Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
PSLE Mathematics<br />DrYeap Ban Har<br />Marshall Cavendish Institute<br />Singapore<br />www.banhar.com<br />Photo Credi...
Model Method<br />3 units = $12<br />1 unit = $4<br />8 units = 8 x $4 = $32<br />Kyla had $32 at first.<br />Alternate Me...
boys<br />34<br />girls<br />
boys<br />68<br />girls<br />
boys<br />88 – 68 = 20<br />girls<br />
boys<br />88 – 68 = 20<br />girls<br />
boys<br />girls<br />
boys<br />girls<br />
boys<br />2 girls units = 14<br />34<br />1 girls unit = 7<br />girls<br />3 girls units = 21<br />21 girls wore goggles t...
PSLE 2006 – 2010 Page 13 Question 45 <br />
Photo: Woodlands Primary School<br />
PSLE 2006 – 2010 Page 13 Question 46 <br />1.2 m x 42 = 50.4 m<br />43 – 6 = 37   There were 36 spacing<br />50.4 m ÷ 36 =...
PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 <br />Guess		when each tried taking 11<br />33                     Last girl had 11 s...
PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 <br />List 1		            List 2<br />11 + 6	<br />22 + 6<br />33 + 6<br />44 + 6<br ...
PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 <br />List 1		            List 2<br />11 + 6	<br />22 + 6<br />33 + 6<br />44 + 6<br ...
PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 <br />3 x ? = 2 + 25	<br />? = 9	<br />There were 10 girls.	<br />There were 9 x 11 +...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Seminar for Parents at PLMGS on PSLE

1,761 views

Published on

This seminar was for parents of primary six students in a all-girls' school in Singapore. PSLE is the national examination in Singapore taken at the end of Grade 6.

Published in: Education
  • Be the first to comment

Seminar for Parents at PLMGS on PSLE

  1. 1. PSLE Mathematics<br />DrYeap Ban Har<br />Marshall Cavendish Institute<br />Singapore<br />www.banhar.com<br />Photo Credit: Students solving a mathematics problem using draw-a-diagram heuristic at Da Qiao Primary School.<br />
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. 5.
  6. 6.
  7. 7.
  8. 8.
  9. 9. Model Method<br />3 units = $12<br />1 unit = $4<br />8 units = 8 x $4 = $32<br />Kyla had $32 at first.<br />Alternate Method<br />$12 ÷ 3 x 8 = $32<br />
  10. 10.
  11. 11.
  12. 12. boys<br />34<br />girls<br />
  13. 13. boys<br />68<br />girls<br />
  14. 14. boys<br />88 – 68 = 20<br />girls<br />
  15. 15. boys<br />88 – 68 = 20<br />girls<br />
  16. 16. boys<br />girls<br />
  17. 17. boys<br />girls<br />
  18. 18. boys<br />2 girls units = 14<br />34<br />1 girls unit = 7<br />girls<br />3 girls units = 21<br />21 girls wore goggles that day.<br />34 – 20 <br />
  19. 19. PSLE 2006 – 2010 Page 13 Question 45 <br />
  20. 20.
  21. 21.
  22. 22. Photo: Woodlands Primary School<br />
  23. 23. PSLE 2006 – 2010 Page 13 Question 46 <br />1.2 m x 42 = 50.4 m<br />43 – 6 = 37 There were 36 spacing<br />50.4 m ÷ 36 = 1.4 m The new spacing was 1.4 m. <br />
  24. 24. PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 <br />Guess when each tried taking 11<br />33 Last girl had 11 sweets <br />41 Last girl had 8 sweets <br />49 Last girl had 5 sweets <br />57 Last girl had 2 sweets <br />
  25. 25. PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 <br />List 1 List 2<br />11 + 6 <br />22 + 6<br />33 + 6<br />44 + 6<br />55 + 6<br />66 + 6 <br />16 + 25<br />24 + 25<br />32 + 25<br />40 + 25<br />48 + 25<br />56 + 2<br />
  26. 26. PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 <br />List 1 List 2<br />11 + 6 <br />22 + 6<br />33 + 6<br />44 + 6<br />55 + 6<br />66 + 6<br />77 + 6<br />88 + 6<br />99 + 6 <br />16 + 25<br />24 + 25<br />32 + 25<br />40 + 25<br />48 + 25<br />56 + 25<br />64 + 25<br />72 + 25<br />80 + 25 <br />
  27. 27. PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 <br />3 x ? = 2 + 25 <br />? = 9 <br />There were 10 girls. <br />There were 9 x 11 + 6 = 8 x 10 + 25 = 105 sweets altogether. <br />

×