Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Equinoderms

4,066 views

Published on

Treballs dels Equinoderms

Published in: Technology, Health & Medicine
  • Login to see the comments

Equinoderms

  1. 1. Equinoderms Quimi - Marina
  2. 2. Els equinoderms constitueixen un grup d'animals invertebrats exclusivament marins. Entre els seus representants podem trobar formes tant conegudes com les estrelles i els eriçons de mar. També pertanyen a aquest grup els cogombres de mar o espardenyes, algunes espècies de les quals són molt apreciades culinàriament així com els vulgarment anomenats lliris de mar pel peculiar aspecte dels seus braços. Què són ?
  3. 3. Presenten un esquelet intern format per moltes peces petites unides com si fossin un trencaclosques. En els eriçons de mar aquestes peces estan soldades i en les estrelles de mar estan articulades. D'aquest esquelet en surten unes pues, més o menys llargues, que es poden moure perquè s'articulen per la base. Com són?
  4. 4. L'aparell circulatori està molt reduit o quasi nul. Per això, l'aparell embulacral pot realitzar les funcions de l'aparell circulatori i del respiratori, ja que transporta l'oxigen i les substàncies nutritives per un sistema de circulació tancada. Com són per l'interior?
  5. 5. A l'interior del seu cos presenten un sistemes de conductes denominat aparell ambulacral, per on circula aigua del mar i del qual surten uns peus ambulacrals,que serveixen per desplaçar-se. Tenen la reproducció sexual i en alguns grups també es realtza la reproducció asexual. Es produeixen gran quantitat d'ous. Tipus d'articulació? La reproducció
  6. 6. - El nom d'equinoderms significa ''pell d'espines''. Algunes estrelles de mar, que poden reproduir-se asexualment, ho fan mitjançant fragments del seu cos, a partir dels quals es formen noves estrelles completes. Característiques especials Curiositats

×