Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Taxi driver

taxi driver

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Taxi driver

 1. 1. Taxi driver Judit Gilabert Marta Iglesias
 2. 2. ÍndexÍndex - El moviment cinematogràfic. - El context cultural i socioeconòmic de l’època. - El director. - Les circumstàncies del rodatge. - Les valoracions crítiques i els premis. - La temàtica i l’argument. - Els valors estètics i formals.
 3. 3. El moviment cinematogràficEl moviment cinematogràfic Avantguarda nord-americana -Sorgeix a Estats Units, especialment a Nova York -Comença a la dècada dels 40 -Els anys 60 i 70 són els anys d’esplendor -També és anomenat Underground
 4. 4. El context cultural i socioeconòmic deEl context cultural i socioeconòmic de l’èpocal’època - Primera guerra mundial (1914-1918) el conflicte provoca un gran trasbals econòmic polític i social. - Crisi econòmica de 1929. - Naixement de les ideologies totalitàries: feixisme i estalinisme. - Revolucions obreres.
 5. 5. El directorEl director Martin Luciano Scorsese neix a Nova York el 17 de novembre de 1942, és un director de cinema estatunidenc. Scorsese tracta temes com: - La identitat dels italoamericans. - Els conceptes catòlics de culpa i redempció. - Violència endèmica en la societat americana.
 6. 6. Les circumstàncies del rodatgeLes circumstàncies del rodatge Robert De Niro treballa com a taxista durant un mes dedicant-li dotze hores al dia. Va estudiar la malaltia mental del seu personatge. Va estudiar els dialectes del Mig Oest per donar-li un accent pla i una veu desinflada a Travis Bickle.
 7. 7. Les circumstàncies del rodatgeLes circumstàncies del rodatge Una de les escenes més importants va ser improvisada per De Niro L'American Film Institute va posar a aquesta pel·lícula al número 52 del rànquing de "Les Millors Pel·lícules de Tots els Temps".
 8. 8. Les valoracions crítiquesLes valoracions crítiques “Travis, un veterano de Vietnam -detalle no poco importante-, consigue un trabajo como taxista nocturno en Nueva York. Así, mientras camufla sus traumas, escupe su rabia y despliega un recital de emociones vehementes, el espectador acude atónito a la violenta síntesis de un ciudadano asqueado con el sistema, un sistema podrido al que culpa de su mala suerte y que provoca su paroxismo. Magistral y demoledora radiografía de la estresante y salvaje sociedad urbana. Todo un clásico del cine contemporáneo.”
 9. 9. Els premisEls premis 1976: 4 nominacions al Oscar: Pel·lícula, Actor (De Niro), Secundaria (Foster), Música. 1976: Festival de Cannes: Palma d’Oro - millor pel·lícula. 1976: 2 nominacions al Globus d’Oro: Actor en drama (De Niro), Guió. 1976: 3 premis BAFTA: Secundaria (Foster), Revelació (Foster), Música. 1976: Cercle de crítics de Nova York: Millor actor (De Niro) •
 10. 10. La temàtica i l’argumentLa temàtica i l’argument ARGUMENT: Per suportar l'insomni crònic que pateix des del seu retorn de Vietnam, Travis Bickle treballa com a taxista nocturn a Nova York. És un home insociable que amb prou feines té contacte amb els altres, es passa els dies en el cinema i viu enamorat de Betsy , una atractiva rossa que treballa com a voluntària en una campanya política. Però el que realment obsessiona Travis és comprovar com la violència, la sordidesa i la desolació dominen la ciutat . I un dia decideix passar a l'acció. TEMÀTICA: Drama/Prostitució. Crim. Pel·lícula de culte.
 11. 11. Els valors estètics i formalsEls valors estètics i formals PLANS: Plans mig curts i curts: plans de conjunct i de detall. ANGLE: Contrapicat ILUMINACIÓ: Espais tancats i foscos de nit i llum més dura de dia fan un contrast molt marcat. MOVIMENTS DE CÀMERA: Càmera fixa i panorámica vertical.

×