Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Pielonefrita

526 views

Published on

In medicina traditionala tratamentul pielonefritei include administrarea anumitor amestecuri de plante medicinale sub forma de extract hidroalcoolic, proceduri de acupunctura si alte terapii traditionale, aplicate in functie si de afectiunile asociate si de starea generala a pacientului.

Tratamentul are in vedere, in prima instanta, reechilibrarea energetica si morfo-functionala a rinichilor, intrucat rinichii stocheaza energia vitala a organismului iar o afectiune renala produce dezechilibre majore si in alte sisteme sau organe. Regenerarea structurii rinichilor se realizeaza prin utilizarea celulelor stem din maduva osoasa. La nivel cerebral se actioneaza cu ajutorul tehnicilor de acupunctura in vederea stabilizarii functiilor zonei cerebrale ce coordoneaza activitatea renala. Imunitatea in zona aparatului renal este amplificata, astfel incat conditiile ce au favorizat debutul infectios sa fie anulate.

Published in: Health & Medicine
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Pielonefrita

  1. 1. +4 021 619 11 17 / 0745 430 351 / www.pirasan.ro / doctor@pirasan.ro PIELONEFRITA (INFECTIA RENALA) Pielonefrita este o infectie bacteriana a tractului renal superior ce imbraca doua forme: acuta sau cronica. De obicei, infectia este localizata la nivelul unui singur rinichi, cuprinzand tesutul interstitial renal si bazinetul renal. In marea majoritate a cazurilor pielonefrita este cauzata de:  infectii ale vezicii renale (cistita, uretrita, prostatita) ce nu raspund la tratament sau recidiveaza, extizandu-se si inspre rinichi  anomalii anatomice in structura aparatului renal ce nu permit eliminarea completa a urinei  alte afectiuni cronice ce tulbura activitatea sistemului renal: litiaza renala, diateza urica, diabet zaharat, dereglari majore ale sistemului endocrin, adenom de prostata, reflux vezico-uretral, tumori ale sistemului renal  consumul redus de lichide pentru perioade lungi de timp  o pozitie incorecta a corpului, produce irigarea deficitara cu sange a rinichilor si implicit diminuarea schimburilor metabolice si a imunitatii locale  deplasarea, inflamarea sau lezarea unei vertebre din zona lombara, situata intr- o zona energetica si vasculo-nervoasa denumita crucea vietii (centru energetic cu rol vital in functionarea corecta a aparatului uro-genital) La debut, pielonefrita cronica poate prezenta o simptomatologie similara cu cea a cistitei: urinare insotita de usturime, urina tulbure, nevoie permanenta de a urina, golirea incompleta a vezicii urinare si tulburari de mictiune. Ulterior, dupa ce procesul inflamator s-a extins sau in
  2. 2. +4 021 619 11 17 / 0745 430 351 / www.pirasan.ro / doctor@pirasan.ro formele acute apar dureri lombare, episoade febrile (39-40 grade), frisoane, senzatie de oboseala si sfarseala, somnolenta, indispozitie generala, cefalee, scaderea poftei de mancare, scaun moale, edeme, uscaciunea a pielii si a mucoaselor. Tratament In medicina traditionala tratamentul pielonefritei include administrarea anumitor amestecuri de plante medicinale sub forma de extract hidroalcoolic, proceduri de acupunctura si alte terapii traditionale, aplicate in functie si de afectiunile asociate si de starea generala a pacientului. Tratamentul are in vedere, in prima instanta, reechilibrarea energetica si morfo-functionala a rinichilor, intrucat rinichii stocheaza energia vitala a organismului iar o afectiune renala produce dezechilibre majore si in alte sisteme sau organe. Regenerarea structurii rinichilor se realizeaza prin utilizarea celulelor stem din maduva osoasa. La nivel cerebral se actioneaza cu ajutorul tehnicilor de acupunctura in vederea stabilizarii functiilor zonei cerebrale ce coordoneaza activitatea renala. Imunitatea in zona aparatului renal este amplificata, astfel incat conditiile ce au favorizat debutul infectios sa fie anulate.
  3. 3. +4 021 619 11 17 / 0745 430 351 / www.pirasan.ro / doctor@pirasan.ro CISTITA Inflamatie a vezicii urinare, la care sunt predispuse in special femeile, cistita poate cuprinde si uretra, manifestandu-se atat in forme acute, cat si cronice sau recurente (cu recidive frecvente, desi tratamentele aplicate actioneaza temporar). Medicina traditionala, prin proceduri specifice de acupunctura si formulele fitoterapeutice aplicate, restabileste imunitatea aparatului genito-urinar. Pentru a se elimina agentii infectiosi din zona genito- urinara, se intensifica circulatia sangelui si metabolismul local, procese ce vor detoxifia zona si vor elimina depozitele de celule moarte acumulate (elemente ce favorizeaza procesul infectios). GLOMERULONEFRITA Glomerulonefrita este o afectiune renala manifestata prin inflamarea glomerulilor (unitati renale de filtrare cu forma de ghem), afectand astfel capacitatea rinichilor de a filtra si de a elimina excesul de lichide si reziduurile toxice din sange. Vindecarea glumorulonefritei necesita un tratament complex, intrucat rinichii detin si intretin energia primordiala a organismului. Disfunctiile renale deregleaza si distribuirea energiei primordiale in organism, aceasta ramanand blocata la nivel renal. Reluarea fluxului normal de circulatie al acesteia se obtine prin participarea concomitenta a tuturor organelor din corpul uman.

×