Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Projecte qruta

166 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Projecte qruta

  1. 1. Qruta! Concurs artístic PROJECTE ‘QRUTA!’ Curs: 4t ESO Alumnes: Esther Muñoz, Carla Saiz, Félix Moreno, Carla Chover Àrea : Educació Plàstica i Visual Col·legi: Santa Ana y San José de la Montaña
  2. 2. Qruta! Concurs artístic 1. Justificació Este projecte naix a partir de la proposta d'un treball de classe. El professor ens ha demanat que férem un dibuix sobre disseny urbanístic, és a dir, cercar un lloc del municipi i dibuixar-lo emprant les tècniques de clarobscur i perspectiva. La finalitat és, que la gent jove tant del municipi com d'altres localitats s'animen a participar en un concurs artístic que tindrà les següents modalitats:  Dibuix  Pintura  Fotografia Però, com a novetat volem oferir una ruta artística virtual per tota la localitat emprant les noves tecnologies, que tothom podrà visualitzar, emprant smartphones amb lectors de codi Qr. Amb tot açò es pretén crear un moviment cultural dins del municipi, creant així una motivació lúdica i creativa per a la gent jove i no tant.
  3. 3. Qruta! Concurs artístic 2. Organització del projecte L’esdeveniment estarà dividit en dos parts: Una primera creativa, on els participants, opten per concursar i realitzen les obres que s’hauran d’elegir. Una segon exposició física-virtual, on podrem optar per vore l’exposició de les obres preseleccionades a la Casa de la Cultura (per exemple) o a partir d’un mapa que s’elaborarà, amb totes les obres dels preseleccionats i que els espectadors amb els seus telèfons mòbils, accediran des del lloc físic on s’ha creat l’obra, a la interpretació artística. Mirem un exemple, amb un treball ja realitzat: En aquest punt, tindríem la ubicació física de l’obra realitzada. Els mapes que realitzem, poden anar amb la textura més esquemàtica, per exemple:
  4. 4. Qruta! Concurs artístic Una vegada arribem al lloc que elegim (i fem ruta turística ;) trobarem açò: Aquest codi, enllaça a un lloc web on està allotjada l’obra. Aquest, concretament funciona i es pot provar. La intenció és que es confeccionen amb plàstic o de qualsevol material, que puga suportar la intempèrie. Es realitzaran tants, com obres preseleccionades tingam. Si escanegem el codi, podrem vore l’obra:
  5. 5. Qruta! Concurs artístic 4. Planificación del projecte En primer lloc, es publicaran unes bases del concurs on s'especificarà qualsevol aspecte d'organització.(*Annex I) Els fulls d'inscripció podran estar a les bases o penjades a la xarxa. (*Annex II) Hem creat un blog que pot servir de tauler informatiu on estiga penjada tota la informació referent. (* http://qruta.blogspot.com.es/) A continuació, caldrà publicar l'esdeveniment en els mitjans que es consideren oportuns. (Cartells, avís pels carrers del poble, internet...) Podem fer participar a les empreses del municipi, per a que ens ajuden patrocinant l’esdeveniment. Caldrà designar un jurat competent en la matèria ( regidoria de cultura, experts en la matèria, professors, etc...) Es realitzarà un calendari de planificació: El millor seria que es realitzara per a la setmana cultural de sant Blai. ( la ruta i el guanyador fins al 3 de febrer del 2013) -Publicació bases del concurs -Entrega inscripcions -Desenvolupament de l'activitat -Entrega dels originals -Preselecció dels guanyadors. -Realització de la Q-ruta amb els treballs dels preseleccionats. -Creació i ubicació dels codis QR. -Elecció del guanyador per categoria. Cap la possibilitat que hi haja votació popular emprant les noves tecnologies. Aprofitant els smartphones i les diferents aplicacions que tenim a l'abast, els espectadors podran votar l'obra que creguen que es mereix guanyar. Este premi es pot considerar com a premi popular.
  6. 6. Qruta! Concurs artístic Annex I BASES DEL CONCURS Qruta! DIBUIX/PINTURA/FOTOGRAFIA 1. PARTICIPANTS Es podran presentar jóvens des dels 15 fins als 20 anys que residisquen a la Comuni- tat Valenciana. 2. TEMA La intenció d'este projecte és que els jóvens, per mitjà del dibuix, la pintura i la fotografia representen les zones urbanes del municipi d'Albal que els servisquen d'inspiració. TÈCNICA Cada participant triarà una de les tècniques propostes amb la qual haurà de plasmar tota la seua originalitat i creativitat mostrant al seu torn l'essència del poble d'Albal. Dibuix a clarobscur. Pintura (qualsevol tècnica pictòrica). Fotografia (s'admet retoc i muntatge digital). 4. PRESENTACIÓ El format per a cada una de les tècniques serà: Dibuix a clarobscur (A4) Pintura (màxim 100x81) Fotografia (format digital 15mb o en paper 18x13) Els treballs es presentaran sense nom ni cap dada del participant excepte un pseudònim que indique l'autor. Cada obra anirà acompanyada d'un sobre en el qual estarà la inscripció* degudament omplida. 5. ENTREGA Els originals s'entregaran en la següent direcció (direcció de l'ajuntament) en horari de (per completar). La data màxima d'entrega (per completar). 6. PREMIS De tots els treballs rebuts, únicament hi haurà un guanyador per categoria en les tres modalitats artístiques.
  7. 7. Qruta! Concurs artístic Annex II

×