Suosikkiselaimeni 28102010

930 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
930
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Suosikkiselaimeni 28102010

 1. 1. Suosikki selaimeni 28.10.2010 Kuinka käytän Dolphin HD - selainta puhelimessani Jaakko Sannemann Entressen kirjasto
 2. 2. Puhelimeni ykköstyöpöytä. Palveluita ja toimintoja, joita käytän jatkuvasti ja korkeintaan pari sellaista, jotka vain haluan nähdä tässä. Dolphin on tällä hetkellä ykkösselaimeni. Miten minä sitä käytän?
 3. 3. Avaan selaimella Twitterissä jaettuja linkkejä. Käyn katsomassa minulle tärkeitä nettisivuja. Etsin informaatiota.
 4. 4. Avaan linkkejä Käytän Twitteriä nykyään etupäässä mobiilisti. Koska Twitter on minulle informaation keräämistä ja jakamista, etsin mahdollisesti kiinnostavia linkkejä. Minulle on hyvin tärkeää, että selaimeni osaa näyttää linkistä avautuvan sisällön, oli se sitten tekstiä, kuvaa tai videota. Dolphin osaa.
 5. 5. Eniten vihaan selaimia, jotka eivät osaa esittää kaikkea sisältöä, ja jotka yrittävät poistaa vaikeat sisällöt avautuvasta sivusta niin, että minä en huomaisi, että osa informaatiosta puuttuu.
 6. 6. Tämä sivu näyttää hyvältä, koska se on rakennettu puhelinta varten. Hyvä selain osaa taittaa muutkin nettisivut sopimaan puhelimen näytölle. Pyrin välttämään mobiilisivuja, jotka on riisuttuja versioita pc- sivuista. Pidän mobiilisivuista, jotka näyttävät kauniilta, toimivat hyvin ja antavat minulle jotain enemmän.
 7. 7. Olen säätänyt selaimen niin, että se ei lataa automaattisesti hitaimpia sisältöjä, mutta halutessani saan sisällöt auki klikkaamalla.
 8. 8. BUU!
 9. 9. Minä en kirjoita puhelimeni virtuaalinäppäimistöllä yhtään ylimääräistä merkkiä. Siksi kaikki sellaiset netinkäyttötavat ovat tärkeitä, joissa joku tuo haluamani informaation minun luokseni ja minun tarvitsee vain hipaista saadakseni informaation käyttööni.
 10. 10. Kun löydän verkosta käyttökelpoista sisältöä, selaimen on tuettava sisällön tallentamista ja jakamista. Jotkut linkit haluan tweetata. Minun pitää pystyä leikkaamaan ja liimaamaan selaimen ja Twitter-clientin välillä. Jotkut sivut haluan tallentaa kirjanmerkiksi, jotta voin palata niihin paremmalla ajalla. Kirjanmerkin tallentamisen pitää olla vaivatonta myös yhdellä kädellä.
 11. 11. Tai selain antaa minun tallentaa kirjanmerkit verkkoon helposti.
 12. 12. 1. Kerään Twitteriini ja Facebookiini hyviä informaation jakajia ja tuottajia. 2. Käytän puhelimessani sellaisia Twitter- ja Facebook - clienttejä, joista puhelimen nettiselain saa linkit helposti auki. 3. Käytän puhelimessani sellaisia nettiselaimia, jotka pystyvät avaamaan nettisivut nopeasti, näyttämään kaiken relevantin sisällön ja mahdollistavat löytyneen käyttökelpoisen informaation jakamisen verkon yhteisöille tai tallentamisen puhelimeen tai verkkoon omaa jatkohyödyntämistä varten.
 13. 13. Haluan päästä minulle tärkeille nettisivuille Ensin tutkin, onko suosikkisivuani saatavana sovelluksena, jonka voin laittaa työpöydälleni. Sovellus aukeaa nopeammin, kuin nettisivu selaimessa. Sovellus on rakennettu erityisesti puhelinta varten. Sovelluksessa voi olla ominaisuuksia, joista on erityisesti hyötyä sivua puhelimella käytettäessä.
 14. 14. TweetDeck = Twitter Dolphin = Selain Foursquare = Lokaatio Facebook = Yhteisö Market = Uudet sovellukset Kamera = Puhelimen kamera Bambuser = Livevideo Gmail = Sähköpostit Maps = Kartat Bloomberg = Talousuutiset Asetukset = Puhelimen säädöt Kello = Herätyskelloni Opera = Huono selain Mashable = Some/tekniikkauutiset Kindle = Kirjahylly Ennt11 = Kömpelö lelu. Itse tehty.
 15. 15. Koska en käytä Operaa, en ole ottanut tätä aloitussivua käyttöön. En käytä Operaa, koska se on ollut minulle huono selain. Mutta mobiiliselaimet kehittyvät kaiken aikaa. Selaimet pitää arvioida usein uudestaan. Kohta on taas Operan vuoro.
 16. 16. Tämä ei ole hyvä valikoima. Hesari = Yleisuutislehti. Reittiopas = Tallennettuja strategisia paikkoja kriisitilanteisiin. Massively = SL uutisia menneeseen tarpeeseen. Finnkino = Käyn leffassa kerran vuosikymmenessä. Omat lähdöt = Busseja minulle. Entressen kirjaston Facebook. Amppariuutiset = Tv ohjelmat. Joita en katso Espoon kaupunginkirjaston some- uutiset = Testi menneisyydestä. Facebook Touch = FB sovellus ei suoriudu kaikesta.
 17. 17. Vain Hesari ja kaksi Facebookia ovat aktiivikäytössä. Mahdollisuudet jäävät käyttämättä. Selaimeni kirjanmerkeissä on linkkejä, joiden oikea paikka olisi Deliciousissa. Vaikka yksityisinä linkkeinä, jos en ole ehtinyt niihin tutustua. Selaimen kirjanmerkeissä pitäisi olla pysyviä, tarpeellisia, mutta ei päivittäin tarvittavia linkkejä. Minun pitää tutkia Chromen ja Googlen tallentamaa verkkohistoriaani. Mitkä ovat oikeasti eniten käyttämäni sivut?
 18. 18. Kaikkeen tiedontarpeeseen ei voi varautua etukäteen. Ja verkon informaatio on aina käytettävissäni. Kaikkiin kysymyksiin voi etsiä vastausta heti. Dolphinissa selaimen osoitekenttä on myös Google- haun kenttä. Olen tottunut tähän Chromen kanssa.
 19. 19. Koska toistan itseäni ja puhelimen kanssa kadulla, bussissa tai hississä haluan päästä helpolla, olen iloinen, että Google muistaa, mitä kaikkia hakuja olen jo tehnyt.
 20. 20. Pöytäkoneessa käytän englanninkielistä Googlea, joka etsii minulle ensisijaisesti englanninkielisiä sivuja. Pöytäkoneessa tämä sopii minulle erinomaisen hyvin. Puhelimen kanssa olen paljon todennäköisemmin kiinnostunut minua ympäröivästä alueesta. Suomi on ok. Kirkkonummella käyn välillä uimassa.
 21. 21. Tämä on käyttökelpoinen tulos, kun istun Espoonlahdessa. Puhelimeni kertoo Googlelle, missä minä olen.
 22. 22. Kun puhelimeni tietää, missä minä olen ja Google tietää, mihin olen matkalla, minä saan selkeät kulkuohjeet.
 23. 23. Minä käytän Googlea aina kirjautuneena ja olen antanut Googlelle luvan kerätä kaikki tiedot elämästäni verkossa. Kun käytän Googlea puhelimessa, on hyvin tärkeää, että puhelimeni selaimen Google tietää, kuka olen, mitä olen etsinyt ja mitä olen jo löytänyt. Minä en halua tehdä puhelimella yhtään turhaa hakua, kirjoittaa yhtään turhaa hakulausetta virtuaalinäppäimistöllä. Ja haluan myös, että kaikki se työ, mitä teen puhelimeni selaimen Googlella, on käytössäni myös muilla koneilla.
 24. 24. Mitä muita asioita arvostan nettiselaimessa?
 25. 25. Pöytäkoneessani minulla on usein selaimessa toistakymmentä välilehteä auki. Arvostan välilehtiä myös puhelimen selaimessa. Vaikka välilehden merkitys ei ole puhelimessa yhtä suuri, kuin pitkäjänteisemmän työskentelyn pöytäkoneessa.
 26. 26. Käytän pöytäkoneissa selaimia, joissa on laajennuksia. Arvostan laajennuksia myös puhelimen selaimessa. Koska puhelimessa asiat pitää toteuttaa nopeasti, helposti, yhdellä kädellä, kahdella sormella, laajennukset ovat puhelimen selaimessa vielä tärkeämmät, kuin pöytäkoneessa.
 27. 27. Tarkoitus ei ole kerätä kaikkia mahdollisia laajennuksia. Paitsi oppimisen takia. Tarkoitus on helpottaa ja nopeuttaa omaa toimintaa. Jotta ehdin tehdä enemmän. Jotta saan parempia tuloksia. Jotta minulla jää enemmän aikaa hauskempiin asioihin. Mieti mitä toimintoa kaipaat. Etsi sopiva laajennus. Ota se käyttöön heti.
 28. 28. Puhelin on työkalu. Aivan kuten pöytätietokone, pöytäkoneen nettiselaimet, Twitter ja Google. Puhelin pitää virittää omaan käyttöön aivan samalla tavalla, kuin kaikki muutkin työkalut pitää säätää. Työkalu ei ole toiminnan päämäärä tai elämän keskipiste. Tarkoitus on käyttää työkalua mahdollisimman tehokkaasti inhimillisiin tarkoituksiin. Haluttomuus opetella käyttämään työkalua ei nosta ihmistä koneen yläpuolelle. Kyky taltuttaa kone omien tavoitteiden toteuttamisen työkaluksi voi nostaa.

×