Kivenlahden kirjasto ja pizzatilaus

736 views

Published on

Miten kirjasto löytyy Googlesta ja vähän muualta?

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
736
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Kivenlahden kirjasto ja pizzatilaus

 1. 1. Kivenlahden kirjastoja pizzatilaus Pari huomiota paikoista Jaakko Sannemann Entressen kirjasto 13.6.2011
 2. 2. Kaikki suomalaiset ovat Facebookissa, muttakukaan ei käytä Google Places –palvelua.Miksi kirjaston pitäisi mennä mukaan tuollaiseenjuttuun?Mitä väliä sillä on, mitä tietoja verkossa onsellaisessa palvelussa, mitä me emme käytä?
 3. 3. Kauan sitten hakutulokset verkossa näyttivät tältä. Internetiä käytettiin pöydällä olevallatietokoneella. Ensin minulla oli ongelma: Missä on Entressen kirjasto?, seuraavaksi etsinverkosta vastauksen ja lopuksi lähdin käymään kirjastossa.
 4. 4. Googlella Mobiilin aika alkoi helmikuussa 2010.Mobiilissa maailmassa paikkatieto ja reaaliaikaineninformaatio auttavat nopeassa päätöksenteossa.Pöytäkoneen Google toimii kuten liikkuvan ihmisenGoogle.
 5. 5. Nykyään pöytäkoneen hakutulos näyttää tältä. Kirjaston kotisivu Google Places
 6. 6. Tapiolan kirjaston Paikka ei ole yhtä korkealla tuloksissa.Tapiolan kirjasto kertoo vähemmän etsijälle. Google Places
 7. 7. Toiset kertovat enemmän.Toiset kertovat vähemmän.
 8. 8. Entressen kirjaston Google Places –sivu.
 9. 9. Entressen kirjaston Google Places –sivu. Entressen kirjasto on syöttänyt nämä tiedot sivulle. Tämä ei ole koneen luoma sivu. On mahdollista, että tämän sivun informaatio on luotettavampaa, kuin koneen rakentaman sivun.
 10. 10. Vaikka Espoon kaupunginkirjasto ei käyttäisiGoogle Mapsia, kirjastot ovat Google Mapsissa.
 11. 11. Kaikki on kunnossa,mutta mahdollisuuksia on käyttämättä. Mikään tällä sivulla ei kerro, että Tapiolan kirjasto olisi tarkistanut, että nämä tiedot pitävät paikkansa.
 12. 12. Minä luottaisin tähän sivuun.Toivottavasti en joudu pettymään. Aukioloaika tänään. Mobiili ihminen haluaa tietää, mikä kirjasto lähistöllä on auki nyt. Ja miten sinne pääsee täältä.
 13. 13. Täppäri
 14. 14. iPad
 15. 15. Täppäri on mobiilimpi kuin läppäri.Voin kaivaa iPadin laukusta käteeniristeyksessä, kun etsin lähintäkirjastoa.Mutta kun minulla on kiire ja olenhankalassa paikassa, otan luultavastikäteeni puhelimen.
 16. 16. Mitä tarkoitti pizza tämändiasarjan otsikossa?Kivenlahden kirjasto onuudistanut palvelukonseptiaanradikaalisti.Minä kunnioitan!
 17. 17. Eikä riitä, että varmistan, että Googlessaon kirjastostani järkevät tiedot.On myös muita palveluita, joiden avullamobiili ihminen hahmottaa ympäristöään,imee informaatiota, jonka varassa tekeenopeita päätöksiä, joita ryhtyytoteuttamaan välittömästi tai vielänopeammin.
 18. 18. Piispa Berkeley todisti taannoin, että objektitjoita Jumala ei havaitse, eivät ole olemassa.Myöhemmin on todistettu, että se mikä1. ei ole verkossa2. ei löydy Googlella3. ei ole läsnä Facebookissa4. Ei löydy FoursquarestaEi ole olemassa.Minä haluan, että kirjasto on olemassa.

×