Successfully reported this slideshow.
Upcoming SlideShare
×

# Bukit Panjang Primary School Parents' Seminar

2,761 views

Published on

This is a seminar for parents on PSLE Mathematics.

Published in: Education
• Full Name
Comment goes here.

Are you sure you want to Yes No
• Be the first to comment

• Be the first to like this

### Bukit Panjang Primary School Parents' Seminar

1. 1. PSLE Mathematics Dr Yeap Ban Har Marshall Cavendish Institute Singapore Slides are available at www.banhar.blogspot.com Photo Credit : Students solving a mathematics problem using draw-a-diagram heuristic at Da Qiao Primary School.
2. 7. 3 units = \$12 1 unit = \$4 8 units = 8 x \$4 = \$32 Kyla had \$32 at first. Alternate Method \$12 ÷ 3 x 8 = \$32 Model Method
3. 10. boys girls 34
4. 11. boys girls 68
5. 12. boys girls 88 – 68 = 20
6. 13. boys girls 88 – 68 = 20
7. 14. boys girls
8. 15. boys girls
9. 16. boys girls 34 34 – 20 2 girls units = 14 1 girls unit = 7 3 girls units = 21 21 girls wore goggles that day.
10. 17. Jane, Xueling and Siti collected some seashells at a beach. Jane and Xueling collected 5/8 of the total number of seashells. Xueling and Siti collected 80% of the total number of seashells. Siti collected 14 more seashells than Jane. How many seashells did Xueling collect?   Gifted Education Programme Primary 6 Common Test 2   Jane and Xueling Siti and Xueling 64 units Siti – 30 units Xueling – 34 units Jane – 16 units 14 units = 14 shells 34 units = 34 shells Xueling collected 34 seashells
11. 19. PSLE 2006 – 2010 Page 13 Question 45
12. 25. PSLE 2006 – 2010 Page 13 Question 46 1.2 m x 42 = 50.4 m 43 – 6 = 37 There were 36 spacing 50.4 m ÷ 36 = 1.4 m The new spacing was 1.4 m.
13. 27. PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 List 1 List 2 11 + 6 22 + 6 33 + 6 44 + 6 55 + 6 66 + 6 16 + 25 24 + 25 32 + 25 40 + 25 48 + 25 56 + 25
14. 28. PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 List 1 List 2 11 + 6 22 + 6 33 + 6 44 + 6 55 + 6 66 + 6 77 + 6 88 + 6 99 + 6 16 + 25 24 + 25 32 + 25 40 + 25 48 + 25 56 + 25 64 + 25 72 + 25 80 + 25
15. 29. PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 3 x ? = 2 + 25 ? = 9 There were 10 girls. There were 9 x 11 + 6 = 8 x 10 + 25 = 105 sweets altogether.
16. 30. PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 11m + 6 = 8(m + 1) + 25 8n + 25 = 11(n – 1) + 6 There were 10 girls. m = 9 n = 10