Allerheiligen 2011

1,155 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de Allerheiligenviering op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,155
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Allerheiligen 2011

 1. 1. In rouw en eerbied zijn wij hier bijeen,om kracht en troost en om geloof verlegen.Een zeer geliefde mens ging van ons heen. één die ons was en blijven zal tot zegen. wij blijven achter, maar dat niet alleen,zijn liefde komen wij opnieuw weer tegen.
 2. 2. Zoals een arm, zo vriendelijk en zacht heb Jij Jouw liefde om mij heen geslagen; altijd als ik geen morgen meer verwachtvraag Jij vandaag het nog met Jou te wagen.Mijn God, al moet ik door de langste nacht,Jij zult mij slapend in Jouw armen dragen! (samenbrengen van twee verschillende auteurs: (1)= J van Opbergen & (2)= AF Troost / M: ‘zo vriendelijk en veilig’)
 3. 3. (Taizé(Taizé)
 4. 4. (Oosterhuis Huub / ‘Als gij naar de woorden luistert’)
 5. 5. Geloofsbelevenis (pr) Ik geloof in de mens,in de innerlijke goedheid van de mens. Ik geloof in een wereld waar wij allen kunnen leven in respect en eerbied voor elkaar, wie we ook zijn.
 6. 6. (al) Ik geloof niet in oorlog, onverschilligheid en hardheid als basis voor ons bestaan; maar in goedheid, liefde, vergeving en vrede. Ik geloof dat we samen aan deze wereld van liefdemoeten bouwen, in woord en daad.
 7. 7. (pr) Ik geloof dat Jezus Christus ons de weg heeft getoond om dit in deze wereld waar te maken.Ik geloof dat Hij door zijn leven, lijden en dood ons deed inzien welke de echte waarden zijn in het leven.
 8. 8. (al) Ik geloof ook dat ik door Hem te volgen word opgenomen in de verbondenheid met Zijn Vader. En ik geloof doorheen de verrijzenis in de voltooiing van ons leven.Dan zullen wij allen in liefde samenleven in de gemeenschapvan de Vader, de Zoon en de geest. Amen.
 9. 9. (Taizé)
 10. 10. Geef ons Uw vrede,geef vrede aan wie op U vertrouwt. Geef ons Uw vrede, geef vrede. (Taizé)
 11. 11. De avond viel, de morgen brak Jij, diep in mij, een smeulend vuur,de steen die voor verlichting lag, als warme gist en volle schuurjouw woorden klonken die zonder antwoordoorverdovend stil. dood blijft in mijn ziel.Jouw fluisterbries in mijn gezicht, Met schroom, vonkt vanuit de nachtik voel Jou met mijn ogen dicht- Jouw droom, waarop de wereld wachtbij alles wat nu zacht zingt: gesmoord zing ik zachtjes:Hallelujah HallelujahOntredderd in die grote tuinzoveel te doen, onmenselijk puin “opgestaan uit de doden”de hemel die doorkruist werd hoe kunnen wij dat geloven?door Jouw pijn toch roepen en schreeuwen wijen toch weer is het graf niet dicht wat ons ontsnapt in dit uur.schijnt uit de leegte Jouw levend Want toch weer is het graf niet dichtlicht schijnt uit de leegte Jouw levend lichtdoorheen de tranen klinkt er: doorheen de tranen klinkt er:Hallelujah Hallelujah (Peter Biesbrouck)

×