which of the following statements is true of diffusion? A. It requires an expenditure of energy by the cell B. It is a passive process C. It occurs when molecules move from a region of lower concentration to one of higher concentration D. It requires a membrane 62.Which of the following is FALSE in comparing prophaseI of meiosis and prophase of mitosis? A. The chromosomes condense in both B. Tetrads form in both C. The nuclear envelope disassembles in both D. A spindle forms in both 63.Which are small, irregularly-shaped cells without nuclei but are rich in ATP? A. Leukocytes B. Thrombocytes C. Lymphocytes D. Erythrocytes 64.What branch of Biology is involved when one is studying the characteristic structure and functions of all kinds of cells? A. Cytology B. Morphology C. Physiology D. Histology 65.Which part of seed appears as a scar which marks the entry of the pollen tube during fertilization?
  • 14. A. Seed leaf B. Cotyledon C. Testa D. Hilum 66.Which type of tissue is responsible for the secondary growth in stems and roots of vascular plants? A. Meristematic cells B. Cambium C. Palisade layer D. Epidermis 67.Which biome grows tropical grassland with scattered individual trees and larger herbivores? A. Tundra B. Rain forest C. Grassland D. Savanna 68.What do you call that process in birds wherein they shed off features at least once a year? A. Skinning B. Molting C. Furrowing D. Migrating 69.What chemical controls metamorphosis among insects? A. Enzymes B. Estradol C. Pheromones D. Ethylene 70.Which of the following makes up the plant cell wall?
  • 15. A. Nucleic acid B. Cellulose C. Protein D. Lipids 71.Which of the following is not true of fungi? A. Some are pathogenic B. Some are photosynthetic C. Some are edible D. Formsymbiotic relation with algae 72.Which of the following is not true of plants? A. Some are pathogenic B. Some are photosynthetic C. Some are edible D. Formsymbiotic relation with algae 73. Which of the following is considered multi-cellular? A. Embryo B. Fertilized egg C. Egg cell D. Sperm cell 74.What hormone promotes the growth of the uterine lining for the implantation of the embryo? A. Lactogenic hormone B. Progesterone C. Testosterone D. Oxytocen 75.Which of the following pair of organisms are closely related? A. Spider and mosquito B. Frog and crocodile
  • 16. C. Man and monkey D. Ants and aphids 76.What does it mean if the blood pressure of human is 110/70? A. The systolic pressure is 70 B. The diastolic pressure is 70 C. The pulse rate is 110 beats per minute D. Both B and C 77.Which of the following happens when man exhale? A. The residual volume of the lungs decreases B. The diaphragm contracts C. The volume of the thoracic cavity decreases D. The lung contracts 78.Which of the following regulate breathing? A. RBC concentration B. Number of haemoglobin C. Hormone level in blood D. CO2 and O2 concentration and pH level sensors 79.Which of the following has the lowest velocity of blood flow A. Veins B. Arteries C. Capillaries D. Arterioles 80.How many carbon atoms can each pyruvic acid supply into the Kirb’s cycle? A. 8 B. 6 C. 4 D. 2
  • 17. 81.How many oxygen is required each time to a molecule of glucose is completely oxidized through aerobic respiration? A. 3 B. 6 C. 12 D. 24 82.Which of the following will not be accepted by glycolysis for catabolism? A. Starch B. Glycerol C. Fatty acid D. Sucrose 83.Which of the following characteristic is common between echinoderms and cnidarians? A. They are both radically symmetrical B. They have segmented bodies C. Both have stinging cells D. They have three embryonic tissue layers 84.Which of the following is true of Phylum Chordata? I. Presence of notochord that provides skeletal support II. Pharyngeal slits that have become modified for gas exchange III. Dorsal hallow nerve cord that develops into the central nervous system A. II and III B. I and II C. I and III D. I, II and III 85.Which of the following cannot be associated with fungi? A. Absorptive nutrition B. Decomposers
  • 18. C. Autotrophs D. Spore production 86.Which of the following does not involve mitosis? A. Development of embryo B. Growth C. Production of gametes D. Repairing of damaged tissues 87.Which of the followings is true of mammals? I. They have four chambered heart II. They produce milk for the young III. They are warm blooded A. I and II B. II and III C. I and III D. I, II and III 88.What term describes an egg develop into a new organismwithout itself being fertilized be a sperm? A. Regeneration B. Conjugation C. Parthenogenesis D. Fusion 89.Which of the following is responsible for formation of blood cell? A. Cartilage B. Bone narrow C. Joints D. Tendons 90.What is most likely happen when a species cannot adapt to the changes in the environment? A. It will be transform to another form
  • 19. B. It will become extinct C. It will be isolated D. It will grow old 91.What term is used to describe the released of matured egg cell from the ovary? A. Fertilization B. Copulation C. Ovulation D. Germination 92.Which of the following blood cells is responsible for blood clotting? A. Erythrocytes B. Leukocytes C. Thrombocytes D. Neutrophils 93.Where does ectopic pregnancy occur? A. Uterus B. Ovary C. Cervix D. Fallopian tube 94.Why is cell membrane semi permeability important? A. It is important in determining the size of the cell B. It controls the kind of substances that enters and leaves the cell C. It controls the pressure and energy gradient D. It allows the molecules to diffuse freely in and out of the cell 95.What theory of evolution accounts for snake’s disappearance of legs and development of giraffe’s long neck? A. Theory of use and disuse B. Theory of natural selection
  • 20. C. Theory of chromosomal change D. Theory of action and interaction 96.Which of the following is an exocrine gland? A. Plastids and pigments B. Asters and centrioles C. Chloroplasts and vacuoles D. Cell wall and cell membrane 97.Which of the following is an exocrine gland? A. Thyroid gland B. Salivary gland C. Pituitary gland D. Adrenal gland 98.Which of the following is not an accessory organ of digestion? A. Liver B. Pancreas C. Salivary gland D. Adrenal gland 99.What hormonestimulates the development of male secondary sex characteristics? A. Estrogen B. Prolactin C. Testosterone D. Progesteron 100. Which of the following parts performs both as reproductive and urinary functions in males? A. Ureter B. Testes C. Urethra D. Scrotum
  • 21. ANSWER KEY 1. D 2. C 3. C 4. A 5. A 6. C 7. D 8. A 9. A 10. A 11. C 12. C 13. C 14. B 15. D 16. B 17. A 18. D 19. B 20. A 21. D 22. B 23. B 24. C 25. A 26. C 27. C 28. A 29. C 30. C 31. C 32. A 33. B 34. A 35. D
  • 22. 36. D 37. D 38. B 39. B 40. B 41. B 42. B 43. C 44. A 45. C 46. B 47. D 48. D 49. A 50. C 51. D 52. D 53. C 54. D 55. C 56. B 57. D 58. A 59. D 60. D 61. B 62. B 63. D 64. A 65. D 66. B 67. D 68. B 69. A 70. B 71. B 72. D 73. A
  • 23. 74. B 75. C 76. B 77. C 78. D 79. A 80. D 81. B 82. C 83. A 84. D 85. C 86. C 87. D 88. C 89. B 90. B 91. C 92. C 93. D 94. B 95. A 96. B 97. B 98. D 99. C 100.C BACKGROUND OF MR. CRISENCIO M. PANER: Ph.D. in Biological Science (Candidate), UST M.S. in Microbiology, UST B.S. Biochemistry, UST Italian Government Scholar College Scholar Certificate in Education
  • 24. 10th Placer Licensure Exams for Teachers 20 years of experience as a teacher (College, High School, Elementary) Expert in Internet, Computer (Software, Hardware, and Repair) Researcher and Blogger Art Restorer/Conservator PLS. CHECKOUT ALSO THE FOLLOWING BLOGS OF MINE: http://allaboutweightmanagement.blogspot.com http://thepregnancyplanner.blogspot.com http://internet-moneymakingsecrets.blogspot.com http://cmpaner.blogspot.com http://letsecrets.blogspot.com (HOW TO PREPARE FOR LET)