De tien melaatsen (28ste zondag door het jaar C)

653 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de 28ste zondag door het jaar (C) op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
653
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
219
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

De tien melaatsen (28ste zondag door het jaar C)

 1. 1. Dag van staken om te waken bij het leven. Dag van godsvrucht tegen winzucht, dag van inkeer en van omkeer, van herleven, dag als deze, zevende, van God gegeven.
 2. 2. Dag van gratie, rekreatie, één op zeven. Dag van godstrouw tegen roofbouw, dag van inzicht en van uitzicht, van herleven. Dag als deze, zevende, van God gegeven.
 3. 3. Dag van leren nieuw beheren alle leven. Dag van godsspraak tegen afbraak, dag van heelheid en van eenheid, van herleven. Dag als deze, zevende, van God gegeven
 4. 4. Gij hart, Gij bron van leven, ontferm U over ons. Gij adem, ziel in mensen, ontferm U over ons.
 5. 5. Laudate Dominum Laudate Dominum (Taizé) omnes gentes. Alleluia!
 6. 6. Je lichaam werd een loden last, getekend was je leven. Zo - mensonterend aangetast werd jij van huis verdreven. Onrein verklaard en dus gedoemd te leven als een dode werd jij alleen als plaag genoemd en naamloos uitgestoten.
 7. 7. Onrein verklaard en dus gedoemd te leven als een dode werd jij alleen als plaag genoemd en naamloos uitgestoten.
 8. 8. Tot Jezus riep je: raak mij aan, jij kunt mijn leven helen, wees onderhuids met mij begaan, wil in mijn lijden treden.
 9. 9. De mensenzoon trad op je toe om even aan te raken je diepste pijn en God weet hoe hij onrein rein kon maken.
 10. 10. Hij - zo verstrikt in ons bestaan doorvoelde angst en lijden. Nog raakt de Eeuwige ons aan om zo ons te bevrijden.
 11. 11. [Vg] Ik geloof in de Vader van dit leven die zin is en grond van mijn bestaan, die alles in Liefde geschapen heeft, die mijn toekomst in Zijn handen draagt.
 12. 12. [Al] Ik geloof in Jezus Zijn Zoon, de Mens om nooit te vergeten. In Hem hebben wij Gods goedheid gezien: de Christus, voor mensen van alle tijden.
 13. 13. [Vg] Ik geloof in Zijn Geest, die levend maakt en kracht geeft, die leeft in de Kerk, die werkt in mens en tijd.
 14. 14. [Al] Ik geloof in de gemeenschap van de Kerk, die op weg is van donker naar licht, naar de verlossing toe. Ik geloof in dit leven als de weg naar de Liefde, die volkomen is.
 15. 15. (Prins Sieds / Löwenthal Tom) Laat onze woorden stijgen voor uw aangezicht als wierook. Zie in ons het verlangen een mens te zijn van U. Kom, adem ons open, Kom, adem ons open, adem ons open
 16. 16. Maaltijd van vreugde, licht overgoten. Stralend staat alles voor ons klaar, zegenend groeten wij elkaar, cirkel van mensen, tafelgenoten.
 17. 17. Maaltijd van liefde, hier zijn we samen, eten van wat de aarde geeft, voelen de goedheid die hier leeft, lichaam en geest, zij komen op adem.
 18. 18. Maaltijd van delen, laten we geven, aandacht en warmte aan elkaar, tijd en geduld, een stil gebaar, woorden waarmee je voort kunt in 't leven.
 19. 19. Rond de tafel [Vg] Wees aanwezig in ons midden, God, en vervul ons hart met Jouw Geest. In Jouw naam zijn wij hier samen. Wij noemen Je, tastend en twijfelend: God en Vader, Waakvlam, Roepstem, Grond van Leven.
 20. 20. [Al] Niemand heeft Jou ooit gezien, maar elke dag opnieuw is het duidelijk hoe Je aanwezig bent daar waar mensen elkaar vinden en van elkaar houden, waar mensen de handen in elkaar slaan en kleine stappen zetten om deze wereld om te bouwen tot Jouw wereld.
 21. 21. [Vg] Wij zien Jou aan het werk in de ontluikende liefde tussen mensen, aanstekelijk in de groeiende solidariteit en in blijvende verbondenheid tussen mensen, aanstekelijk in de kleine en de grote inzet voor vrede en gerechtigheid.
 22. 22. [Al] Wij zien Jou aan het werk in Jezus, Je Zoon: de woorden die Hij sprak, waren Jouw woorden, en worden nu ook de onze. Zijn keuze voor de kleine mensen was Jouw keuze, en wordt nu ook de onze.
 23. 23. [Vg] In Hem hebt Jij Jouw lot aan ons verbonden, Jouw droom in ons gelegd: dat lammen niet lam blijven en doven niet doof. Dat er voor elke mens leven mogelijk is, leven in overvloed. Hem willen wij hier bij name noemen als inspiratie, wegwijzer voor ons leven, als oproep om te blijven doen wat Hij heeft gedaan.
 24. 24. [Vg] Zo wilen wij temidden van de ontmoediging de fantasie bewaren en wegen blijven vinden naar de nieuwe toekomst die Jij ons in handen gegeven hebt. Dat onze hand niet slaat, dat onze mond niet verraadt, dat wij geen mens verloochenen.
 25. 25. [Al] En dat wij hen niet vergeten, die op ons blijven rekenen: hen, van wie wij houden en hen, van wie wij nog niet genoeg houden. Dat wij hen niet vergeten, die naast ons staan, ons voorgaan en bemoedigen, en hen, met wie wij samen op weg zijn naar menselijker samenleven.
 26. 26. [Pr] Dat wij hen evenmin vergeten, die van ons zijn heengegaan: dat zij tot ons blijven spreken, ons verder oproepen en inspireren, ook nu zij gestorven zijn.
 27. 27. Beziel ons met Jouw Geest en met geen andere. Dat wij elkaar bewaren en verdragen, dat wij niet wijken voor macht of eigenbaat. Dat wij waakzaam zijn om de tekens van hoop te zien temidden van een wereld die soms zo verloren lijkt. Dat wij zelf zo’n hoopvol teken mogen worden. [Al]
 28. 28. (Peter Biesbrouck)
 29. 29. DonaGeef ons de vrede  la pace Signore, a chi confida in te, Dona, dona la pace Signore, dona la pace Geef ons Uw vrede, geef vrede, aan wie op U vertrouwt. Geef ons. Geef ons Uw vrede, geef vrede. Geef ons Uw vrede (Taizé
 30. 30. 1. Nu wij uiteen gaan, vragen wij God ga met uw licht voor ons uit. Nu wij uiteengaan wens ik jou toe: Ga met God Vaya con Dios en à Dieu 2. Voor wie ons lief zijn vragen wij God: ga met uw licht vóór hen uit! Al onze vrienden wensen wij vrede: 3. Voor alle mensen in deze stad: Vrede en goeds in elk huis! Voor alwie kwamen onder dit dak:
 31. 31. 2. Voor wie ons lief zijn vragen wij God: ga met uw licht voor hen uit! Al onze vrienden wensen wij vrede:
 32. 32. in jouw huis! Voor al wie kwamen onder dit dak (de Vries Sytze / Winter Christiaan) 3. Voor alle mensen in deze kerk: Vrede en goeds

×