Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Saint Patrick's Day Quiz

1,902 views

Published on

Take this quiz to learn about Ireland's feast day and its patron saint.

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Saint Patrick's Day Quiz

  1. 1. Saint Patrick’s Day Take this quiz and the «luck of the Irish» be with you!! Adapted from: http://kids.nationalgeograp hic.com/kids/games/puzzle squizzes/quizyournoodle-st- patricks-day/
  2. 2. 1. How is Saint Patrick’s Day popularly known? a. Paddy’s day b. Irish day c. 3/17 d. Greenish day CORRECT ANSWER: a. Paddy’s day
  3. 3. 2. How many leaves does a SHAMROCK have? a. two b. three c. four d. five CORRECT ANSWER: a. three
  4. 4. 3.What will you get if you don’t wear green on Saint Patrick’s Day in the USA? a. A pinch b. A prize c. A kiss d. A fine CORRECT ANSWER: a pinch
  5. 5. 4. What colour was originally associated with Saint Patrick? a. orange b. blue c. green d. red CORRECT ANSWER: b. blue
  6. 6. 5. According to the legend, what animals did Saint Patrick chase out of Ireland? a. horses b. wolves c. snakes d. rats CORRECT ANSWER: c.snakes
  7. 7. 6. Which of these is a nickname for Ireland? a. Snake-free island b. Angel island c. Green Isle d. The Emerald Isle CORRECT ANSWER:d. The Emerald Isle
  8. 8. 7. According to one popular belief, what would you find a leprechaun hiding at the end of the rainbow? a. marshmallows b. A pot of gold c. shamrocks d. pearls CORRECT ANSWER: b. a pot of gold
  9. 9. 8. Why is Saint Patrick’s Day celebrated on March, 17th? a. The day Saint Patrick arrived in Ireland b. The day Saint Patrick was born c. The day Saint Patrick died d. The day Saint Patrick left Ireland CORRECT ANSWER: c.The day Saint Patrick died
  10. 10. 9. Which of these dishes is commonly eaten on Saint Patrick’s Day? a. Corned beef and cabagge b. Ring cake c. Turkey and sauercraut d. haggis CORRECT ANSWER: a. corned beef and cabagge
  11. 11. 10. The United States is home to the famous Saint Patrick’s Cathedral. In which city would you find this historical building? a. Boston b. Chicago c. Washington D.C. d. New York City CORRECT ANSWER: d. New York City

×