Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
SINDROMUL CEREBELOS

Sindroamele
cerebeloase
denumesc un complex de simptome
asociate unei stari patologice ca
urmare a le...
Tratament
Prin tehnici specifice de acupunctura este restabilita permeabilitatea vaselor si se
normalizeaza procesele de o...
+4 021 619 11 17 / 0745 430 351 / www.pirasan.ro / doctor@pirasan.ro
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Sindromul cerebelos

813 views

Published on

Prin tehnici specifice de acupunctura este restabilita permeabilitatea vaselor si se normalizeaza procesele de oxigenare a tesuturilor. Imbunatirea permeabilitatii vaselor si normalizarea oxigenarii celulare va determina o reactivare a functiilor metabolice si imunitare locale. Spre exemplu, daca atrofia cerebeloasa are la baza o cauza infectioasa atunci aceste proceduri anuleaza conditiile de viata ale factorilor patogeni si se incepe procesul de regenerare a tesuturilor sau de relocare a functiilor afectate, cand leziunile produse sunt prea profunde.

Indiferent de originea afectiunii, etapa de regenerare a tesuturilor sau relocare a functiilor este prezenta in toate schemele de tratament. Pentru a atinge aceste obiective sunt utilizate si substantele active ale unor plante cu actiune tonica cerebrala, ce stimuleaza circulatia la nivel cerebral si in zona cervicala, cu efecte remineralizante si fortifiante asupra sistemului nervos central.

Published in: Health & Medicine
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Sindromul cerebelos

  1. 1. SINDROMUL CEREBELOS Sindroamele cerebeloase denumesc un complex de simptome asociate unei stari patologice ca urmare a lezarii cailor cerebeloase sau a cerebelului. Portiune a sistemului nervos central, cerebelul este situat in cutia craniana, in spatele trunchiului cerebral si are rol in mentinerea echilibrului si coordonarea miscarilor, reglarea tonusului muscular si coordoneaza activitatea sistemului vestibular. Sindromele cerebeloase sunt provocate de afectiuni degenerative (ataxia Friedreich, boala Pierre Marie), atrofii si tumori cerebeloase, leziuni inflamatorii (abcese si sifilis), scleroza in placi, accidente vasculare cerebrale si cerebeloase, traumatisme cranio-cerebrale, traume psihologice, spondiloze cervicale in stadii avansate, osteofite cervicale anteriore, deficiente circulatorii la nivel cervical si cerebelos. Complexul de manifestari ce apare ca urmare a lezarii structurii cerebelului include:  greutate in efectuarea miscarilor fine (dismetrie);  incapacitatea de a indeplini simultan miscari elementare (asinergia);  dificultatea de a executa rapid miscari ritmice (adiadocokinezia);  intarzieri in executarea actelor voluntare;  dificultati in coordonarea scrisului si exprimarea verbala: vorbirea este ezitanta, lenta, uneori exploziva, sacadata;  hipotonie (musculara);  ataxie cerebeloasa: tulburari de echilibru;  tulburari de mers: mers dificil, nesigur, cu membrele inferioare departate, bolnavul dand impresia ca ar fi consumat alcool;  tremur in timpul miscarilor voluntare;  disfunctii oftalmologice: miscari involuntare si ritmice ale globului ocular;  disfunctii ale sistemului vestibular. +4 021 619 11 17 / 0745 430 351 / www.pirasan.ro / doctor@pirasan.ro
  2. 2. Tratament Prin tehnici specifice de acupunctura este restabilita permeabilitatea vaselor si se normalizeaza procesele de oxigenare a tesuturilor. Imbunatirea permeabilitatii vaselor si normalizarea oxigenarii celulare va determina o reactivare a functiilor metabolice si imunitare locale. Spre exemplu, daca atrofia cerebeloasa are la baza o cauza infectioasa, atunci aceste proceduri anuleaza conditiile de viata ale factorilor patogeni si se incepe procesul de regenerare a tesuturilor sau de relocare a functiilor afectate cand leziunile produse sunt prea profunde. Indiferent de originea afectiunii, etapa de regenerare a tesuturilor sau relocare a functiilor este prezenta in toate schemele de tratament. Pentru a atinge aceste obiective, sunt utilizate si substantele active ale unor plante cu actiune tonica cerebrala, ce stimuleaza circulatia la nivel cerebral si in zona cervicala, cu efecte remineralizante si fortifiante asupra sistemului nervos central. ALTE ARTICOLE ATROFIA CEREBRALA DISCOPATIA LOMBARA Regenerarea ariei cerebrale atrofiate este posibila cand tesutul cerebral este partial afectat de procesul degenerativ. In aceasta situatie regiunile degenerate sunt disfunctionale, insa intr-un stadiu ce permite refacerea vascularizatiei si restabilirea nivelului optim de oxigenare. Procedurile de tratament restabilesc si functiile metabolice locale. Tratamentul discopatiei lombare implica in primul rand redobandirea tonusului muscular pentru a permite vertebrelor sa revina la pozitia initiala. Reactivarea metabolismului local se realizeaza prin refacerea spatiului intervertebral. Aceste proceduri de tratament permit vaselor de sange presate sa isi recapete permeabilitatea si sa isi reia functia de vascularizare. O data restabilita circulatia sangvina se vor normaliza si schimburile metabolice locale iar discurile intervertebrale se Simultan sunt inlaturati factorii care vor rehidrata. au produs atrofia cerebrala, fenomen ce opreste in primul rand avansarea procesului degenerativ si pregateste tesutul cerebral afectat pentru procedurile ulterioare de relocare a functiilor sau de regenerare a regiunilor atrofiate. +4 021 619 11 17 / 0745 430 351 / www.pirasan.ro / doctor@pirasan.ro
  3. 3. +4 021 619 11 17 / 0745 430 351 / www.pirasan.ro / doctor@pirasan.ro

×