HR analytics en het binden en boeien van personeel

1,347 views

Published on

HR analytics en het binden en boeien van personeel. Deze presentatie legt uit wat de rol van HR analytics is bij het binden en boeien van personeel, hoe u de ROI kunt berekenen van uw initiatieven om personeel te binden en boeien en bevat uitleg over het e-book: retentiemanagement - een ROI benadering.

Published in: Business
 • Be the first to comment

HR analytics en het binden en boeien van personeel

 1. 1. HR analytics en het vliegwielmodel Hoe HR analytics helpen bij het binden en boeien van medewerkers!
 2. 2. DE ROL VAN HR ANALYTICS Wat is de rol van de HR analytics bij hetbinden en boeien van personeel?
 3. 3. “Het buikgevoel is niet langer voldoende”
 4. 4. “Het buikgevoel is niet langer voldoende” In deze nieuwe realiteit van economische crisis en de war for talent.
 5. 5. “HR analytics moeten worden ingezet”
 6. 6. “HR analytics moeten worden ingezet” Meten is weten. Hoe kunt u anders de impact van een medewerker berekenen?
 7. 7. “Er komt een nieuwe rol voor HR professionals”
 8. 8. “Er komt een nieuwe rol voor HR professionals” Hoe gaan HR professionals om met deze grote en toekomstige uitdagingen?
 9. 9. “Binden en boeien blijft mensenwerk”
 10. 10. “Binden en boeien blijft mensenwerk” Dat maakt de HR professional de ideale partij voor deze klus.
 11. 11. “HR analytics en het binden en boeien van medewerkers”
 12. 12. “HR analytics en het binden en boeien van medewerkers” HR professionals kunnen een strategische rol opnemen en de taal van de business (leren) spreken. Hiervoor moeten zij wel een aantal veronderstellingen loslaten.
 13. 13. ZET U HR ANALYTICS IN VOOR UW ORGANISATIE?
 14. 14. HOE MEET U DE ROI VAN UW INTIATIEVEN?Hoe meet u de ROI van uw initiatievenom personeel te binden en boeien?
 15. 15. “Maak kennis met het vliegwielmodel”
 16. 16. “Maak kennis met het vliegwielmodel” Het vliegwielmodel zorgt ervoor dat u HR analytics op een strategische manier kunt inzetten.
 17. 17. “Wat is de ROI van het talent binnen uw organisatie?”
 18. 18. “Wat is de ROI van het talent binnen uw organisatie?” Vertrekkend personeel kost veel geld. Medewerkers die blijven brengen op. Heeft u de berekening al eens gemaakt?
 19. 19. “Heeft uw organisatie een strategisch retentiebeleid?”
 20. 20. “Heeft uw organisatie een strategisch retentiebeleid?” Creëer een draagvlak binnen uw organisatie voordat u de strategische oefening maakt.
 21. 21. “Anticipeer op de nieuwe realiteit”
 22. 22. “Anticipeer op de nieuwe realiteit” Moet dat allemaal nu? Het besef bij medewerkers sijpelt langzaam binnen.
 23. 23. “Het vliegwielmodel”
 24. 24. “Het vliegwielmodel” Het vliegwielmodel van J.J. Phillips bundelt HR analytics en de ROI van medewerkers in één model. Dit model helpt bij het binden en boeien van medewerkers.
 25. 25. HET E-BOOK Wat leert u in dit e-book? RETENTIEMANAGEMENT – EEN ROI BENADERING
 26. 26. OMKADERING In dit deel worden de contourlijnen uitgezet. Er wordt dieper ingegaan op vragen als: wat is retentie, waarom is retentiemanagement belangrijk, wie is er verantwoordelijk en voor wie is retentiemanagement bedoelt? Hier leert u dus de basisbeginselen die nodig zijn om een strategisch retentiebeleid op te zetten of te verfijnen.
 27. 27. HET ROI MODEL In dit deel worden u de 8 stappen van het vliegwielmodel uitgelegd. Hier leert u, op basis van berekende oplossingen, hoe u het talent binnen uw organisatie op een ROI manier kunt beheersen.
 28. 28. WAAROM U DIT E- BOOK WILT ONTHOUDEN?1. Het geeft u inzicht in de basisvragen van een strategisch retentiebeleid (wie, wat, waar, waarom en wanneer); 2. Het zegt u waarom het hebben van een sterke Employer Brand belangrijk is en hoe u die kunt versterken; 3. Het duidt u welk psychologisch proces vertrekkende medewerkers doormaken; 4. Het verklaart u de 7 meest voorkomende redenen van verloop; 5. Het vertelt u hoe u de kosten aan verloop kunt verminderen; 6. Het legt u in 8 stappen het strategisch vliegwielmodel uit; 7. Het leert u de ROI van een retentiemaatregel berekenen; 8. Het geeft u handvaten hoe u personeel kunt binden en boeien; KOOP HET E-BOOK NU VOOR 8,99 EUR
 29. 29. “http://www.retentie- management.com/product/retentieman agement-een-roi-benadering-e-book/”
 30. 30. “http://www.retentie- management.com/product/retentieman agement-een-roi-benadering-e-book/” Knip en plak bovenstaande URL in uw browser. Betaal met Paypal of overschrijving. En u leest het boek binnen 5 minuten op uw eigen apparaat.
 31. 31. MEER WETEN? www.retentie-management.com @LodiPlanting

×